Rudy Snicers i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro wrz 21, 2011 21:52 Rudy Snicers i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Nie mam na razie pomysłu na lepszy tytuł. Bohaterami tego wątku będą 3 powalającej urody kocury. Wszystkie szukają domu. Ale szanse na znalezienie właściwego...............niewielkie.

Pierwszy z nich to Wytrzeszcz zwany czasem Teoś
Jest przepięknym czarno - białym persem, zdrowym i młodym. Niestety o hmm dość pokręconej psychice. Jest to kot dla konesera, doświadczonego kocio. Z obowiązkowo zabezpieczonymi oknami. Przez co rozumiem SIATKI a nie uchylne okna,wysokie parapety i inne takie tam gadzety. Kot BEZWZGLĘDNIE do domu niewychodzącego, osiatkowanego, myślącego.
Rozumiejącego, ze lękliwy kot, który się wydostanie na spacer samopas to przysłowiowy koniec.
Kot może mieszkać z innymi kotami, okazuje się, ze z psami też. Nie może mieszkać z małymi dziećmi. Najlepiej do domu z ludzmi prowadzacymi spokojny i osiadły tryb życia.
Dla kogoś, kto zrozumie, ze zdobycie zaufania tego kota, to tygodnie, ba miesiące powolnych kroczków nawet nie kroków. Kot dla kogoś lubiącego wyzwania. I potrafiącego zaakceptować fakt posiadania wirtualnego kota traktującego ludzi tak, jakby to oni odpowiadali za całe zło tego świata

Edit: Teo jest miziasty, rzekłabym nawet nachalnie miziasty. Jak go najchodzi fala miłości, to nie ma zmiłuj - włazi człowiekowi na głowę, pcha wąsy do oczu itp. Tyle, ze to nie jest kot, który sie spokojnie położy kolo człowieka, albo na kolanach. Nieeee to by było niestylowe. On pędzie chodził po człowieku jak nakrecana mrówka.....nie usiedzi 30 sec w jednym miejscu. Nerwica wegetatywna:-)
Acha i jeszcze obgryza - patyki z klatki wystające, rogi ksiażek.......Ja go lubię, bo to jest twarzowiec nie lada. Jak się go np. znienacka zapyta - Wytrzeszcz a ty tu czego - to ma się wrażenie, ze mu oczy z orobit wyskoczą. Moim zdaniem jest niezłym orginałem. Mnie się to podoba. Ale ja mam specyficzne upodobania. Koty idealne mnie zupełnie nie kręcą. Nuuuuuda, nuuuuuuuuda i jeszcze raz nuuuuuuda.

Drugi to Snicers.

Jest niemal całkowicie rudym młodym kotem - ma maksymalnie 1,5 - 2 lata. Kiedyś miał dom - potem być może z powodu znaczenia go stracił. Został wyrzucony z auta na jednym z warszawskich osiedli. Dokarmiany przez dobrą duszę przebidował zimę. Został w końcu złapany, odjajczony, zaszczepiony.
Wzięty na ręce daje się głaskać.........jednak sam na nie nie przyjdzie. On właściwie nie wie czy mamy go głaskać czy nie głaskać:-)
Moim skromnym zdaniem do dopracowania........najprawdopodobniej. W każdym razie cień szansy jest. Nie drapie, żadnego tam wściekłego syczenia "żywcem mnie nie wezmą". Mieszka aktualnie w przytułku. Szans na pójście do domu nie ma.
Albo tymczas z doświadczeniem albo dom stały z tymże samym. Z całą pewnością nie jest to bezproblemowy miziasty koteczek. Tylko taki "chcieć to móc".

No i wreszcie Cynamon. Dzizas już nawet nie wiem jak długo mu szukam domu. Mogłabym wreszcie dać sobie spokój............ale nie...........ale nie........
Kot zagadka. Niesamowicie piękny. Starszy od pozostałych........Ma ok. 6 lat. To nie jest dzikus.......o nie. To raczej gość, który nie każdego obdarzy zainteresowaniem. Czasem zachowuje się jak kosmita - nawet nie podejdzie. Mojej córce się daje brać na ręce........Ale mnie już nie. Czemu - a to on wyłącznie wie. Mieszka aktualnie na strychu, gdzie sobie powoli, ale systematycznie dziczeje........
Kot pełen rezerwy - moim zdaniem super.........tyle że też wyłącznie do doświadczonego domu. Zdecydowanie nie brat łata dla każdego. Potrzeba doświadczenia, cierpliwości i akceptacji. I będą z niego koty..........o ile ktoś się o to postara. - MA DOM
Ostatnio edytowano Śro paź 19, 2011 11:39 przez Neigh, łącznie edytowano 2 razy
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro wrz 21, 2011 21:59 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Zdjęcia wklei Shira - jak ją o to ładnie poproszę:-)

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Czw wrz 22, 2011 4:58 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

zaznaczam
jak wrócę do domu to mogłabym wstawić zdjęcia, ale Shira pewnie się wcześniej pojawi
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Czw wrz 22, 2011 5:28 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

o,widzę,że poskładałaś kociaste "do kupy" 8) to i łatwiej dla mnie bo czasu mało na czytanie....Piękny Cynamon to tak jak moje whiskasy z piwnicy-zawsze coś pilniejszego ale żeby nawet świat stanął na głowie to do zimy zabiorę je na "słoneczną stronę życia" bo tam mają tylko żarówki :? ;

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Czw wrz 22, 2011 7:26 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Zaświadczam: Teoś zwany Gadem piękny jest jak marzenie.O persie.

Yyyy...Neigh zauważyłas,że opis Teo jest jakby...mniej pokręcony ,niż opis np.Cynamona???Postęp jest znaczy.Wielki postęp!

Czekam na zdjęcia.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Czw wrz 22, 2011 19:11 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

No proszę - wąt nowy 8O
Zdjęcia wkleję, ale mi je wyślij :mrgreen: Poprzedniego kompa już nie mam - fotek z niego takoż :evil:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw wrz 22, 2011 19:16 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Snicersa wysłałam.
Cynamona trzeba przekleić z jego wątku.......

Ezzme ratuuuuuuuuuunku wkleisz Wytrzeszcza?

Obrazek

Neigh

Post » Czw wrz 22, 2011 19:29 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Snickers
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Czw wrz 22, 2011 19:34 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Cynamon
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Pt wrz 23, 2011 9:45 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

wkleję za parę godzin :D potrzebuję stałe łącze, ale jeszcze dziś będą!

Snickers słodziutki, a Cynamon :roll: zanim się nie zakochałam w moim kudłaczu to bardzo dużo o nim myślałam

ezzme

Post » Pt wrz 23, 2011 14:09 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
po kliknięciu otwiera się większe zdjęcie

ezzme

Post » Pt wrz 23, 2011 14:20 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

ezzme pisze:Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
po kliknięciu otwiera się większe zdjęcie

ja pierdu 8O to ci Wytrzeszcz 8O 8O
a ten niebieski szczurek to kto???

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Pt wrz 23, 2011 15:14 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Persiu :1luvu: podobny do mojego Kacpra.Dużo serca i będzie spokojniutki i do miziania.
Trzymam kciuki za dobry domek.Persy to wspaniale spokojne koty.

Jola54

Od: Śro sie 25, 2010 12:37

Post » Pt wrz 23, 2011 18:13 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

A ja powątpiewam w domek.
Ale trzymam kciuki.
Z całej trójki on ma paradoksalnie najmniejsze szanse.
Jest dziwakiem.
I powienien trafić do dziwaków.
Jakieś starsze ,bezwnukowe małżeństwo?
Ma chłopak szczęście,że trafił do Neigh.Bo gdyby jego DT był z tych "łatwo wydawalnych"...to by chłopak przeżył niezłe piekło.
Tu ma gwarancję,że będzie oddany WYŁĄCZNIE w odpowiednie ręce.
Naprawdę chciałam go wziąść.
Przerosło mnie.

Jest śliczny.
Tylko trudno go kochać.
Bo Amelkę (wzięłam ją zamiast Teosia) latwo.Ot- biały słodziak.

Neigh ogłaszasz go jeszcze gdzieś?

Wyobrażam sobie te telefony...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pt wrz 23, 2011 19:25 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

kotkins pisze:A ja powątpiewam w domek.
Ale trzymam kciuki.

ale dlaczego?
przecież sa domy dla niego tylko trzeba dłużej szukać
ja rozsyłam wici po znajomych znajomych itd
sądzę ze w końcu dom się znajdzie
Kotkins Ty masz dużo pacjentów - może przyjrzyj się niektórym dokładnie, pogadaj
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

[następna]