ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt wrz 23, 2011 7:58 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

Omisia się nie daje teraz dotknąć. Jest śmiertelnie obrażona, bo nie chcę jej wypuścić do ogródka. Siedzi pod drzwiami, trzeszczy i patrzy znacząco :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Pt wrz 23, 2011 8:01 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

vip0 pisze:
Erin pisze:Witamy się z rana :)
Czy Wasza gromada już wyspana? :P

A jakże, tradycyjnie wschód słońca oglądaliśmy razem... :evil: :evil: :evil: .
Juz mi te wschody bokiem wychodzą...

Rozumiem i współczuję.
Dzięcioliński potrafi od czwartej japę piłować o papu :mrgreen:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt wrz 23, 2011 8:02 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

kamari pisze:Omisia się nie daje teraz dotknąć. Jest śmiertelnie obrażona, bo nie chcę jej wypuścić do ogródka. Siedzi pod drzwiami, trzeszczy i patrzy znacząco :mrgreen:

Jak słowo daję, terrorystki 8O !
Jedna głodzi, druga więzi....ja to zgłoszę gdzieś... :ryk: :ryk: :ryk: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Pt wrz 23, 2011 8:03 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

A w dziąsło chce? :twisted: :mrgreen:

Erin

Post » Pt wrz 23, 2011 8:06 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

Erin pisze:A w dziąsło chce? :twisted: :mrgreen:

Nie chce...ja sie boję...ide sobie.... :ryk: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Pt wrz 23, 2011 8:31 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

Żartowałam :mrgreen:

Erin

Post » Pt wrz 23, 2011 8:47 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

Witam wszystkich.
Jestem nowa na forum, gdyż od niedawna jestem szczęśliwą posiadaczką kotki nazwanej Mica :D :P wszyscy mają kotki - mam i ja :) narazie bezproblemowo. pozdrawiam

rakel9

Od: Pt wrz 23, 2011 8:36

Post » Pt wrz 23, 2011 9:03 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

witam jeszcze raz. chciałam tylko spytać co ile czasu kocą się kotki? pozdrawiam serdecznie

rakel9

Post » Pt wrz 23, 2011 9:27 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

rakel9 pisze:witam jeszcze raz. chciałam tylko spytać co ile czasu kocą się kotki? pozdrawiam serdecznie

Witaj na miau. Rozumiem, ze martwisz się, czy przypadkiem nie masz więcej niż jednej kotki. Rozwiązanie jest jedno - jeszcze dziś umów się z weterynarzem na sterylizację kotki. To nie tylko zapobiega ciąży, ale także niektórym chorobom - ropomaciczu i zmniejsza prawdopodobieństwo nowotworu sutka.

Kotka może zajść w ciąże nawet 4 razy w roku, zazwyczaj to są 2 razy, ale jeśli kociaki po porodzie znikną (umrą, ktoś je zabierze lub zabije) kotka po np 3 tygodniach może znowu mieć ruję. Sama widziałam. Odkarmianie małych trochę ten okres wydłuża, ale trzeba pamiętać, że kotka karmiąca może zajść w ciążę
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt wrz 23, 2011 11:46 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

vip0 pisze:Ja chcę spać do siódmej :( :!: :!: :!:

Witam.otworzyłam kalendarzyk i wyczytałam co następuje:
niedziela 16 października - wschód słońca 7:02 :mrgreen:
cukier krzepi

jokototo

Od: Nie sty 24, 2010 15:18

Post » Pt wrz 23, 2011 11:48 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

oj jakoś nie jestem przekonana na sterylizację, nie tego chciała natura tworząc kotki, ale dziękuję za odpowiedź, przemyślę to sobie najpierw... trudna decyzja... tak ingerować , ale 4 razy do roku to mi się nie uśmiecha.

rakel9

Post » Pt wrz 23, 2011 11:50 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

twoja kita jest przy nadziei?
cukier krzepi

jokototo

Post » Pt wrz 23, 2011 11:53 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

p.s. rakel9jeżeli nie jesteś jeszcze przekonana to pomyśl co zrobisz z 60-120 kociętami ? Tyle albo i więcej może urodzić twoja kotka w ciągu całego życia ...(zakładam że jest kotem wychodzącym , więc każda ruja zakończy się kociętami)
cukier krzepi

jokototo

Post » Pt wrz 23, 2011 11:58 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

rakel9 pisze:oj jakoś nie jestem przekonana na sterylizację, nie tego chciała natura tworząc kotki, ale dziękuję za odpowiedź, przemyślę to sobie najpierw... trudna decyzja... tak ingerować , ale 4 razy do roku to mi się nie uśmiecha.

Jakbyś chciałabyś mieć kilka urodzonych zgodnie z naturą kotków, to na forum znajdziesz kilkaset. Do wyboru do koloru i ze wszystkimi chorobami i uszkodzeniami :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Pt wrz 23, 2011 12:00 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

I jeszcze jedno. Zgodnie z naturą ty też powinnaś co roku urodzić jedno dziecko. Rodzisz?
Obrazek
Obrazek

kamari

[poprzednia][następna]