MINIA.... szukamy nowego DS : (((((SZCZECIN

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 19, 2011 20:06 Re: MINIA, MINIUSIA... wygrała życie i czeka na DS :)))SZCZECIN

Maluszkowa ma charakterek ! Żeby nie powiedzieć że jest uparta jak osioł. Upodobała sobie parapet u mojego syna w pokoju, jak tylko przychodzę do domu, otworzę drzwi do łazienki to ona.... rura.... i na parapet. Ściągnięcie jej nic nie pomaga, ponieważ po postawieniu na podłogę znów się wspina. .... Rozumiem, że ma za dużo energii, ale takie wychowanie ???? :evil: Nie wiem w kogo się wdała. Widzę, że Mini wszyscy za dużo darowali i teraz wchodzi na głowę jak może. Poza tym kiedy tylko wyrwie się z łazienki to zaczepia moją rezydentkę i mimo warknięć (których i tak nie słyszy) biega za nią. Wygląda to komicznie :D

ja1

Od: Czw cze 16, 2011 21:37

Post » Pon wrz 19, 2011 20:09 Re: MINIA, MINIUSIA... wygrała życie i czeka na DS :)))SZCZECIN

A jesli chodzi o niedźwiedzia, smutna sprawa :cry: Animalon nic nie pisze, ale naprawdę ma urwanie głowy. Ona już od dawna ma przekocenie a obecnie jeszcze doszły jej pod opiekę dwa tymczasy no i niedźwiedź.
Przydałaby się pomoc :(
Ale teraz chyba wszystkie domki tak wyglądają.

Szukamy domków :ok:

ja1

Od: Czw cze 16, 2011 21:37

Post » Wto wrz 20, 2011 8:21 Re: MINIA, MINIUSIA... wygrała życie i czeka na DS :)))SZCZECIN

bagheera pisze:Biedactwo :(
animalon, masz ty talent do małych nieszczęść
Liczymy na twoją dobrą rękę

... masz szczęście, bo jak jestem w nowych miejscach to odruchowo przeglądam wszystkie krzaki, dziury, szpary .... no i mam za swoje .... niestety moja ręka jest za krótka żeby uporać się z tym co spotkam na drodze, no ale przejść i udając , że "nie widzę " zasmarkanego, świszącego kota... nie umiem :( choć nie wiem co z nim zrobię. Bo wyleczyć to pikuś, ale co dalej ???? :?: :?: :?:
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Wto wrz 20, 2011 8:32 Re: MINIA, MINIUSIA... wygrała życie i czeka na DS :)))SZCZECIN

... bo niedźwiadek to już usłyszał, że lepiej "uśpić" niż miałby ginąć na mrozie i w głodzie .... Cóż rozumiem ten sposób myślenia .... ale może zdarzy się cud???

Niedźwiadek boi się ręki, więc na siłę go nie głaszczę. Ale zaczął "gadać " ze mną ....zwłaszcza jak jest głodny. Zadomowił się w łazience, niekoniecznie siedzi w kontenerku . Hmmm .... co jeszcze ..... no nie myje się . Ma nadal takie sfilcowane futro... przecież go nie wypiorę :wink: żeby ładnie pachniał :kotek: :kotek: :kotek:No i kto takiego kloszarda weźmie na salony?
Obrazek

animalon

Post » Wto wrz 20, 2011 8:44 Re: MINIA, MINIUSIA... wygrała życie i czeka na DS :)))SZCZECIN

ja1 pisze:Maluszkowa ma charakterek ! Żeby nie powiedzieć że jest uparta jak osioł. Upodobała sobie parapet u mojego syna w pokoju, jak tylko przychodzę do domu, otworzę drzwi do łazienki to ona.... rura.... i na parapet. Ściągnięcie jej nic nie pomaga, ponieważ po postawieniu na podłogę znów się wspina. .... Rozumiem, że ma za dużo energii, ale takie wychowanie ???? :evil: Nie wiem w kogo się wdała.

A ja wiem :ok: To jest babeczka z "j@jk@mi", która wie czego chce.... :wink: i nie da sobie w "kaszę dmuchać" :wink: Przynajmniej daje do zrozumienia, że litości nie potrzebuje , bo jest rasowym dachowcem /tak jak kot Simona/
Dzisiaj postaram się do Agn uderzyć po pakiecik ogłoszeń .... ale przyszły "domek" będzie zdziwiony, że to nie taka bidulka :ryk: jak o niej piszą
Obrazek

animalon

Post » Wto wrz 20, 2011 9:49 Re: MINIA, MINIUSIA... wygrała życie i czeka na DS :)))SZCZECIN

... i dobrze, bo gdyby nie taki twardy charakterek, to pewnie trudniej byłoby się jej z życiowymi trudnościami uporać :ok:
A Niedźwiedzica... serce się kraje...
Nie wiem na ile to byłoby w ogóle realne, ale może spróbować szukać domku po obu stronach granicy?
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Wto wrz 20, 2011 10:30 Re: MINIA, MINIUSIA... wygrała życie i czeka na DS :)))SZCZECIN

bagheera pisze:... i dobrze, bo gdyby nie taki twardy charakterek, to pewnie trudniej byłoby się jej z życiowymi trudnościami uporać :ok:
A Niedźwiedzica... serce się kraje...
Nie wiem na ile to byłoby w ogóle realne, ale może spróbować szukać domku po obu stronach granicy?

Wiem, że ponowny powrót na dwór oznacza agonię i śmierć w męczarniach ....znowu do innych kotków się nie nadaje bo pozaraża .... Tak źle i tak nie dobrze.
Niedźwiadka wyciągnęłam , ale w tamtym miejscu został jeszcze jeden skulony kot - podaję mu od tygodnia UNIDOX .... jak da się nabrać na klatkę niełapkę to zawiozę do "wycięcia" .... i znowu co dalej.... :cry:
Obrazek

animalon

Post » Wto wrz 20, 2011 10:56 Re: MINIA, MINIUSIA... wygrała życie i czeka na DS :)))SZCZECIN

.... tutaj jeszcze niedźwiadek na wolności /zdjęcia są z września, nie zauważyłam, że datownik się uwstecznił/
ObrazekObrazek

.... ich koczowisko ... wgłębi widać jakąś zakurzoną budkę i rozbiegane puste miseczki .... ktoś kiedyś to "urządził"
coś się złego stało, że tak rozpaczliwe to teraz wygląda.

ObrazekObrazek

.... i kolega niedźwiadka

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

.... a tutaj i klatka z "upolowanym" niedźwiadkiem - nie robił żadnych problemów - poszedł za głodem do klatki z jedzeniem

Obrazek
Ostatnio edytowano Wto wrz 20, 2011 11:03 przez animalon, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

animalon

Post » Wto wrz 20, 2011 10:57 Re: MINIA, MINIUSIA... wygrała życie i czeka na DS :)))SZCZECIN

pozostał tylko smutek w oczach ...... :cry: :cry: :cry:
Obrazek

animalon

Post » Wto wrz 20, 2011 11:32 Re: MINIUSIA... wygrała życie:) a Niedźwiadek śmierć :(SZCZECIN

Niedźwiadku[*] .Tak strasznie szkoda :cry:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Wto wrz 20, 2011 12:14 Re: MINIUSIA... wygrała życie:) a Niedźwiadek śmierć :(SZCZECIN

....sooooorki :oops: - w tytule nie zmieściło się wszystko - niedźwiadek żyje :1luvu: - tylko dają mu czas do zimy... zmienię temat żeby nie wprowadzał w błąd - jeszcze raz przepraszam ... i dziękujemy odwiedzinki :ok:
Obrazek

animalon

Post » Wto wrz 20, 2011 12:22 Re: MINIA.. wygrała życie:) a Niedźwiadek ledwo dycha:(SZCZECIN

A na co jest chory?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Wto wrz 20, 2011 12:40 Re: MINIA.. wygrała życie:) a Niedźwiadek ledwo dycha:(SZCZECIN

... narazie po kastracji dostał antybiotyk długodziałający , Wetka powiedziała, że kociak jest ogólnie wyniszczony ze wszystkich stron.... jego stan jest opłakany , chory jest chyba na wszystko - póki co czekamy , aż organizm zacznie powracać do życia .... W piątek jedziemy na drugi antybiotyk. Niedźwiadek jest wolnożyjącym kotem bez szansy na dom :cry: bo kto weźmie żywego i chorego trupka?
Czy do jesieni wyzdrowieje na tyle , aby wrócić na podwórko? :cry: :cry: :cry: :cry:
Obrazek

animalon

Post » Wto wrz 20, 2011 13:39 Re: MINIA.. wygrała życie:) a Niedźwiadek ledwo dycha:(SZCZECIN

Powolutku... najpierw się dowiemy, co kiciuni jest, a potem będziemy się martwić resztą. Trzymaj się, Niedźwiedzico :ok: (takie imię, to dopiero zobowiązuje!)
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

[poprzednia][następna]