Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 22, 2011 11:53 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Jeszcze jedno. Może warto jeszcze raz przemyśleć dawanie mokrej karmy 1x dziennie a zainwestowanie w lepszą suchą. Swojego czasu tak było. Pisze to dlatego, że jak dziś byłam to znowu w niektórych miskach mokre nie zjedzone...... A puszki idą jak woda.....
Obrazek

felinae

Od: Pt paź 26, 2007 12:32

Post » Czw wrz 22, 2011 12:12 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

felinae pisze:Jeszcze jedno. Może warto jeszcze raz przemyśleć dawanie mokrej karmy 1x dziennie a zainwestowanie w lepszą suchą. Swojego czasu tak było. Pisze to dlatego, że jak dziś byłam to znowu w niektórych miskach mokre nie zjedzone...... A puszki idą jak woda.....

dołaczam się do apelu !!! z mokrego same sraczki tym bardziej ze ciągle zmieniamy raz whiskas, raz purina raz winston a raz inne darowane. U mnie jedza raz dzienne pół saszetki i royala suchego. jestem za - raz dziennie mokre i tyle :ok:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw wrz 22, 2011 13:00 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

No ja też jestem od dawna za jednorazowym mokrym- tylko chore przypadki wyjątki :ok:

A i przywiozę do Chatki zakładki :ok: :ok: :ok: :ok:
Dostaliśmy paczuszkę piękne foliowane sztywne i trwałe :ok: :ok: :ok:
Wielkie dzięki dla drukarni Progress z Sosnowca :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw wrz 22, 2011 14:10 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Jeśli mogę się wtrącić.
Moje domowe 10 kotów dostają jedną! puszkę, trochę ryby dla tych, które ją lubią i trochę jakiejś surowizny jeśli akurat mam, czasem bieluch i śmietana, czasem trochę gotowanego albo duszonego kurczaka (te, które akurat to lubią). I chrupki właściwie ile chcą, bo zawsze jakieś stoją.

Piwniczne - ponad 10 dostają ugotowane płatki jęczmienne i grysik kukurydziany (po czubatej łyżce) a do tego kostkę mrożonego mięsa z ekokarmy, czasem bieluch, czasem jedną! puszkę, czasem surowiznę typu serca drobiowe czy troche wątróbki i do tego chrupki.
Tak jest moim zdaniem i lepiej i wygodniej.
W piwnicy czasem to mokre nie dojadają i gołębie kończą.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw wrz 22, 2011 14:53 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Dorota Wojciechowska pisze:No ja też jestem od dawna za jednorazowym mokrym- tylko chore przypadki wyjątki :ok:

A i przywiozę do Chatki zakładki :ok: :ok: :ok: :ok:
Dostaliśmy paczuszkę piękne foliowane sztywne i trwałe :ok: :ok: :ok:
Wielkie dzięki dla drukarni Progress z Sosnowca :1luvu: :1luvu: :1luvu:

super a mogę na sobote cos dostać ? dziekujemy !!! :1luvu:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw wrz 22, 2011 14:55 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Filomen pisze:super a mogę na sobote cos dostać ? dziekujemy !!!

Tak tylko jak ci dać na rano.
Może Piotr by mógł do mnie do pracy podjechać.
Jestem od 12 do 20 jutro.
I mogła bym dać jeszcze jakieś banerki plandekowe jak są potrzebne
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Czw wrz 22, 2011 18:42 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

MAM OGROMNĄ PROŚBĘ!

Bardzo proszę odstawiać leki na swoje miejsce .Ułatwi to pracę nam wszystkim :P :!:

Dzisiaj posegregowałam ,zdezynfekowałam wszystkie leki w witrynce.Na górnej półce są leki wewnętrzne .
Na środkowej aby nie przestawiać za bardzo jest to duże plasikowe pudełko z przegrodami.Po lewej stronie są duze tuby
PROKOLIN-aktualnie brak,witamina w tubie.Na srodku są 2 przegrody gdzie zawsze stoją aktualne leki które kotom się daje
w torebkach od weta opisanych lub w saszetkach tychco Gosia kupiła z imieniem danego kota.Obok w przegrodach są posegregowane leki do oczu.leki do ucha,leki gojące śluzówkę w pyszczku i inne rany.Obok stoją leki do czyszczenia uszu,
leki na skórę z sierścią .Na dolnej są kartoteki i koszyk ze środkami opatrunkowymi(gaziki,waciki,plastry,a obok odkazające rany ,fiolet gencjany,jodyna,woda utlenina,spirutys itp Obok koszyka są preparaty przeciwko pchłom i obroża o tym samym zastosowaniu. Wszystke rodzaje leków mają etykiety przeznaczenia przyczepione do pojemników lub połozone przed lekami o danym przeznaczeniu .

Jeszcze zostało mi oznaczenie i zrobienie indeksu lekow -to trochę mozolne . :roll:
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Czw wrz 22, 2011 18:46 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Jak to PROKOLIN brak - ja wczoraj przywiozłam nową tubkę z Lupusa?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw wrz 22, 2011 18:49 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

jadziaII pisze:
Bardzo dobre wiesci z domku Westy, Westa nie ten sam kot co w tym boksie, juz sie rozkrecila, bawi sie pileczka, chodzi bez strachu po calym mieszkaniu utykajac jednak na ta lapke ale sie podpiera, apetyt dopisuje, jest miziata i mruczata :lol: a zarazem bardzo stateczna.
Panstwo sa bardzo zadowoleni ze ja wzieli juz ja pokochali, niedlugo przysla filmik.
Ja tez jestem bardzo szczesliwa z tego faktu wraz z p.Krystyna.

Cudowne wieści Jadziu :mrgreen:
Oby tak dalej :ok:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Czw wrz 22, 2011 18:53 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

jadziaII pisze:
Jestem zadowolona z Westy a zarazem smutna z powodu Trytka kalcywirus tak zaatakowal ze pyszcek i w pyszczku jedna wielka rana.
Dzis znow bylam z nim u weta na kropl.podskornej, dostaje antyb. pyszczek smaruje na przemiam caridentem,aftinem,fioletem i nic nie pomaga smutne. :(
I wogole nie przyjmuje jedzenia w przeciwnosci do rudych tez ich karmilam 2 tyg. ale one jadly a mialy to samo tylko w mniejszym stopniu, i na dodatek jeszcze herperwirusa zasmarkane nosy.

:cry:
Jak on się teraz czuje?
Ten wirus juz raz pokazał Nam jaki potrafi być groźny...
Krejzolek [*] :(

Cookie1706

Post » Czw wrz 22, 2011 18:56 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

A i szeregowy Cookie melduje swoją obecność na sobotnich manewrach w KCh :smokin:

Cookie1706

Post » Czw wrz 22, 2011 19:02 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Czw wrz 22, 2011 19:45 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Wiesiu filmik obłędnie :1luvu: rozkoszny :1luvu:
Wklej go na fb.
Ale troszkę zgłupiałam co to za rudzielec 8O
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Czw wrz 22, 2011 20:25 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

wiesiak pisze:Jśli wolno mi wyrazić swoje zdanie w sprawie wynajecia na parę dni pooju to jest dobre rozwiazanie z sanitarnego punktu
widzenia .Moglibyśmy zdezynfekować dwa nasze pomieszczenia.Byloby to wskazane gdyż tam chore koty tez byly,jest tam duzo przedmiotów które nie mozna prac ani spryskać np drapaki,duże drzewko drapak itp.Aby zapobiec rozprzestrzenianiu się chorób trzeba na zdrową część umieszczać koty 2 tygodnie po szczepieniu .Byloby to dobre rozwiązanie gdyż zapobieganie jest zawsz tansze niż leczenie a i chore koty potrzebują wiekszej troski ,czasu i pieniedzy.
Jest tylko,, ale,, sprawa finansowa -czy zdołamy wynająć finansowo to poieszczenie i jaka bedzie pogoda aby tam koty nie zmarzły bo ta sobota ma być ciepła.

Wiesiu pomysł dobry, ale mnie się wydaje że nie damy rady czasowo i ligistycznie, trzeba by wszystkie koty przenieść z całym majdanem.
Myślę że tak czy inaczej skoro już tyle osób się uzbierało to zróbmy generalne porządki - bedzie pogoda można zdezynfekować kuwety, kontenery, mozna pomyśleć o naświetleniu zdrowej kociarni bo jest mało kotów i zmieszczą sie przez kilka godzin w przedsionku na zdrowej otworzy się pomieszczenie z umywalką i kibelkiem.
Na kwarantannie w tej chwili za dużo kotów.
Co wy nato?

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw wrz 22, 2011 20:26 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Jutro rano na dyżur niestety nie będzie mogła przyjść MartynaP. tak że ktoś by dał radę podejść :?:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

[poprzednia][następna]