Daj SENIOROM ciepły DOM na zimę i całe życie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 21, 2011 22:54 Re: ~~~ u schyłku lata.... koci SENIORZY czekają na SERCE i DOM

kassja pisze:
dagmara-olga pisze:superowa jest starunia z niej i niekłopotliwa (poza specyficzną dietą i potrzebą pielęgnacji futra za nią :lol: ):
Obrazek

Moja poprzednia kotulka, która żyła z nami 18lat też uwielbiała whiskasy, coś w tym musi być :lol:
:ok: :ok: :ok: za domek dla Lukrecji :ok: :ok: :ok:

Podejrzewam, że to po prostu kolejny kot "po osobie zmarłej", a jak wiemy- starsi luzi często karmią koty tego typu karmą. Widać dobrze jej się kojarzy...
Cieszę się, że w ogóle je sama! dzięki temu udaje jej się przetrwać już tyle czasu w schronisku, a nierzadko młodsze koty nie dają sobie tak dzielnie rady.
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pt wrz 23, 2011 7:12 Re: ~~~ u schyłku lata.... koci SENIORZY czekają na SERCE i DOM

Obrazek

UWAGA - BARDZO PILNE!!!

Dziś do schroniska trafiła 14 letnia kotka Aga. Ledwo przyniósł ją jej bardzo, bardzo stary Pan. Trzymanie transportera było dla niego ogromnym wysiłkiem fizycznym. Człowiek niedołężny, słaby, po kilku wylewach. Idzie do szpitala, powiedział, że wie, że nie wróci. Podpisał zrzeczenie koteczki.
To jest dramat tego zwierzęcia, ona umrze szybko. Ma duży kamień nazębny, jutro zrobię jej badania krwi, jest wysterylizowana. Zupełnie zagubiona, przerażona i płacząca.
Błagam o DT dla tej kotki. Jeśli ktoś dałby jej kącik na ostatnie lata - to ... to poprostu uratuje jej życie.
Aga nie zna psów ani innych kotów. W domu, w którym była od maleńkości jadła suchą karmę i surową wołowinę.

viewtopic.php?f=1&t=127030&start=0
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie wrz 25, 2011 8:51 Re: ~~~ u schyłku lata.... koci SENIORZY czekają na SERCE i DOM

dagmara-olga pisze:Dziś do schroniska trafiła 14 letnia kotka Aga. Ledwo przyniósł ją jej bardzo, bardzo stary Pan.

Jaka to tragedia i dla kotulki i dla Pana :strach: :strach: :strach: :strach:
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Nie wrz 25, 2011 9:40 Re: ~~~ u schyłku lata.... koci SENIORZY czekają na SERCE i DOM

Bardzo prosimy o dopisanie naszej Kici i Kotka.

W zeszłym tygodniu zostają oddane przez córkę bardzo schorowanego starszego pana, dwa dorosłe koty.
Są bardzo przerażone i ciągle ukryte, ale widać, że pragną kontaktu z człowiekiem. Jak tylko zaczyna się je głaskać, powolutku wychodzą, zaczynają mruczeć i tulić się.
Bardzo przygnębiła je ta sytuacja i ogromnym zmartwieniem dla nas jest to, że prawie w ogóle nic nie jedzą. Nawet wątróbki, którą w domu były karmione.

Są bardzo zżyte ze sobą i naszym marzeniem jest, aby znalazły jeden dom.

Bura kotka Kicia
- ma około 6 lat, jest wysterylizowana, zaszczepiona i odrobaczona i jest kotką sporych rozmiarów - waży około 8 kilo.

Obrazek

Czarny-dymny kocur Kotek
- ma około 7 lat, jest wykastrowany, zaszczepiony i odrobaczony.

Obrazek

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Pon wrz 26, 2011 6:58 Re: ~~~ u schyłku lata.... koci SENIORZY czekają na SERCE i DOM

kassja pisze:Wczoraj byłam razem z miłą panią na spotkaniu w "kociej sprawie". Ta parka, czyli Bandzior i Karolina mają dziś być przewiezione do nowego domku. Zdecydowaliśmy na tę dwójkę, gdyż są ze sobą najbardziej zaprzyjaźnieni, razem śpią, razem liżą swoje futerka.
Obrazek Obrazek
Trzymajcie kciuki za powodzenie akcji :ok: :ok: :ok:

kassja pisze:Dwa kotule, kocurek Bandzior vel Karolek i koteczka Karolinka są już w nowym domku. Pani bardzo fajna (zgłosiła akces bycia kocim taxi) i bardzo przejęta nową sytuacją, chociaż koty miała już. Wszystko naszykowane: kuwetka, miseczki, posłanka, drapak. Balkon zabezpieczony.
Trzymamy kciuki, żeby kotule przyjęły się na nowym gruncie :ok: :ok: :ok:

Kocia parka przyjęła się na nowym gruncie :ok: :ok: :ok:
Najpierw siedziały pod szafką w łazience, potem kocur zaczął zwiedzać mieszkanie nocą, później dołączyła do niego kotulka. A teraz kocur wchodzi na kolanka nowej Dużej na pieszczoszki, koteczka bardziej nieufna, ale też ociera się o nogi i podstawia łepek do głaskania. Duża mówiła, że kociska dorodne wszak, zajęły jej miejsce do oglądania TV na kanapie i musiała przenieść się na fotel :mrgreen:
Jestem przeszczęśliwa z powodu takiego zakończenia.
Tylko jeszcze domek dla pozostałej dwójki. Ale tu będzie trudniej, bo dziewczynki bardzo płochliwe.
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Wto wrz 27, 2011 17:51 Re: ~~~ u schyłku lata.... koci SENIORZY czekają na SERCE i DOM

ja się pochwalę tym jak się udało "wyremonotować"
naszego seniora (jest w tym wątku):

viewtopic.php?p=8010617#p8010617

w powyższym poście są zdjęcia aktualne i sprzed 5 miesięcy.

kocurek szuka domu przed zimą! ogłoszenie adopcyjne

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Śro wrz 28, 2011 6:35 Re: ~~~ u schyłku lata.... koci SENIORZY czekają na SERCE i DOM

Yyyy 8O Wygląda jak zupełnie inny kot! Brawo :ok: :ok:
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Śro wrz 28, 2011 6:45 Re: ~~~ u schyłku lata.... koci SENIORZY czekają na SERCE i DOM

ssb pisze:ja się pochwalę tym jak się udało "wyremonotować"
naszego seniora (jest w tym wątku):

Oj, tam. Oj, tam.
Podmieniłaś koty :wink:

A poważnie mówiąc, to przemiana jest ogromna.
Dobra robota. :ok:
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pt wrz 30, 2011 19:14 Re: ~~~ u schyłku lata.... koci SENIORZY czekają na SERCE i DOM

Pozdrawiamy wieczornie :ok:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pt wrz 30, 2011 23:48 Re: ~~~ u schyłku lata.... koci SENIORZY czekają na SERCE i DOM

:ok: :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Nie paź 02, 2011 13:18 Re: ~~~ u schyłku lata.... koci SENIORZY czekają na SERCE i DOM

AGA - MA DOM !!!
nawet nie zdążyłam dopisać w pierwszym pście.

A LUKRECJA - pojedzie niedługo, trzymajcie kciuki!!!

dopisuję koty od Buffy_

Seniorzy - Kotka i Kocurek - ok 7 lat - Opole "tylko razem...tylko do DOMU..." - kontakt Buffy-
ObrazekObrazek
nie ma wątku - kontakt Buffy-
Obrazek

czarno-czarni

Post » Wto paź 04, 2011 12:10 Re: @@ Jesień... życia też zasługuje na miłość i DOM @@

w pierwszym poście wyszczególniłam koty, o których nie mam informacji...
Jeśli ktoś coś wie... proszę o wieści :-)
Obrazek

czarno-czarni

Post » Wto paź 04, 2011 13:02 Re: @@ Jesień... życia też zasługuje na miłość i DOM @@

Kiniutek z tego wątku nadal u mnie. W sierpniu stuknęła jej jedenastka. Kolejka się do niej nie ustawia, telefony milczą (zamówiłam cały pakiet u CatAngel)...
Urodziłam samodzielnie wydarzenie dla niej na fb: https://www.facebook.com/event.php?eid= ... 4687057650
Kto chce i może, proszę udostępniać. Założyłam wydarzenie i nic. Kiepsko się poruszam na fb, prawie nikt tam do kici nie zajrzał. :-(

Przeszła w ostatnich czasach sanację pysia, bardzo poprawiło jej to samopoczucie. Okazało się, że sucha karma jest pyszna.
Jest fantastycznym kotem i marnuje się u mnie w stadzie, którego nie cierpi.
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto paź 04, 2011 13:13 Re: @@ Jesień... życia też zasługuje na miłość i DOM @@

dziękuję za informację. Musi się udać... tak jak szczęście miała Aga czy moja Morfinka...
Obrazek

czarno-czarni

Post » Wto paź 04, 2011 13:13 Re: @@ Jesień... życia też zasługuje na miłość i DOM @@

hanelka pisze:Kto chce i może, proszę udostępniać. Założyłam wydarzenie i nic. Kiepsko się poruszam na fb, prawie nikt tam do kici nie zajrzał. :-(

Rozesłałam, gdzie mogłam i trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

[poprzednia][następna]