El Gato z chorymi nerkami błaga o dom, stracił DT :((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 26, 2011 14:09 Re: Burasiu z chorymi nerkami błaga o dom, ma być uśpiony :(((

7ksiezyc pisze:udostepnilam i rozeslalam u siebie i u meza na fb ale u mnie wydarzenie jest ze zdjeciem u TZ bez i ginie w tlumie ...
do gory kotusiu :ok:

a jaki bylby koszt diagnostyki (przyblizony oczywiscie)

~200zł.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Pon wrz 26, 2011 14:09 Re: Burasiu z chorymi nerkami błaga o dom, ma być uśpiony :(((

Co do ew. rokowań - gdy u mojej Kici zdiagnozowano pnn, miała wyniki niewiele lepsze. Kreatynina była dokładnie na tym samym poziomie, mocznik niższy (na szczęście poziom mocznika można zbić kroplówkami).
Dobrze prowadzona, przeżyła z nami jeszcze prawie dwa lata od diagnozy.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pon wrz 26, 2011 14:11 Re: Burasiu z chorymi nerkami błaga o dom, ma być uśpiony :(((

Na razie niczego nie zdiagnozowano poza azotemią.

PcimOlki

Post » Pon wrz 26, 2011 14:16 Re: Burasiu z chorymi nerkami błaga o dom, ma być uśpiony :(((

to szukajmy DT ja moge podrzucać, mogę DT wspierac finansowo, do siebie nie wezme mam juz 8 swoja na 80m mieszkaniu ...
poza tym na DT sie nie nadaje mam za miekkie serce i potem bym nie oddala do DS i w koncu zbieraczka bym została ;)

a moze poki nie ma DT to warto wziac pod uwage jako czasowe rozwiazanie hotelik?
7ksiezyc

Post » Pon wrz 26, 2011 14:17 Re: Burasiu z chorymi nerkami błaga o dom, ma być uśpiony :(((

annskr pisze:Słuchajcie, ten jest w lecznicy praktycznie z wyrokiem.

On zwyczajnie nie ma czasu - na kolejne badania, obserwacje. Gdyby ten czas był - to wszystko byłoby robione. W LECZNICY ZOSTAĆ NIE MOŻE, ZABRAĆ GO NIE MA GDZIE.

Dlatego jedyną szansa dla neigo jest dt / ds, który takimi dzialaniami się zajmie. A tego dt / ds właśnie nie ma.

Więc - same pisalyście o kosztach badań - nie możemy sobie pozwolić na te koszty, wiedząc, że biedak ma kilka dni życia, bo potem musi opuścić lecznicę.... I jak na razie drogę ma jedną.

Odnośnie forumowych i pozaforumowych specjalistów - jakieś niemiłe podteksty tu mi zaszemrałly. Żaden specjalista nie pomoże, dopóki kot znajdzie dt / ds.

:!: :!: :!:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pon wrz 26, 2011 14:23 Re: Burasiu z chorymi nerkami błaga o dom, ma być uśpiony :(((

PcimOlki pisze:Na razie niczego nie zdiagnozowano poza azotemią.

Jak Ty kiedyś zaczniesz pisać po ludzku to ja się upiję z wrażenia :oops:

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pon wrz 26, 2011 14:27 Re: Burasiu z chorymi nerkami błaga o dom, ma być uśpiony :(((

azotemia = niewydolność nerek

przewlekła azotemia - przewlekła niewydolność nerek
ostra azotemia - ostra niewydolność nerek
Ostatnio edytowano Pon wrz 26, 2011 14:29 przez pisiokot, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

pisiokot

Post » Pon wrz 26, 2011 14:28 Re: Burasiu z chorymi nerkami błaga o dom, ma być uśpiony :(((

A to jest ostra czy przewlekła?
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pon wrz 26, 2011 14:29 Re: Burasiu z chorymi nerkami błaga o dom, ma być uśpiony :(((

tego na razie nie wiadomo
Obrazek

pisiokot

Post » Pon wrz 26, 2011 14:29 Re: Burasiu z chorymi nerkami błaga o dom, ma być uśpiony :(((

Prośba jest o informację, jakie leki kot ma i jak się zachowuje. Im więcej danych, nawet skąpych, tym lepiej, prawda?

Poker71

Post » Pon wrz 26, 2011 14:36 Re: Burasiu z chorymi nerkami błaga o dom, ma być uśpiony :(((

Mam do Was prośbę - jak uznacie, które informacje dopisać do wydarzenia na FB to wyraźnie to tutaj zaznaczcie - w tej chwili do wydarzenia jest przekopiowany pierwszy post.
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pon wrz 26, 2011 14:38 Re: Burasiu z chorymi nerkami błaga o dom, ma być uśpiony :(((

Rozesłałam na FB.
Za buraska :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon wrz 26, 2011 14:39 Re: Burasiu z chorymi nerkami błaga o dom, ma być uśpiony :(((

pisiokot pisze:azotemia = niewydolność nerek

Nie.
Azotemia, jest to zwiększone stężenie w surowicy ciał azotowych niebiałkowych, jak UREA, CREA etc.
Niewydolność nerek, jest to upośledzenie jednej lub więcej funkcji, które prowadzi do zaburzeń homeostazy ogólnoustrojowej.

PcimOlki

Post » Pon wrz 26, 2011 14:41 Re: Burasiu z chorymi nerkami błaga o dom, ma być uśpiony :(((

PcimOlki pisze:

Nie.
Azotemia, jest to zwiększone stężenie w surowicy ciał azotowych niebiałkowych, jak UREA, CREA etc.
Niewydolność nerek, jest to upośledzenie jednej lub więcej funkcji, które prowadzi do zaburzeń homeostazy ogólnoustrojowej.

eee? czyli że co że się tak inteligentnie spytam?

Poker71

Post » Pon wrz 26, 2011 14:42 Re: Burasiu z chorymi nerkami błaga o dom, ma być uśpiony :(((

Poker71 pisze:
PcimOlki pisze:

Nie.

eee? czyli że co że się tak inteligentnie spytam?

Że nie każda azotemia jest skutkiem choroby nerek.

PcimOlki

[poprzednia][następna]