Garfield & Toffik - i nasz "Dom wariatów" cz.1

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 23, 2011 8:59 Re: Garfield - na razie jedynak

W internecie jest taniej i większy wybór :) ja kupiłam taki http://www.alko-zoo.pl/alko-2507-zwirek ... -1612.html Ale są tam też inne :)
Obrazek
"Kocia twarz nie należy do najbardziej mimicznych. Nie wynika to z jego niechęci do okazywania uczuć, lecz z niemożności robienia zbyt wyrazistych min. Jednak kocie oczy rekompensują to w pełni. Po ich wyrazie możemy dokładnie poznać stan kociej duszy."

spookyaga

Od: Pt wrz 07, 2007 20:48

Post » Pt wrz 23, 2011 9:20 Re: Garfield - na razie jedynak

wszędzie widzę Benek króluje
Cena przesyłki tego co ja oglądałam jest 10zł wieć za 20 l zaace jakies 35 zł podczas gdy w sklepie mam w tej cenie 10l. dobrze by bylo zamowic cos za 100zl to bedzie transport gratis. tylko że ja kuwete mam, popytam znajomych, moze cos potrzebuja i zamowimy na jedno konto.
p.s. przy 9 kotach to taki żwirek nadal jest wydajny?

wracając do koloru Garfiego to on jest na zdjęciach taki blady bo ma jasny spód. Garfield patmol jest pewnie bardziej rudy, tzn nie ma białych wstawek
dlatego postanowiłem wam sie pokazać z innej strony
Obrazek
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pt wrz 23, 2011 9:35 Re: Garfield - na razie jedynak

Karolek(ona) pisze:wszędzie widzę Benek króluje
Cena przesyłki tego co ja oglądałam jest 10zł wieć za 20 l zaace jakies 35 zł podczas gdy w sklepie mam w tej cenie 10l. dobrze by bylo zamowic cos za 100zl to bedzie transport gratis. tylko że ja kuwete mam, popytam znajomych, moze cos potrzebuja i zamowimy na jedno konto.
p.s. przy 9 kotach to taki żwirek nadal jest wydajny?

wracając do koloru Garfiego to on jest na zdjęciach taki blady bo ma jasny spód. Garfield patmol jest pewnie bardziej rudy, tzn nie ma białych wstawek
dlatego postanowiłem wam sie pokazać z innej strony
Obrazek

Przy 9 kotach to chyba codziennie nowy żwirek w kuwecie jest :D Bo jednak zbrylający ma to do siebie, że wchłania raz. Silikon ma troszkę dłuższe działanie (teoretycznie pełna kuweta starsza na miesiąc jednemu kotu) ale wątpie że wytrzymałby 9 kotów dłużej niż 2-3 dni :mrgreen:
Faktycznie Garfield to taki nieco rudo biały, a raczej kremowy :mrgreen:
Obrazek
"Kocia twarz nie należy do najbardziej mimicznych. Nie wynika to z jego niechęci do okazywania uczuć, lecz z niemożności robienia zbyt wyrazistych min. Jednak kocie oczy rekompensują to w pełni. Po ich wyrazie możemy dokładnie poznać stan kociej duszy."

spookyaga

Post » Pt wrz 23, 2011 9:42 Re: Garfield - na razie jedynak

Karolek(ona) pisze:Garfield patmol jest pewnie bardziej rudy, tzn nie ma białych wstawek
o 8) taki ma spód
Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt wrz 23, 2011 9:42 Re: Garfield - na razie jedynak

Patmol pisze:
Karolek(ona) pisze:Garfield patmol jest pewnie bardziej rudy, tzn nie ma białych wstawek
o 8) taki ma spód
Obrazek

Jaka bestyja :1luvu:
Obrazek

spookyaga

Post » Pt wrz 23, 2011 9:46 Re: Garfield - na razie jedynak

spookyaga pisze:Faktycznie Garfield to taki nieco rudo biały, a raczej kremowy :mrgreen:

ale tylko od spodu - z wierzchu bardziej rudy :kotek:

Ja nie palnuje 2 kuwet - mam jedną kryta bez drzwi i na bank nie dam rady mieć 2 - mam 31m kw. kuchnie ślepą zrobioną z przedpokoju dzięki czemu mam 2 pokoje - (takie juz kupiłam i pietro niżej tez tak mają)
Już wystawiłam jedną półkę żeby ulokować to "pudło"
Obrazek

Garfield bez oporów od razuumiał sie w niej załatwiać i nie musiałam mu najpierw nda stawiac a potem pokrywę - mam nadzieje, ze ten drugi też sie nauczy :D
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Post » Pt wrz 23, 2011 9:57 Re: Garfield - na razie jedynak

Karolek(ona) pisze:
spookyaga pisze:Faktycznie Garfield to taki nieco rudo biały, a raczej kremowy :mrgreen:

ale tylko od spodu - z wierzchu bardziej rudy :kotek:

Ja nie palnuje 2 kuwet - mam jedną kryta bez drzwi i na bank nie dam rady mieć 2 - mam 31m kw. kuchnie ślepą zrobioną z przedpokoju dzięki czemu mam 2 pokoje - (takie juz kupiłam i pietro niżej tez tak mają)
Już wystawiłam jedną półkę żeby ulokować to "pudło"
Obrazek

Garfield bez oporów od razuumiał sie w niej załatwiać i nie musiałam mu najpierw nda stawiac a potem pokrywę - mam nadzieje, ze ten drugi też sie nauczy :D

Ja co do wątpliwości, że się nauczy moja Klusia załatwiać też nie mam wątpliwości, jedynie, że Pecia ją 'wyprze' ze swojego terenu, lub że Klusia będzie bała się Skarpetkowej kuwety (to, że po zużyciu całego żwiru przez Skarpetę i nie zostanie nic dla Klusi już nie wspomnę) :mrgreen:
Kociaki w podobnym wieku powinny się łatwo dogadać-w końcu sa młode i chętne do zabaw, a z kim lepiej niż z innym kotem? :ok:
Obrazek

spookyaga

Post » Pt wrz 23, 2011 10:00 Re: Garfield - na razie jedynak

spookyaga pisze:Kociaki w podobnym wieku powinny się łatwo dogadać-w końcu sa młode i chętne do zabaw, a z kim lepiej niż z innym kotem? :ok:
oczywiście :ok:

Patmol

Post » Pt wrz 23, 2011 10:08 Re: Garfield - na razie jedynak

Jutro jeszcze sie okaże czy mi sie w niedziele na wieczór nie pojawi "Tymczasowa Kotka" - zalezy czy żyje i wróciła do oprawcy.

Karolek(ona)

Post » Pt wrz 23, 2011 15:50 Re: Garfield - na razie jedynak

Sprzątałam kuwetę i na luznawej ( plackowatej nie rzadkiej kupie) było pare kropelek krwi.
Czyżby jednak jeszcze miał robale - 2 razy go odrobaczano i w pierwszym były 3 martwe robale a przy drugim nic nie było. A może zjadła cos ta łakoma bestyja?
Bo apetyt ma i dalej skacze zza fotela na nas jak ktos pokojem idzie.

Karolek(ona)

Post » Sob wrz 24, 2011 9:12 Re: Garfield - na razie jedynak

i jak dzisiaj?
jakby znowu była krew -to ja bym poszła dla spokojności do veta, bo jutro niedziela

Patmol

Post » Sob wrz 24, 2011 18:36 Re: Garfield - na razie jedynak

Sęk w tym, że mnie nie było cały dzień.
Ale ide sprawdzic koope. wczoraj wieczorem była tylko plackowata, bez krwi.

Sprawdziłam - sztuk 2 jedna bardziej druga mniej plackowata, kolor normalny, bez krwi.
Odstawić suche? podac smecte, stoperan tylko jakie ilości na takiego 1,5 kg kota i jak to podać. bo z łyżeczki mi nie weźmie - nawet z dzieciakiem sie męcze i w soku przemycam. strzykawke mam taka od syropu dziecka

Karolek(ona)

Post » Nie wrz 25, 2011 9:00 Re: Garfield - na razie jedynak

ale po co mu dawać smekte?
jakie suche dajesz?

Patmol

Post » Pon wrz 26, 2011 7:49 Re: Garfield - na razie jedynak

Whiskas junior bo pan hrabia jest przewybredny

Karolek(ona)

Post » Pon wrz 26, 2011 8:36 Re: Garfield - na razie jedynak

nie obraź się :wink: ale to straszne świństwo
to znaczy mam na myśli, że whiskas to bardzo marna karma
poczytaj na kocim ABC o dobrych karmach -

Patmol

[poprzednia][następna]