Stomadex - jak stosować?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 24, 2011 18:29 Stomadex - jak stosować?

Zakupiłam dla mojej kotki z dużym kamieniem nazębnym i zapaleniem dziąseł tabletki Stomadex.
Pani doktor stwierdziła, że mam przyklejać kotce 1 tabletkę co tydzień.
Na ulotce jednak jest napisane: 1 tabletka dziennie przez 10 dni. I żadnej wzmianki o dłuższym leczeniu. Jakby to miało być jednorazowe.

Wiem, że kilka osób z forum na pewno te tabletki u swoich zwierząt stosowało.
Jak Wam weterynarze kazali dawkować ten preparat?

edit: dopisek, że osób z forum, a nie osób w ogóle ;)
Ostatnio edytowano Sob wrz 24, 2011 21:06 przez *anika*, łącznie edytowano 2 razy
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Sob wrz 24, 2011 20:52 Re: Stomadex - jak stosować?

Przycupnę.
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Sob wrz 24, 2011 20:59 Re: Stomadex - jak stosować?

Moja Nori dostawała takie coś w młodości, kiedy zaczynały się u niej dziąsłowo-zębowe problemy. Przyklejałam jej po jednym plasterku-tabletce CODZIENNIE, na zmianę po jednej lub po drugiej stronie.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Sob wrz 24, 2011 21:02 Re: Stomadex - jak stosować?

A ja się pochwalę, że mam mądre koty, bo oba (jedna kotka z kamieniem wielkim - po pół roku od czyszczenia ząbków pod narkozą, druga kotka z plazmocytarnym) w ciągu kilkunastu minut pozbyły się tabletek i jeszcze na mnie nawrzeszczały :twisted:

Następnym razem muszę chyba im bardziej te dziąsła w miejscu przyklejania osuszyć :roll:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Sob wrz 24, 2011 21:03 Re: Stomadex - jak stosować?

Wielbłądzio pisze:Moja Nori dostawała takie coś w młodości, kiedy zaczynały się u niej dziąsłowo-zębowe problemy. Przyklejałam jej po jednym plasterku-tabletce CODZIENNIE, na zmianę po jednej lub po drugiej stronie.

a ile taka kuracja dni trwała?
bo wychodzi na to, że pięciodniowa kuracja dla dwóch kotów kosztuje mnie niecałe 50 zł :twisted:
a to jest wręcz przerażające...
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Sob wrz 24, 2011 21:22 Re: Stomadex - jak stosować?

Nie pamiętam, ale chyba tyle, ile jest tabletek w opakowaniu. 10? W każdym razie zużyłyśmy całe.
To było jakieś sześć lat temu, nie każ mi pamiętać takich drobiazgów :twisted:

Koty to badziewie strasznie drogie w utrzymaniu :twisted: Ni toto żywić ni leczyć. Weź je gdzieś wypuść (a przynajmniej te, które najczęściej chorują) i będziesz miała spokój 8) I więcej kasy np. na bieliznę z Etam, co by różnych łapserdaków kusić :mrgreen:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11