Bardzo się cieszę że Gapa i Westa pięknie się zaadoptowały w nowych domkach .Cudowne wieści oby ich było dużo i często!
Wtym tygodniu nie zapisywałam się na dyzur gdyż pogorszyły mi się wyniki .Jak nie obniżę stanu zapalnego do 10 dni to odpadam z leczenia . Nie wolno w programie lekowym mieć gorszych wyników.Tygodniowe leczenie to około 1500.zł ,więc sama nie kupię a lek jest dla mnie skuteczny i mniej mnie boli.Wysiłek fizyczny powoduje zwiekszone bóle w stawach dlatego do pażdziernika nie mogę pomagać w chatce .
Myślałam sobie jak mogę teraz do czegoś się przydac przy porządkach i wymyśliłam ,że zrobię porządek w lekach .
Nikt nie jest w stanie jeszcze tam posprzatać bo to pracochłonne zajęcie tym bardziej ,że nie mozna przy kotach wyjąć wszystkich medykamentow bo zaraz sie nimi zaopiekują

.
Leki podzielę półkami .Leki wewnętrzne (doustne) górna półka .Leki zewnętrzne . Leki bieżące pozostawie podobnie jak terazw oznaczonych torebkach i tym pudełku.Srodki opatrunkowe .Każdy lek bedzie miał numerek tak aby można go było w razie czego odszukać w zeszycie .Leki bedą zapisane pod swoimi nazwami w kolejnosci alfabetycznej ,Obok leku bedzie
napisany numerek leku i gdzie go szukać.Przykładowo A- Aptus nr 1 leki wewnerzne.Czyli jak nie widzisz gdzie stoi to szukasz nazwy leku pod literką alfabetu a tam pisze ktora pólka i jaki ma nr lek .
Dziś już trochę zrobiłam.Zdezynfekowałam górną półkę i każde pudełeczko z leku na niej.Leki ułożyłam w/g wysokości opakowańtak aby były w miarę mozliwości widoczne i w kolejności w miarę możliwosci alfabetycznej zaczynajac od A lewej strony.
Nakleiłam część numerków .Dalej będę robiła to sukcesywnie jak przyjadę.Postaram sie byc w godzinach po porannym dyzurku aby nie przeszkadzać.Potrzebuję taki notatnik z podzialem alfabetycznym taki jak do adresow i telefonów gdyby ktoś cos takiego mial bo blisko mnie w sklepie nie było.
Mam nadzieję że uda mi się to uporządkować.
Nie posprzątam na witrynce na samej górze i na dole (miejsca dla mnie nie osiągalne) .
Jeśli ktoś ma jakieś zastrzeżenia do tego co robię lub inne propozycje to proszę napisać .