Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Fiesta pisze:Szczurowate to są raczej... CRX (kornisze)Devonki to koty z innej planety.
Był kiedyś artykuł w "Kocie" na ten temat.
Fiesta pisze:Ale pięknota.Czy on jest może z Maragatty?
Robię akurat stronę hodowli Devonów, napatrzyłam się na Ufoczki.
Eleni pisze:Na początku miał tylko kroplówki a potem dostałam taką karmę w buteleczce i dawałam kilka razy dziennie po 1 łyżeczce. Potem były tacki z taką bardzo miękka karmą a potem zaczął sie problem bo kazali mi dawać mu gotowanego kurczaka najlepiej z ryżem. Nagotowałam się i nic z tego nie wyszło bo Timek miał coraz większą biegunkę. Kazali dodać gotowanej marchewki i dalej to samo a potem zaczęłam rozmaczać sucha karmę i tym powoli zatrzymałam biegunkę. Kupowałam purinę dla wrażliwych kotów. Jest zresztą sporo karm dla kotów z problemami żołądkowymi. Na początku dawałam mu tylko karmę rozmoczoną letniej wodzie a potem po parę kulek suchej i kiedy nic sie nie działo, tzn. żadnych wymiotów i innych sensacji dawałam coraz więcej suchej karmy i tak powoli wszystko wróciło do normy.
Eleni pisze:Witam. Iburg do mnie dzwoniła. Mój Timon dwa lata temu zjadł nici z rolady i tez był operowany. Ma nawet krótsze jelito bo cześć (chyba ok 10cm) była martwa i musieli usunąć. Więc wyniknął problem miejsca zespolenia jelita, czy nie będzie tam przewężenia... Wet powiedział że nigdy nie będzie mógł jeść suchej karmy, a tym czasem wcina wszystko jak leci i czuje się świetnieNa początku miał tylko kroplówki a potem dostałam taką karmę w buteleczce i dawałam kilka razy dziennie po 1 łyżeczce. Potem były tacki z taką bardzo miękka karmą a potem zaczął sie problem bo kazali mi dawać mu gotowanego kurczaka najlepiej z ryżem. Nagotowałam się i nic z tego nie wyszło bo Timek miał coraz większą biegunkę. Kazali dodać gotowanej marchewki i dalej to samo a potem zaczęłam rozmaczać sucha karmę i tym powoli zatrzymałam biegunkę. Kupowałam purinę dla wrażliwych kotów. Jest zresztą sporo karm dla kotów z problemami żołądkowymi. Na początku dawałam mu tylko karmę rozmoczoną letniej wodzie a potem po parę kulek suchej i kiedy nic sie nie działo, tzn. żadnych wymiotów i innych sensacji dawałam coraz więcej suchej karmy i tak powoli wszystko wróciło do normy. od operacji minęły 2 lata z hakiem Timcio przybrał na wadze jest zdrowy i szczęsliwy a ja bardzo starannie chowam wszelkie nici
Więcej szczegółów i zdjęcia na moim wątku viewtopic.php?f=1&t=75136&start=75
Życzę zdrówka koteczkowi a Tobie cierpliwości i wytrwałości. Będę wieczorami zaglądać na wątek i postaram się odpowiedzieć na ew. pytania
vailet pisze:Przepraszam że się wtrącam,ale ja mam otwartą Purinę Pro Plan,dla wrażliwców.Zostało 300gram,a z opakowaniem 350.Mam Trovet ale Hepatic HDL na wątrobę i trzustkę.Dopiero kupiłam i otworzyłama wet mi zakazał w przypadku Bejbi.W Trovet brakuje z 6 granulek,a puszka Trovet jest cała.Na bazarku Bejbi są ceny ile dałam,a Purina to jednak 100gram brakuje.
Nie mogę dać za darmobo nie mam na Bejbi.Weta zapytać czy może to dostać.Trovet jest za razem na trzustkę i wątrobę.Nie wiem czy jemu wolno
Purinę mogę dość zejść z ceny,oba suche mają zamknięcie strunowe.
madzia89 pisze:Martwi mnie tetro,od kiedy wrócilismy dzisiaj z lecznicy tylko leży. może to przez leki przeciwbólowe taki jest
vailet pisze:madzia89 pisze:Martwi mnie tetro,od kiedy wrócilismy dzisiaj z lecznicy tylko leży. może to przez leki przeciwbólowe taki jest
Masz wpisane co dokładnie dostał?
[/quote]
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue i 763 gości