Kocięta od dzikiej kotki już w DS :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie wrz 25, 2011 21:50 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

no szkoda, ale są 3 powody do radoście, więc i tak nieźle :) kotka to stara wyga, napewno w zimie gdzieś spi w bloku po piwnicach, i ludzie ją dokarmiają, bo inaczej by nie przetrwała. jest tez sprytna, bo potrafi wykraśc mojemu psy jedzenie kiedy on spi pare metrów dalej :P nie martwie się ze nie da sobie rady, tylko o to że za rok sie sytuacja powtórzy... ale kocieta do poniedziałku mogłby by sie poważnie rozchorowac, bo noce coraz zimniejsze, a i oczy i tak juz były w opłakanym stanie...

michalkrk

Od: Śro wrz 21, 2011 15:43

Post » Nie wrz 25, 2011 21:53 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

Ja uważam, że bardzo dobrze, że wziąłeś kocięta do siebie już wczoraj rano - co do tego nie mam wątpliwości. Dzięki temu nie rozchorowały się jeszcze bardziej.
Ale warto by było jednak złapać kicię i wysterylizować. Jeśli to się nie uda, to prawdopodobnie na wiosnę sytuacja się powtórzy, ech :/

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Nie wrz 25, 2011 21:59 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

grzaneczko, a będą miały maluchy swój wątek czy tutaj będziesz relacje zdawać? :)
Zapraszamy! Nowa strona!
Obrazek

Roulett

Od: Sob paź 17, 2009 15:08

Post » Nie wrz 25, 2011 22:01 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

no i kotki już jedza z miseczki :) i to "całym sobą" - technika, im więcej wejde do miski wiecej zjem :D właśnie znowu jedzą papke :) pozwalam im sie uczyc, pokazuje im ze w misce jest jedznie, a ona sobie łaża i do niej podchodza i jedza w dowolnie wybrany sposób :) czasem zamiast jedzenia gryza miske, ale same sie najlepiej nauczą :) jeszcz tylko tójce - Eli trzeba najpierw wsadzić troche papki do pyszczka, bo jeszcze nie kuma że to dobre :) pozostałe juz wsuwają równo :)

michalkrk

Post » Nie wrz 25, 2011 22:04 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

Roulett pisze:grzaneczko, a będą miały maluchy swój wątek czy tutaj będziesz relacje zdawać? :)

Jeżeli Michał się zgodzi, to mogę pisać dalej tutaj :) Trzeba by tylko może zmienić tytuł, żeby było wiadomo, że maluchy są w DT :)

michalkrk pisze:no i kotki już jedza z miseczki :) i to "całym sobą" - technika, im więcej wejde do miski wiecej zjem :D właśnie znowu jedzą papke :) pozwalam im sie uczyc, pokazuje im ze w misce jest jedznie, a ona sobie łaża i do niej podchodza i jedza w dowolnie wybrany sposób :) czasem zamiast jedzenia gryza miske, ale same sie najlepiej nauczą :) jeszcz tylko tójce - Eli trzeba najpierw wsadzić troche papki do pyszczka, bo jeszcze nie kuma że to dobre :) pozostałe juz wsuwają równo :)

Widzę, że będę miała z nimi wesoło :D

grzanka.ch

Post » Nie wrz 25, 2011 22:08 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

pewnie że się zgodze :)
oj wesoło wesoło :) tyłki im odżyły za te dwa dni :) ale nauczyłem je siedziec w pudełku, jeszcze je przymykam zeby było ciemno i spia :) gorzej jak zaglądniesz i cie zauwarzą - nie ma przebacz :D
nauczyły mnie za to pisania na klawiaturze siedząc na podłodze :D
zaraz je wysiusiam i do spania :) oby tą noc tez tak ładnie przespały :)

michalkrk

Post » Nie wrz 25, 2011 22:34 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

michalkrk pisze:pewnie że się zgodze :)
oj wesoło wesoło :) tyłki im odżyły za te dwa dni :) ale nauczyłem je siedziec w pudełku, jeszcze je przymykam zeby było ciemno i spia :) gorzej jak zaglądniesz i cie zauwarzą - nie ma przebacz :D
nauczyły mnie za to pisania na klawiaturze siedząc na podłodze :D
zaraz je wysiusiam i do spania :) oby tą noc tez tak ładnie przespały :)

Cudowny jestes :)
ocaliłes te kuleczki w ostatniej chwili....
wszystkiego dobrego i duzo szczęścia w życiu
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Pon wrz 26, 2011 4:45 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

wystawiać nadal jedzenie, żeby nabrała zwyczaju przychodzenia i stołowania.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pon wrz 26, 2011 6:41 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

dune, dzięki ;)
lutra, 2x dziennie nosze jej jakomś kiełbase czy szynke, suchej nie je. Jedzenie znika :)
Dzisiaj nie pospaliśmy, pobudka o 7 :P w pudełku była niespodzianka - kupa ( w ramach pożegnalnego prezentu chyba) :D Nie wiem czyja ale obstawiam Musice (bo je najwiecej) :P wziąłem je po przebudzeniu do łóżka, liczac ze moze ze mną jeszcze pospią, ale nie :P Ela jeszcze mi sie zesikała ;)
Troszke wyglądaja jak dzieci wojny, przez zabawy z jedzeniem :P ale ile mają frajdy z wylizywania sobie łapek ;)
Oczka rano u dwójki zaropiałe, ale otwarte, jest progres :) Margarita ma już całkiem zdrowe :)
ten pomysł z imionami, nie był fajny :P teraz bedzie mi gorzej je oddać :P

edit: kotki juz u grzanki :) mam nadzieje że nie będą sprawiać dużych problemów wychowawczych :P

michalkrk

Post » Pon wrz 26, 2011 9:32 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

Kotki już u mnie :)
Jeszcze raz dziękuję Michałowi, że się nimi zajął! Miały prawdziwe szczęście, że akurat na niego trafiły!

A ja nie wiedziałam, że one będą aż takie malutkie :oops: Są cudowne! Jak przyniosłam je do domu i otworzyłam pudełko, to oczywiście zaczęły miauczeć, więc wypuściłam je na zwiedzanie pokoju ;)
A teraz dostały trochę mleczka (takiego dla kotów oczywiście ;)) i piją, aż im się uszy trzęsą :D Ika aż weszła przednimi łapkami do miski. Słodziaki! :D
Widać od razu, że Margarita jest najsilniejsza, bo najbardziej chciała się wydostać z pudełka :)

grzanka.ch

Post » Pon wrz 26, 2011 9:41 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

grzanka.ch pisze:Kotki już u mnie :)
Jeszcze raz dziękuję Michałowi, że się nimi zajął! Miały prawdziwe szczęście, że akurat na niego trafiły!

oj tam oj tam ;) to ja dziękuje że je wziełaś :)

ani sie obejrzysz i będą 2x większe :P No Margarita jest największa, najsilniejsza i najzdrowsza, i wyskakuje z pudełka :P i wspina się po nogach na kolana :P Musica jest najgłośniejsza i najwiecej je :) A Medela, to jeszcze taka sierotka, trzebe jej jeszcze pokazywać gdzie jest jedzenie a papke najpierw dać do pyska do spróbowania, bo sama sie nie odważy, a jak spróbuje to wcina :) jak im położysz pudełko na boku, to same do niego wracają spać :) tyle ze jak cie usłyszą w pobliżu lub zobaczą, to zaraz leca :P jakby Ci się gdzieś "zagubiły" wystarczy że siądziesz na podłodze, zawołasz "kici kici" i zaraz sie zjawią :)

a jak twoja kotka zareagowała?

michalkrk

Post » Pon wrz 26, 2011 9:47 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

Na razie chodzi dookoła pudełka z kociakami, wącha i warczy. Nasyczała na mnie. Pewnie jest oburzona tym, że znowu przyniosłam jej jakieś kociaki ;) Ale spoko - zawsze tak jest, a potem się przyzwyczaja :) A kociaczki siedzą cichutko w pudełku na razie. Niech sobie trochę pośpią, potem je znowu wypuszczę na przechadzkę po pokoju ;)

grzanka.ch

Post » Pon wrz 26, 2011 10:04 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

Super, że z maluchami wszystko ok! :)
Będę śledzić :)

Może warto zmienić tytuł? :)
Zapraszamy! Nowa strona!
Obrazek

Roulett

Od: Sob paź 17, 2009 15:08

Post » Pon wrz 26, 2011 11:00 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

Fajnie, że wszystko się udało i maluszki nadal w dobrych rękach. Jeszcze chwilę i myślę, że trzeba będzie pomyśleć o ogłoszeniach bo tak od razu niekoniecznie pójdą do DS, może grzanka.ch zaczniesz od znajomych - zapraszaj jak najwięcej ich do siebie niech się zakochują :wink:
Ja popołudniu będę miała też 1 malucha na tymzas a na dwa "polowanie"jutro bo dzisiaj nie wyszło - zwiały cwaniaki.
Szkoda, że nie ma zdjęcia kotki bo nawet nie będziesz wiedziała jak ona wygląda, a co do kociąt to mogą być niestety jeszcze w tym roku - moje dwa tymczasy są późno jesienne.
Ostatnio edytowano Pon wrz 26, 2011 11:34 przez ewan, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon wrz 26, 2011 11:16 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

Podpatruje i czytam, super,ze sa tacy ludzie jak Wy :piwa: bo juz prawie zwatpilam w ludzi :cry:
Obrazek

katarina75

Od: Wto wrz 08, 2009 10:22

[poprzednia][następna]