Ptachu ['] 3. Żegnaj wspaniały kocie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 20, 2011 12:53 Re: Ptachu 3. Pinie szukamy dt str.55 Czarna Małpa złapana :))))

Dżizas, zaraz mam antenę, ale nie mogę się powstrzymać :piwa: :piwa: :piwa:
gratulacje!!!
i za Czarną Małpę :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Wto wrz 20, 2011 12:57 Re: Ptachu 3. Pinie szukamy dt str.55 Czarna Małpa złapana :))))

złapanie takiej niełapalnej kotki to zawsze tyle radości :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto wrz 20, 2011 20:50 Re: Ptachu 3. Pinie szukamy dt str.55 Czarna Małpa złapana :))))

Wątpię, żeby Ptachu cieszył się z nowego kota w domu.
Ja bym się wcale nie cieszyła. Duża mówi, że to bardzo dobrze, że kotka się złapała.
Ptachu, jak Ty się masz?
Fasolka zatroskana
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto wrz 20, 2011 23:37 Re: Ptachu 3. Pinie szukamy dt str.55 Czarna Małpa złapana :))))

Ptachu, jak będzie następne małe to może wrzaskun przestanie się tak drzeć?
Principessa (która się nie drze) :roll:
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Sob wrz 24, 2011 16:31 Re: Ptachu 3. Pinie szukamy dt str.55 Czarna Małpa złapana :))))

Bry,

Starsza córka Czarnej Małpy – Krzysia w środę przeprowadziła się do swojego nowego domu.
Zamieszkała z trzyletnim kumplem, pięknym pingwinkiem, który z początku był niezadowolony, ale już dziś jest dużo lepiej, nie fuka na małą, pilnuje tylko swojej kuwety, to dla niego twierdza ;)
Obrazek

Duża wypuściła wrzaskuna z klatki i teraz mały biega po całej kuchni, nie przeszkadza mu to wrzeszczeć od czasu do czasu, to on:
Obrazek Obrazek

Wrzaskun korzysta z każdej okazji, aby uciec z kuchni wtedy część kotów na niego fuka a ja musze robić za niańkę
Duża każe małemu podchodzić tylko do mnie, Kurczaka lub Misia, bo podobno jesteśmy najfajniejszymi wujkami, faceci to mają przechlapane :evil:

Drugi maluch nie dał się złapać Pani karmicielce na działkach, Duża wpadła w panikę, miała wizje samotnego maleństwa w środku nocy, trzęsącego się z zimna, zdecydowała, że w piątek weźmie wolne w pracy i wypuści Czarną Małpę, pomimo, że jeszcze za wcześnie po sterylce.
Przed odniesieniem Czarnej, Duża poszła na działki rozeznać się w sytuacji, małe siedziało pod stertą śmieci, wykurzone schowało się pod taki niby stół, jak przebiegało, Duża zauważyła, że małe jest całe mokre. Wpadła w panikę i powiedziała, że bez tego maluszka się nie ruszy z działek, zaczęła biegać i czołgać się po działkach goniąc małe, wreszcie rzuciła się pod stołem na glebę łapiąc w ostatniej chwili kociaka, ten nie był dłużny Dużej i skasował jej rękę, ale Duża nie puściła go. Po zapakowaniu małego do kontenera Duża w ubłoconym ubraniu odtańczyła taniec radości :roll:
Małe tak jak Duża przypuszczała okazało się być dziewczynką, nieodrodna córunia mamusi, w domu pokazała, co potrafi, wyrywając górę od klatki króliczej i uciekając z niej, Duża musiała na klatce postawić obciążenie. Mała oczywiście jest chora, ma całe zaklejone oczka, do tego była kompletnie mokra, chyba wpadła do jakiegoś pojemnika z wodą na działkach i tak jak jej brat wrzeszczy na cały blok :evil:
Wymeldują nas jak nic z tego mieszkania i zostaniemy bez dachu nad głową przez tą zwariowaną Dużą.

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Sob wrz 24, 2011 18:46 Re: Ptachu 3. Pinie szukamy dt str.55 Czarna Małpa złapana :))))

Ptachu, duże to wariatki :roll:
Moja mi opowiedziała o wyczynach Twojej :roll: :roll:
Trzymamy łapki za Krzysię :ok:
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob wrz 24, 2011 21:14 Re: Ptachu 3. Pinie szukamy dt str.55 Czarna Małpa złapana :))))

Łomatkoicórko!!! 8O
Principessa
Ptachu, szacun dla Dużej, trochę tu się martwiliśmy tym drugim dzieckiem Czarnej Wścieklicy
Ale teraz może będziesz miał duet
:kotek:
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Sob wrz 24, 2011 22:08 Re: Ptachu 3. Pinie szukamy dt str.55 Czarna Małpa złapana :))))

:strach:

Ja tam podziwiam Twoja Duza, Ptachu.
Ale wspolczuje Ci. Troszeczke.

Mru
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon wrz 26, 2011 9:00 Re: Ptachu 3. Pinie szukamy dt str.55 Czarna Małpa złapana :))))

Dorota pisze::strach:

Mru

Mru,
jak ty mnie dobrze rozumiesz.
Wczoraj musiałem przyłożyć Wrzaskunowi, który wreszcie dostał imię i został Tomciem Paluszkiem Okruszkiem.
Porządny kot nie może u nas w domu usiąść na chwile na podłodze, bo zaraz ten mały gnojek rzuca się na jego ogon :evil:

Ptachu przesladowany
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Pon wrz 26, 2011 9:05 Re: Ptachu 3. Pinie szukamy dt str.55 Czarna Małpa złapana :))))

iwcia pisze:

Mru

Mru,
Wczoraj musiałem przyłożyć Wrzaskunowi, który wreszcie dostał imię i został Tomciem Paluszkiem Okruszkiem.
Porządny kot nie może u nas w domu usiąść na chwile na podłodze, bo zaraz ten mały gnojek rzuca się na jego ogon :evil:

Ptachu przesladowany

Slusznie zrobiles.
Wiem, iz postapiles tak tylko w celach wychowawczych :twisted:
Dydaktyka, dyscyplina i posluszenstwo.
To dla jego dobra w koncu...
Prawda?

Mru
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Pon wrz 26, 2011 9:12 Re: Ptachu 3. Pinie szukamy dt str.55 Czarna Małpa złapana :))))

Ptachu,
teoretycznie Cię rozumiem
Ale czy nie spowodowałeś nowego wybuchu wrzaskuna?
Principessa
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Pon wrz 26, 2011 9:18 Re: Ptachu 3. Pinie szukamy dt str.55 Czarna Małpa złapana :))))

bagheera pisze:Ptachu,
Principessa

Niemozliwe.
Ptachu jest niewinny.

Mru

Dorota

Post » Pon wrz 26, 2011 9:21 Re: Ptachu 3. Pinie szukamy dt str.55 Czarna Małpa złapana :))))

Principessa

Wraskun jest bezstresowy, jego nie ruszy nic.
Jest tak szczęśliwy, że może być z innymi kotami, ze nie zwraca w ogóle uwagi na powarkiwania i syki Kratki i Józki,
a statecznej Sysuni skakał po głowie czym doprowadził ją do zdenerwowania a to nie lada wyczyn 8)
Wrzaskun kocha wszystkie kot, nawet te, które nie podzielają jego miłości :roll:

Ptachu

iwcia

Post » Pon wrz 26, 2011 9:21 Re: Ptachu 3. Pinie szukamy dt str.55 Czarna Małpa złapana :))))

Dorota pisze:
iwcia pisze:

Mru

Mru,

Ptachu przesladowany

Slusznie zrobiles.
Wiem, iz postapiles tak tylko w celach wychowawczych :twisted:
Dydaktyka, dyscyplina i posluszenstwo.
To dla jego dobra w koncu...
Prawda?

Mru

Prawda, prawda Mru

Ptachu

iwcia

Post » Pon wrz 26, 2011 9:30 Re: Ptachu 3. Pinie szukamy dt str.55 Czarna Małpa złapana :))))

iwcia pisze:
Principessa

Wraskun jest bezstresowy, jego nie ruszy nic.
Jest tak szczęśliwy, że może być z innymi kotami, ze nie zwraca w ogóle uwagi na powarkiwania i syki Kratki i Józki,
a statecznej Sysuni skakał po głowie czym doprowadził ją do zdenerwowania a to nie lada wyczyn 8)
Wrzaskun kocha wszystkie kot, nawet te, które nie podzielają jego miłości :roll:

Ptachu

Niemożliwe!!! :ryk:
Już też kochamy wrzaskuna :1luvu: :love:
Obrazek Obrazek

bagheera

[poprzednia][następna]