Skarpecia, Niunia, PusiaKlusia, Kelsi i Fajans

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 23, 2011 9:11 Re: Moja Skarpetka ;)

miło mi :mrgreen:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt wrz 23, 2011 9:28 Re: Moja Skarpetka ;)

Karolek(ona) pisze:Ja to w nocy też zakradam sie na łożka, najlepiej jak Duza śpi z małym bo mam ich w jednym pokoju, nie rozumiem tylko dlaczego wygania mnie z łóżka, przeciez Ja tylko im podgryzam stopy jak wystawia spod kołdry, szczególnie młodego lubie bo nimi rusza i mam "żywą zabawkę". Tylko, że za moje dobre serce, (bo nie pozwalam im marznąć przecież, jak podgryze to zaraz chowają) słysze tylko - "Wypad mi stąd gryzoniu jeden, jak sie nie umiesz zachowac to śpij na dywanie"
Kot chce dobrze, a "obrywa" idę na mój parapet - ty tylko misiom wadzę, a je zawsze moge przypdkiem zrzucić :lol:

Ja tam nikogo nie podgryzam, jedynie kładę się na twarzy :mrgreen:

Iskropka pisze:Dzień Dobry Obrazek

Witaj Kropciu! :)
Patmol pisze:to i ja się przywitam :mrgreen: mam kotkę w skarpetkach 8) do adopcji
czyli prawię jakbym miała Skarpetę :wink:
o taką (w środku)
Obrazek

Obrazek

Żeby moja taka zgodna z innymi była, ale ona to wielka zazdrośnica i nie przepada za kontaktem kot-kot :mrgreen: Myślisz, że da się ją jakoś zsocjalizować (od początku nigdy nie była sama, zawsze wokół niej rodzeńśtwo) :roll:
Ten kremowo-czekoladowy to rasowiec? W porównaniu do reszty to wielki :mrgreen:
Obrazek
"Kocia twarz nie należy do najbardziej mimicznych. Nie wynika to z jego niechęci do okazywania uczuć, lecz z niemożności robienia zbyt wyrazistych min. Jednak kocie oczy rekompensują to w pełni. Po ich wyrazie możemy dokładnie poznać stan kociej duszy."

spookyaga

Od: Pt wrz 07, 2007 20:48

Post » Pt wrz 23, 2011 9:34 Re: Moja Skarpetka ;)

to prawda, że kocury lepiej sie dogaguja z nowym kotem niz kotki? i ze to kotka potrafi wybyc na długo z domu, a koty są bardziej wierne - w porównaniu z pami bo tam to zazwyczaj odwrotnie sie dzieje. Czy to od kota zależy i tak samo kot na kota moze prychac jak kotka na kotkę? i czy łatwiej jest poznac ze soba kota 4 mies i ok. 3 niz robic to poźniej jak kot rezydent dłuzej pomieszka sam?
Sory za te pytania ale musze sie dowiedzieć co i jak

Co do tego kota na fotce to rzeczywiscie wygląda jak gigant , ale przy twoim Garfim to pewnie juz nie taki okaz co patmol?
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pt wrz 23, 2011 9:41 Re: Moja Skarpetka ;)

Karolek(ona) pisze:to prawda, że kocury lepiej sie dogaguja z nowym kotem niz kotki? i ze to kotka potrafi wybyc na długo z domu, a koty są bardziej wierne - w porównaniu z pami bo tam to zazwyczaj odwrotnie sie dzieje. Czy to od kota zależy i tak samo kot na kota moze prychac jak kotka na kotkę? i czy łatwiej jest poznac ze soba kota 4 mies i ok. 3 niz robic to poźniej jak kot rezydent dłuzej pomieszka sam?
Sory za te pytania ale musze sie dowiedzieć co i jak

Co do tego kota na fotce to rzeczywiscie wygląda jak gigant , ale przy twoim Garfim to pewnie juz nie taki okaz co patmol?

Moim zdaniem im szybciej nowy kotek się pojawi tym więcej czasu dla kocurka na przyzwyczajenie się do niego :)
U mnie kocury zawsze były odsunięte, nie były tak wierne i oddane jak koteczki, ale kocurków nie miałam wiele :) Do tego bardzo zabiegają o moje względy. Jak jeszcze były wszystkie 3 razem, to Skarpetka była zdecydowanie na górze hierarhii (a niech który kot do mnie podszedł na jej warcie! Wystarczyło spojrzenie i inne koty wiedziały już, że lepiej się odsunąć :mrgreen: ) Tak mnie moja Pecia kocha :mrgreen: Czasem jak kot spał na kanapie, a ja siadłam gdzieś obok to Peci wzrok już zazdrośnie był rzucany na kota śpiącego obok mnie-Kelsi szczególnie, nieraz słysząc jak Skarpetka idzie budziła się i przenosiła w inne miejsce :mrgreen:
Dlatego też nie wiem, czy do mojej przywozić Klusię. Bo nie będzie miała gdzie uciec w małym mieszkanku :roll: Może Skarpeta to już taki typ jedynaczki która ma być rozpieszczana i kochana ? :1luvu:
Obrazek
"Kocia twarz nie należy do najbardziej mimicznych. Nie wynika to z jego niechęci do okazywania uczuć, lecz z niemożności robienia zbyt wyrazistych min. Jednak kocie oczy rekompensują to w pełni. Po ich wyrazie możemy dokładnie poznać stan kociej duszy."

spookyaga

Post » Pt wrz 23, 2011 9:47 Re: Moja Skarpetka ;)

spookyaga pisze:Ten kremowo-czekoladowy to rasowiec? W porównaniu do reszty to wielki :mrgreen:

ten z prawej - córka go prawie zamarzniętego no i zaświerzbionego przyniosła zimą z ulicy-po doczyszczeniu i wyleczeniu okazał sie pointem z niebieskimi oczami -takim w stylu kota tajskiego
jest dość duży -ostatnio ważył koło 7kg
ale te dziewczynki koło niego nie są duże, więc pewnie dlatego wydaje się jeszcze większy
ta w środku ma ok. 4 miesięcy
Karolek(ona) pisze:to prawda, że kocury lepiej sie dogaguja z nowym kotem niz kotki?

myślę, że to zależy od charakteru danego kota

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt wrz 23, 2011 10:29 Re: Moja Skarpetka ;)

Doberek Skarpeciu! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt wrz 23, 2011 10:40 Re: Moja Skarpetka ;)

kalair pisze:Doberek Skarpeciu! :D

Dobryden Krecie :1luvu:
Obrazek

spookyaga

Post » Pt wrz 23, 2011 10:45 Re: Moja Skarpetka ;)

A to co, po czesku bedziem? :mrgreen: :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt wrz 23, 2011 10:57 Re: Moja Skarpetka ;)

po ukraińsku chyba :D
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Post » Pt wrz 23, 2011 11:04 Re: Moja Skarpetka ;)

Bo jak słysze 'dobry' to mi od razu w głowie leci piosenka 'dobry den dobry den..' :ryk:
Obrazek

spookyaga

Post » Pt wrz 23, 2011 11:15 Re: Moja Skarpetka ;)

Mam to jako dzwonek w fonie. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt wrz 23, 2011 11:17 Re: Moja Skarpetka ;)

kalair pisze:Mam to jako dzwonek w fonie. :mrgreen:

ja też :D

Karolek(ona)

Post » Pt wrz 23, 2011 11:18 Re: Moja Skarpetka ;)

:lol: :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt wrz 23, 2011 11:26 Re: Moja Skarpetka ;)

te buraski z banerka kalair tez skarpetkowe? Ciekawe czy skarpetkowe tez maja swoich miłośników jak szylkretki czy rude

Karolek(ona)

Post » Pt wrz 23, 2011 11:38 Re: Moja Skarpetka ;)

Tak, buranie do adopcji skarpeteczkach sa. Skarpetki sa gratis! :wink:
Skarpetki maja swoich milosnikow, a jakze! :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

[poprzednia][następna]