Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Sob wrz 24, 2011 17:08 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Marlon pisze:Dobrze wiesz, że każdy z nas działa wolontariacko, nikt nie ma nic z tego, że zajmuje się kotami, wprost przeciwnie - zarwane noce, tysiące problemów, zaniedbanie swojej pracy zawodowej, rodziny, domu, swoich zwierząt nawet, poniszczone samochody, mieszkania i tysiące złotych wydawanych rocznie na "nie swoje" koty tylko zgłoszenia innych, brak własnego życia. Słowo "dziękuje" słyszymy raz na ruski rok, myślisz, że ja np. dziękuje Monice K., że uratowała Pieguska, Świerszcza albo innego kota. Nie! Niestety nie a może i powinnam. Zero wdzięczności ze strony osób którym pomagamy, jak pożyczamy klatke czy transporter musimy ją zawieźć do tego kogoś jak ludzie oddają to przeważnie brudne i znów trzeba po to jechać, setki telefonów od osób które wymagają naszej pomocy, bo to nasz obowiązek, robimy co się da a i tak spotykamy na swojej drodze coraz więcej zwierząt proszących o pomoc. no i co zrobić?

Że nie usłyszymy 'dziękuję' to pół biedy, ja naprzykład dziś musiałam wysłuchać steku wyzwisk od jednej pani, która nawet nie mieszka w tym bloku spod, którego złapałam kotkę do sterylizacji, gdzie 'łowca skórek' i 'idiotka co męczy koty' to jedne z łagodniejszych.
Ale po odebraniu 3 telefonów od niej, w których mnie bluzgała, za czwartym telefonem nawet udało mi się coś tam jej wytłumaczyć.
Mi już od jakiegoś czasu niezależnie 3 osoby zgłaszały temat tych kotów spod wieżowca na Pańskiej. Jest tam trójka kociąt, urodzonych na koniec czerwca, czyli już prawie 4 miesięcznych, jeden burasem ma jedno oko. Ich matka na moje oko była już w drugiej ciąży, mogę się mylić, ale to się wyjaśni niebawem, więc złapałam tą kotkę, pomagały mi dwie dziewczyny z tego bloku i jedna starsza pani co też mieszka w tym bloku i dokarmia tą kotkę, więc mieszkańcy przynajmniej ci z którymi rozmawiałam byli jak najbardziej za.

Dla mnie nie było temetu do zastanawiania się, koty mają tam lichy domek, mały ogródek, idzie zima, po co kotka ma się okocić, ale jednak niektórzy mają inne teorie.

Pani, która tylko czasem przyjeżdża tam ale ona mi "zabrania zabierania tej kotki", "nie zgadza się na sterylizację" , ja się pytam czy to jest pani kotka, ona: ja ją od 3 lat "prowadzę", ja się pytam, to tak ją pani prowadzi, że ona się koci tu pod blokiem?
Ona: Pani weźmie te młode koty a kotkę zostawi w spokoju!
Ja mówię, że nie mam gdzie wziąć tych młodych bo mam cały dom dom zawalony takimi młodymi, których matek nikt nie posterylizował, i że nie biorę młodych jeśli nie wysterylizuję kotki, się pytam czy pani weźmie do domu te kolejne kotki, które być może się urodzą, a ona że mi gwarantuje że kotka nie jest w ciąży, to mówię, że to tym lepiej, bo zabieg będzie mniej obciążający.

Kotka jest u Jacka Kasprzyka, chyba jeszcze dziś będzie miała zabieg, albo już miała.

Naprawdę bywa ciężko :?

Swoją drogą te 3 kociaki przydałoby się zabrać, śpią pod samochodami, tam jest kiepsko i niebiezpiecznie :?
Założymy im wątek, będziemy szukać DT, może ktoś chociaż po jednym by wziął, nie wiem jak z ich dzikusowatością, nie garną się do człowieka ale też nie boją się bardzo, podchodzą jak sie z nimi bawić gałązką czy czymś.

Ehh, to tyle musiałam sie troszkę pożalić jaki ciężki jest los 'murzyna', a chyba tylko tu znajdę jakieś zrozumienie :lol: .
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Sob wrz 24, 2011 19:53 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

murzyn/czarnuch to z Pulp Fiction, polecam :mrgreen:

Mnie się niedawno parę razy zdarzyło chodzić karmić koty grubo po północy :mrgreen:

z innej mańki... kiedy będziecie kupować wkłady do budek (słoma/siano nie pamiętam co lepsze, jedno gnije drugie nie) ? Chciałbym razem z Wami zamówić dla kotów z Lisiarni (najprawdopodobniej będziemy mieli budki).
Marlon pisze:[...]i że masz chęci dalej wstawiać pilne ogłoszenia, pomimo tego, że zrezygnowałeś z działalności[...]
zrezygnowałem z etatowego wstawiania ogłoszeń (tak prawdę mówiąc administrator nie zajmuje się takimi rzeczami!), oraz jak pisałem 8 sierpnia z "wielkich" planów w odnośnie lisiarni. W żadnym razie nie rezygnuję z pracy przy kotach takich czy innych (karmię i łapię liski tak jak mam czas, etc.). Mniej lub bardziej mam do czynienia z ok. setką zwierzaków (lisiarnia, uczelnia, działki).

co do "chęci" to oczywiście nie mam (za dużo czasu spędzam przed monitorem żeby mieć chęci do czegokolwiek), ale uważam że niedobrze by było gdyby teraz strona całkiem zdechła. Będę póki co zaglądał co parę dni na maila i jeśli będą jakieś dramaty to wstawię. Jeśli ktoś uważa że potrzebuje demonstracji jak wstawiać ogłoszenia to może się ze mną umówić, pokażę co i jak. Skoro Wera sobie tak dobrze radzi to nie widzę wielkiego problemu (strona Wery/Agi jest na joomli, strona KingiKini jest na joomli, strona Vivy! jest na joomli, kocie adopcje są na joomli...)

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Nie wrz 25, 2011 7:06 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Nie zjawię się dziś na zebraniu, nocny wypad na ognisko pokazał, że jednak nie zdążylam wyzdrowieć.. Idę do łóżka wypluwać sobie płuca. Ale za to zapewniliśmy Wam ladną jesień... o ile nasze czczenie każdego przesilenia nadal działa. Letnie nie wypaliło i o, co było...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Nie wrz 25, 2011 7:30 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Ssb - słoma izoluje najlepiej :D
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Nie wrz 25, 2011 8:48 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Morela80 pisze:Wystawiłam bazarek na PKDT, proszę o pomoc w podrzucaniu:
viewtopic.php?f=20&t=133531

dziękujemy!
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Nie wrz 25, 2011 11:45 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

KarolinaS pisze:dziewczyny, jeśli zwolniłoby się u którejś z Was miejsce, to mam informacje o 3 ok 6 tygodniowych trikolorkach.

Ludzie u których w ogrodzie się urodziły chcą się ich pozbyć. Kotki dostają jedzenie ale jest to głównie chleb z mlekiem. nie porobią zdjęć, nie będą ich ogłaszać - generalnie standard.
Kotki nie są dzikie i podchodzą do ludzi.
Ludzie na szczęście mają już umówioną sterylkę, na nieszczęście nie biorą pod uwagę tego, że maluchy nie mogą zostać bez matki.

Ja dzisiaj wyjeżdżam i nie jestem w stanie się tym zająć, zresztą u mnie każde pomieszczenie jest zajęte :(
Jakby co zostawiam nr tel do człowieka, który mi o tej sytuacji powiedział:
6*0*7 *3*5*1*9*5*1
Trikolorki mają duże szanse na szybką adopcję, więc może jak będzie wolne miejsce to można by je u kogoś upchnąć :(

może jednak ktoś mógłby pomóc :(
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Nie wrz 25, 2011 12:48 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Załatwię dom dla jednej. Ktoś weźmie 2 pozostałe?
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Nie wrz 25, 2011 14:44 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Kotka z Pańskiej jednak nie była w ciąży, ale to tym lepiej bo jest wysterylizowana boczkiem i jutro wróci na swoje podwórko.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie wrz 25, 2011 19:17 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Marlon pisze:Załatwię dom dla jednej. Ktoś weźmie 2 pozostałe?

Marlena dzięki
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Nie wrz 25, 2011 20:04 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Nie było mnie dziś na spotkaniu, ale za to mam dom dla Wiktora i Witka!!
W tym tygodniu pojadą do DS .
W DS czeka na nich jeden cornish rex, dom na wsi, niewychodzący.

Jak dla mnie BOMBA!!
Z 7 tymczasów spadnę do 5 :) czyli prawidłowej ilości przypadającej na ten metraż :)
Będzie trochę spokoju!
Aż normalnie chyba się upiję ze szczęścia!!

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Nie wrz 25, 2011 20:45 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Chłopak umie się urządzić :)
Ptyś z Zuzią:

Obrazek

Obrazek

Balbina walczy z ogonem Zuzi

Obrazek

Cudna, prawda? :oops:
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Nie wrz 25, 2011 20:50 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

seja pisze:Nie było mnie dziś na spotkaniu, ale za to mam dom dla Wiktora i Witka!!

Jak dla mnie BOMBA!!
Z 7 tymczasów spadnę do 5 :) czyli prawidłowej ilości przypadającej na ten metraż :)
Będzie trochę spokoju!

GRATULUJĘ!!!!!!

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Nie wrz 25, 2011 21:29 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

seja pisze:Nie było mnie dziś na spotkaniu, ale za to mam dom dla Wiktora i Witka!!

Jak dla mnie BOMBA!!
Będzie trochę spokoju!

No to jest powód do radości a nawet upicia się :piwa:
Trzymam kciuki za udaną adopcję :ok: dueciku WW.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie wrz 25, 2011 21:50 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Wątek kociaków spod wieżowca na Pańskiej:
viewtopic.php?f=13&t=133597

Kotka po sterylce już wypuszczona, w ciąży nie była. Szkoda kocikaów, mają po 3 mies., śpią pod samchodami, nie mają tam zadnej przyszłości.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie wrz 25, 2011 23:54 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z316867382 znajome? tel. 792290834

Prawie 3miesięczne przeurocze maluchy poszukują domu! Piesek i suczka - średniej wielkości kundelki. Są zdrowe i wesołe, zostały odrobaczone. Szczeniaczki są bardzo śmiałe, otwarte na człowieka i kontaktowe.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

[poprzednia][następna]