Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Katzenminze pisze:Witajcie.
Wiem, że podobny temat już tutaj był, ale ja wciąż mam wątpliwości.
Mam 9 miesięcznego kota, od 10 września jest u mnie.
Tydzień przed tym, jak go przygarnęłam został wykastrowany, został już dwukrotnie odrobaczony.
Jest bardzo radosnym kotem, uwielbia się bawić, gania po mieszkaniu za piłeczkami, bawi się sznurkami..
Wiem, że karmiony był zupami, karmami typu Whiskas, Kitekat, etc.
U mnie otrzymuje karmę Smilla z drobiem i mieszam mu to z Brekkies meat delice.
Do tego otrzymuje puszki - Catessy i Smilli rybne.
Nie chce jeść żadnych przysmaków poza puddigiem Gimpet, ale jego już nie podaję, bo miałam wrażenie, że po nim robi takie kupki, ale one są codziennie.
Kolor jest prawidłowy, brązowy. Kocurek jest kotem niewychodzącym.
Nie sądzę, żeby był zestresowany, bo po zachowaniu widać ogromną różnicę.
Jest bardzo ruchliwy, uwielbia wskakiwać na kolana, łasi się bezustannie, ma ogromny apetyt.
Czy powinnam się bardzo martwić?
Weterynarz z którym rozmawiałam, powiedział, że to normalne po tak gwałtownej zmianie diety i że może to jeszcze potrwać, ale ja temu nie dowierzam...
Co do ilości kupek, robi mniej więcej 4-5 na dobę.
Chciałam się również zapytać, czy znacie jakieś miejsce, w którym można sprzedać karmę dla kotów poza Allegro? Po prostu mój kociak nie chce jeść tylu przysmaków, a nie chcę tego wszystkiego wyrzucić...
Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź,
pozdrawiam,
K.
FeminaLaboriosa pisze:Moim zdaniem to kwestia karmy. Na zmianę karmy kot zwykle reaguje 2,3 dni a nie dwa tygodnie . Luźna kupa może mówić o nietolerancji czegoś w karmie, zatruciu pokarmowym ....
FeminaLaboriosa pisze:Moim zdaniem to kwestia karmy. Na zmianę karmy kot zwykle reaguje 2,3 dni a nie dwa tygodnie . Luźna kupa może mówić o nietolerancji czegoś w karmie, zatruciu pokarmowym ....
Koszmaria pisze:FeminaLaboriosa pisze:Moim zdaniem to kwestia karmy. Na zmianę karmy kot zwykle reaguje 2,3 dni a nie dwa tygodnie . Luźna kupa może mówić o nietolerancji czegoś w karmie, zatruciu pokarmowym ....
na zmianę karmy kot może reagować tydzień i dalej nie jest to niepokojący objaw...
zmieniłabym karmę na lepszą.Smilla ujdzie,ale brekkies jest bardzo takie sobie.
na 'przytkanie' dałabym kotu wołowinkę[ze dwa dni,zamiast puszek],powinien mieć bardziej zwarte kupki.
skonfrontowałabym to[bo przytaczam w tym momencie moją panią wet] z opinią innego.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], MAU i 126 gości