7ksiezyc pisze:udostepnilam i rozeslalam u siebie i u meza na fb ale u mnie wydarzenie jest ze zdjeciem u TZ bez i ginie w tlumie ...
do gory kotusiu![]()
a jaki bylby koszt diagnostyki (przyblizony oczywiscie)
~200zł.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
7ksiezyc pisze:udostepnilam i rozeslalam u siebie i u meza na fb ale u mnie wydarzenie jest ze zdjeciem u TZ bez i ginie w tlumie ...
do gory kotusiu![]()
a jaki bylby koszt diagnostyki (przyblizony oczywiscie)
annskr pisze:Słuchajcie, ten jest w lecznicy praktycznie z wyrokiem.
On zwyczajnie nie ma czasu - na kolejne badania, obserwacje. Gdyby ten czas był - to wszystko byłoby robione. W LECZNICY ZOSTAĆ NIE MOŻE, ZABRAĆ GO NIE MA GDZIE.
Dlatego jedyną szansa dla neigo jest dt / ds, który takimi dzialaniami się zajmie. A tego dt / ds właśnie nie ma.
Więc - same pisalyście o kosztach badań - nie możemy sobie pozwolić na te koszty, wiedząc, że biedak ma kilka dni życia, bo potem musi opuścić lecznicę.... I jak na razie drogę ma jedną.
Odnośnie forumowych i pozaforumowych specjalistów - jakieś niemiłe podteksty tu mi zaszemrałly. Żaden specjalista nie pomoże, dopóki kot znajdzie dt / ds.
PcimOlki pisze:Na razie niczego nie zdiagnozowano poza azotemią.
pisiokot pisze:azotemia = niewydolność nerek
przewlekła azotemia - przewlekła niewydolność nerek
ostra azotemia - ostra niewydolność nerek
PcimOlki pisze:pisiokot pisze:azotemia = niewydolność nerek
Nie.
Azotemia, jest to zwiększone stężenie w surowicy ciał azotowych niebiałkowych, jak UREA, CREA etc.
Niewydolność nerek, jest to upośledzenie jednej lub więcej funkcji, które prowadzi do zaburzeń homeostazy ogólnoustrojowej.
Poker71 pisze:PcimOlki pisze:pisiokot pisze:azotemia = niewydolność nerek
Nie.
Azotemia, jest to zwiększone stężenie w surowicy ciał azotowych niebiałkowych, jak UREA, CREA etc.
Niewydolność nerek, jest to upośledzenie jednej lub więcej funkcji, które prowadzi do zaburzeń homeostazy ogólnoustrojowej.
eee? czyli że co że się tak inteligentnie spytam?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 349 gości