Zmiana "piasku" - kot nie chce wejść do kuwety!! Co robić??

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 20, 2011 7:27 Zmiana "piasku" - kot nie chce wejść do kuwety!! Co robić??

Witam, wczoraj wymieniłem podłoże w kuwecie. Żwirek betonowy "Benek"zastąpiłem naturalnym żwirkiem drewnianym (granulat) i widzę, ze moje kociaki nie chcą wejść do kuwety się załatwić. Co zrobić? Jak przestawić koty na inne podłoże? Pomóżcie proszę..

VirtualMan

Od: Śro sie 31, 2011 12:37

Post » Wto wrz 20, 2011 7:31 Re: Zmiana "piasku" - kot nie chce wejść do kuwety!! Co robić??

Wymieszaj stary żwirek z nowym stopniowo zmieniając proporcje.
najszczesliwsza

Post » Wto wrz 20, 2011 11:03 Re: Zmiana "piasku" - kot nie chce wejść do kuwety!! Co robić??

U mnie po zamianie Benka na żwirek drewniany nastąpił totalny strajk. Chciałam przetrzymać. Efekty: zaszczana kuchnia i przedpokój. Gdy któreś nasrało w łazience poleciałam kupić Benka.
Nic na siłę.
Koteczki są znowu grzeczne.

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Wto wrz 20, 2011 12:01 Re: Zmiana "piasku" - kot nie chce wejść do kuwety!! Co robić??

No i tego się właśnie boje :/ ale drewniany lepszy bo można go wywalić do WC

VirtualMan

Od: Śro sie 31, 2011 12:37

Post » Wto wrz 20, 2011 12:33 Re: Zmiana "piasku" - kot nie chce wejść do kuwety!! Co robić??

Witam ja zmieniłam benka też na drewniany i dwa koty mi sikały na pościel , koce nie wiedziałam co jest grane i kupiłam z powrotem benka i wszystko ok .Koty od razu poszły do kuwety niesamowite , chyba nie lubią jednak zmian ......;)

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Wto wrz 20, 2011 12:34 Re: Zmiana "piasku" - kot nie chce wejść do kuwety!! Co robić??

MaybeXX pisze:U mnie po zamianie Benka na żwirek drewniany nastąpił totalny strajk. Chciałam przetrzymać. Efekty: zaszczana kuchnia i przedpokój. Gdy któreś nasrało w łazience poleciałam kupić Benka.
Nic na siłę.
Koteczki są znowu grzeczne.

U mnie tak samo :( dwa koty z gromadki wyraziły swoją zdecydowaną dezaprobatę do tego żwirku. Zalany dywan w pokoju i zasikana wiekszość posłanek szybko przemówiły nam do rozumu :wink:
jak w kuwetach znów pojawił się bentonit problemy się skończyły
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto wrz 20, 2011 12:36 Re: Zmiana "piasku" - kot nie chce wejść do kuwety!! Co robić??

Ja zmieniałam bentonit stopniowo, najpierw w jednej kuwecie miały stary żwirek, a w drugiej nowy drewniany, potem mieszałam jeden z drugiem, a teraz od jakiegoś czasu już samo drewno, korzystają bez problemu :) .

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18