El Gato z chorymi nerkami błaga o dom, stracił DT :((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 26, 2011 13:28 Re: Burasiu z chorymi nerkami błaga o dom, ma być uśpiony :(((

Poker71 pisze:
najszczesliwsza pisze:
Poker71 pisze:może warto poprosić wetow o ogólną ocene stanu jego zdrowia i ewentualnych perspektyw?

Bez w/w badań takie coś jest nie możliwe.
Badania są kosztowne.

Trzeba monitorować poziom mocznika i kreatyniny czy rosną, jak rosną... A do tego wszystkiego potrzeba czasu.

W Cz-wie nie ma zaplecza wet. oraz ja nie mam środków. I podstawa - moje koty - mogę tymczasować tylko kocięta, A jak widzę kota nerkowego szukającego pomocy to serduszko bije mi szybciej...

fatalnie :( na podstawie tego co teraz mają nic nie można stwierdzić? niedobrze :(((

Skonsultować trza z forumowym specjalistą..
najszczesliwsza

Post » Pon wrz 26, 2011 13:31 Re: Burasiu z chorymi nerkami błaga o dom, ma być uśpiony :(((

najszczesliwsza pisze:Skonsultować trza z forumowym specjalistą..

ciekawe kogo masz na myśli 8)

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pon wrz 26, 2011 13:33 Re: Burasiu z chorymi nerkami błaga o dom, ma być uśpiony :(((

to i ja podrzuce i szukamy chocby DT
moge pomoc i chetnie pomoge w utrzymniu kotusia w DT

rozumiem ze mowimy o Warszawie ze tam jest burasek?
7ksiezyc

Post » Pon wrz 26, 2011 13:33 Re: Burasiu z chorymi nerkami błaga o dom, ma być uśpiony :(((

Życie dla kocurka!
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

no właśnie, bo dokładnie nie wiadomo gdzie?

Poker71

Post » Pon wrz 26, 2011 13:35 Re: Burasiu z chorymi nerkami błaga o dom, ma być uśpiony :(((

7ksiezyc pisze:to i ja podrzuce i szukamy chocby DT
moge pomoc i chetnie pomoge w utrzymniu kotusia w DT

rozumiem ze mowimy o Warszawie ze tam jest burasek?

Buraniu jest w Łodzi.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pon wrz 26, 2011 13:39 Re: Burasiu z chorymi nerkami błaga o dom, ma być uśpiony :(((

Może dodac miasto w tytule?

Poker71

Post » Pon wrz 26, 2011 13:41 Re: Burasiu z chorymi nerkami błaga o dom, ma być uśpiony :(((

Dobrze uzupełnię - jest niżej w "gdzie"
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pon wrz 26, 2011 13:43 Re: Burasiu z chorymi nerkami błaga o dom, ma być uśpiony :(((

Przydała by się ocena na ile złe to są wyniki...

Poker71

Post » Pon wrz 26, 2011 13:45 Re: Burasiu z chorymi nerkami błaga o dom, ma być uśpiony :(((

Już dodałam miasto do tytułu wydarzenia!
W tej chwili potwierdziło udział 14 osób a nie odpowiedziało 77 czyli rozpoczęło się rozsyłanie wydarzenia :ok: !
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pon wrz 26, 2011 13:52 Re: Burasiu z chorymi nerkami błaga o dom, ma być uśpiony :(((

Poker71 pisze:Przydała by się ocena na ile złe to są wyniki...

Mam nadzieję, że nie będą takie złe :|
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Pon wrz 26, 2011 13:53 Re: Burasiu z chorymi nerkami błaga o dom, ma być uśpiony :(((

udostepnilam i rozeslalam u siebie i u meza na fb ale u mnie wydarzenie jest ze zdjeciem u TZ bez i ginie w tlumie ...
do gory kotusiu :ok:

a jaki bylby koszt diagnostyki (przyblizony oczywiscie)
7ksiezyc

Post » Pon wrz 26, 2011 13:53 Re: Burasiu z chorymi nerkami błaga o dom, ma być uśpiony :(((

najszczesliwsza pisze:(...)
Na wątku nerkowców będzie pomoc merytoryczna:

viewtopic.php?f=1&t=130760

Działać trzeba jak najszybciej.
najszczesliwsza

Post » Pon wrz 26, 2011 13:56 Re: Burasiu z chorymi nerkami błaga o dom, ma być uśpiony :(((

Przypominamy Burasia z Łodzi, którego chca uśpić, bo ma chore nerki
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pon wrz 26, 2011 14:04 Re: Burasiu z chorymi nerkami błaga o dom, ma być uśpiony :(((

Słuchajcie, ten jest w lecznicy praktycznie z wyrokiem.

On zwyczajnie nie ma czasu - na kolejne badania, obserwacje. Gdyby ten czas był - to wszystko byłoby robione. W LECZNICY ZOSTAĆ NIE MOŻE, ZABRAĆ GO NIE MA GDZIE.

Dlatego jedyną szansa dla neigo jest dt / ds, który takimi dzialaniami się zajmie. A tego dt / ds właśnie nie ma.

Więc - same pisalyście o kosztach badań - nie możemy sobie pozwolić na te koszty, wiedząc, że biedak ma kilka dni życia, bo potem musi opuścić lecznicę.... I jak na razie drogę ma jedną.

Odnośnie forumowych i pozaforumowych specjalistów - jakieś niemiłe podteksty tu mi zaszemrałly. Żaden specjalista nie pomoże, dopóki kot znajdzie dt / ds.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

[poprzednia][następna]