Kefir & Morfeusz - M jak maczeta

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 22, 2011 19:01 Re: Kefir, Morfeusz & Hanna - pomóżmy Bezogonkowi str 88

Duszek686 pisze:
Broszka pisze:Jedna z moich seniorek ma podobnie: słabiutki apetyt i częste wymioty nie wiadomo dlaczego.
Ale ona ma padaczkę, najprawdopodobniej pourazową i wydaje mi się że te objawy (słaby apetyt i wymioty) nasilają się kiedy źle się czuje "na głowę" tzn nie jest to typowa aura przedatakowa tylko taka jakby przed-aura... nie wiem jak to opisać :roll:

Czyli, że Hanna ma ...globusa? :roll: :lol:
Przepraszam za tą głupawkę - wiem, że do śmiechu nie jest... :(
W schronie Hanna w ogóle nie chciała jeść, przyjechała do Dagmary jak szkielecik...
Może to faktycznie cos z głową...?
A jak wątroba, trustka i tarczyca?
Już nie mam pomysłów...

a ja czasem mówię do mojej seniorki: ty globusie jeden! :lol:

magicmada pisze:Może jakiś wspomagacz apetytu?

u nas się zupełnie nie sprawdziło - jadła dużo i chętnie i wszystko wymiotowała...
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw wrz 22, 2011 20:50 Re: Kefir, Morfeusz & Hanna - pomóżmy Bezogonkowi str 88

wątroba, trzustka, tarczyca - OK, były badane
wspomagacze - nie dały efektu a były włączane nawet na początku...żaden nie dał efektu.
steryd jej nie pobudził do jedzenia także.
Póki co - nie wymiotuje, pozwala się lekko dotykać przy ogonie - poprzednio darła się - bo musiały ją boleć zapchane gruczoły.
Odmówiła dwóch nowych saszetek- czarni sprzątnęli.
Jutro znów kupię kuraka / indyka w postaci plastrów - bo to chciała. Teraz ma:
śmietankę
masło
serek
indyka z serem żółtym
chrupki sanabelle senior
obaczym co wybierze....
waży 2,75 - czyli bez zmian. Przypomnę, że jak przyjechała, to było 2,3 , potem dobiła do 2,7 i tak sobie stoi.
A mruczy, a gada i jak na nią dłużej uwagi nie zwrócę to się drze oburzona!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw wrz 22, 2011 20:57 Re: Kefir, Morfeusz & Hanna - pomóżmy Bezogonkowi str 88

Sprobuj RC Exigent i karmic to to z reki. Hogacie potrafi odbic i odmawia jedzenia. Skusic ja wtedy moze wlasnie exigent i swieza wolowinka prosto z reki, najlepiej jeszcze ociekajaca krwia. Ale musi byc z reki. Raz mnie tydzien tak przetrzymala zanim zaczela normalnie jesc

Mary_Poole

Od: Wto lut 03, 2009 21:51

Post » Czw wrz 22, 2011 20:59 Re: Kefir, Morfeusz & Hanna - pomóżmy Bezogonkowi str 88

pójdę ci ja po exigenty...jutro ...
z ręki to ona NIE CHCE bo nie wiem... ręki śmierdzi? No może tę szynkę weźmie ale widocznie z pyska się brzydzi....
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw wrz 22, 2011 21:00 Re: Kefir, Morfeusz & Hanna - pomóżmy Bezogonkowi str 88

http://konin.naszemiasto.pl/artykul/786 ... ,id,t.html

obczajta se fotę. Se powiększta fotę. To Teofil, ten baran co tu mieszkał na tymczasie, coś jak Hanka, tylko go nie lubjałem bardziej.

Morf
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw wrz 22, 2011 21:02 Re: Kefir, Morfeusz & Hanna - pomóżmy Bezogonkowi str 88

dagmara-olga pisze:pójdę ci ja po exigenty...jutro ...
z ręki to ona NIE CHCE bo nie wiem... ręki śmierdzi? No może tę szynkę weźmie ale widocznie z pyska się brzydzi....

Michal tez z reki nie wezmie chociazby mu juz jezyk do tylka uciekal. exigent jest ponoc smaczny - TZ probuje na biezaco i jak dotad nic mu bardziej nie smakowalo.

Mary_Poole

Post » Czw wrz 22, 2011 21:04 Re: Kefir, Morfeusz & Hanna - pomóżmy Bezogonkowi str 88

exigent to dobry pomysł, zamówiłam dziś też taste of the wild, w zooplusie, Dagmaro, jak przyjdzie, to Ci trochę wyślę, może się spodoba.
Morf, ale co z tym Teofilem, znowu go oddali do schronu?
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Czw wrz 22, 2011 21:07 Re: Kefir, Morfeusz & Hanna - pomóżmy Bezogonkowi str 88

obwiesić go - to mało! Gupi był że aż.. A raz go Duża zabrała do Konina - bo on był ze schronu w Koninie i u nas tymczasował. No i pojechał raz do konina na jakom wystawę i tam znalazł dom. No. I to jest fota z tej wystawy. Jest na niej nowa Duża Teofila i Teofil. No.
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw wrz 22, 2011 21:08 Re: Kefir, Morfeusz & Hanna - pomóżmy Bezogonkowi str 88

Mary_Poole pisze: TZ probuje na biezaco i jak dotad nic mu bardziej nie smakowalo.

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

no to jest pomysł na panierkę do kurczaka na sobotni obiad
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw wrz 22, 2011 21:12 Re: Kefir, Morfeusz & Hanna - pomóżmy Bezogonkowi str 88

ja nie probuje to nie wiem :ryk:

ale nie polecalabym bo strasznie pozniej z buzi jedzie jak zje kilka chrupek.

Mary_Poole

Post » Pt wrz 23, 2011 6:58 Re: Kefir, Morfeusz & Hanna - pomóżmy Bezogonkowi str 88

dagmara-olga pisze:I to jest fota z tej wystawy. Jest na niej nowa Duża Teofila i Teofil. No.

Fajna fota. A Teofil ma odlotową minę. Jego Duża jeszcze bardziej. :mrgreen:
A jak Hannę zachęcić do jedzenia to ja nie wiem, bo ja lubię wszystko i dużo.
Klakier

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt wrz 23, 2011 9:05 Re: Kefir, Morfeusz & Hanna - pomóżmy Bezogonkowi str 88

dagmara-olga pisze:wymioty raz tak, raz siak, jedzeniem , po jedzeniu, zaraz po jedzeniu, kilka godzin po jedzeniu, samą slina - wszystkie opcje...
apetyt nędzny ale humor dopisuje

Looknij na wątek Pokerka w moim podpisie, może coś podobnego skojarzysz?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt wrz 23, 2011 9:10 Re: Kefir, Morfeusz & Hanna - pomóżmy Bezogonkowi str 88

dagmara-olga pisze:pójdę ci ja po exigenty...jutro ...

Senabelle kotom raczej mało smakują. Mojego niejadka pasłam właśnie Exigentami. Spróbuj też RC Aging 12+ (Hania jest seniorką dobrze kojarzę, prawda?), te chrupki są od niedawna na naszym rynku, staruszki ładnie wcinają. Kot sąsiadki hafcił po każdych chrupkach, po Agingu mu przeszło... :roll:
Wymień jakie karmy dla Hani próbowałaś (mam na myśli mokre), może mam jakiś wynalazek, który jeszcze nie jadła a miałaby ochotę, to Ci podeślę i popróbujesz.

EDIT: Jakby co to mogę podesłać moją mieszankę suchych - RC Vet. Young Adult, RC Hair and Skin, RC Intense Herbal, RC British Shorthair i 3 rodzaje RC Pure Feline. Miałam wcześniej Exigenta ale on skład ma taki sobie, choć jest wysoko smakowity, a jako że mój niejadek stał się jadkiem to odpuściliśmy sobie Exigenta. Aha i jak będziesz kupowała Exigenta to tego "zwykłego", nie te dwa wynalazki o nazwie Aromatic Atraction i Protein Preference. Zwykły Exigent jest tak samo smakowity a skład ma lepszy niż te wynalazki. Widziałam też Exigenty (wszystkie 3 rodzaje, czyli zwykły + dwa wynalazki) w opakowaniach małych... yyy... czekaj, czekaj, czy ja przypadkiem nie posłałam takiego jednego małego Exigenta na urodziny Kefira?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt wrz 23, 2011 9:24 Re: Kefir, Morfeusz & Hanna - pomóżmy Bezogonkowi str 88

nie spiszę, co z mokrych jadła, bo ogólnie je chętniej suche niż mokre a mokrych było tyyyyle...

Kefir zeżarł swoją paczkę urodzinową :twisted: :twisted: :twisted:
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt wrz 23, 2011 12:44 Re: Kefir, Morfeusz & Hanna - pomóżmy Bezogonkowi str 88

o takie coś wyczytałam na koty.pl

ODDAM W DOBRE RĘCE:

Dwuletnie dziecko.

Prawdziwy powód: właśnie dostałem nowego szczeniaka tak więc nie mam czasu dla dziecka. Ponadto obawiam się, że dziecko może ugryźć psa. Dziecko jest trzymane w klatce. Jeśli do jutra nie znajdzie domu...-zostanie uśpione.

Dzięki."

NIE ZROBISZ TEGO DZIECKU, WIĘC DLACZEGO UWAŻASZ TO ZA AKCEPTOWALNY POWÓD BY ZROBIĆ TO PSU, KOTU LUB INNEMU ZWIERZĘCIU?

Jeśli nie potrafisz poświecić przynajmniej 10 lat dla zwierzaka, to go nie bierz!
Obrazek

czarno-czarni

[poprzednia][następna]