Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
villemo5 pisze:Oj PompOlu jak miło widzieć, że się cieszysz!!!
kotka doroty pisze:Babajagusia już u mnieNakarmiłam ją ,a teraz usiłuję spoić i zniewolić
![]()
villemo5 pisze:Dzisiaj dwudziesty - za chwilę zaczniemy głosować!!!
Mam i ja swojego kandydata w tym miesiącu. Jest to kandydat na tyle wyjątkowy, że jedyny na całym miau!!!
Kocie Hospicjum Agn
wątek viewtopic.php?f=1&t=129673
Krótko o Hospicjum: wiadomo, tu się umiera. Większość kotów to przypadki terminalne [wady wrodzone, wypadki], większość pierwszy raz w życiu ma dom, w którym może się najeść. Kotami zajmuje się Agn, udostępniając im swoje mieszkanie.
Aktualnie sytuacja Hospicjum jest dramatyczna. W ostatnich tygodniach przybyło kilka kotów powypadkowych, ale już dla kilku kolejnych - niestety - zabrakło miejsc [wiadomo, koszty, czas...].
Organizację pomocy dla tych najbiedniejszych z biednych kotów utrudnia dodatkowo fakt, że Agn musi spłacić po-Argosowy dług za leczenie kotów z Boguszyc [wątek viewtopic.php?f=1&t=127821 ].
Dodatkowo, mimo że dom Agn to hospicjum, znajdują tu schronienie kocięta [na ogół są chore albo tak małe, że nie przeżyłyby w schronisku]. Wszystkie maluchy na starcie są zabezpieczane surowicą przed pp [co znów generuje koszty...], ale niestety, surowica nie chroni przed wszystkim - ostatnio kilka kociąt choruje i wymaga leczenia.
Krótko mówiąc - przyda się każda pomoc.
Tu każda złotówka może być wydana na 2 sposoby: przedłuża czas życia, jaki pozostał kotom hospicyjnym [na ogół jest to bardzo krótki czas...] albo przyśpiesza adopcje kociąt [leczenie, szczepienia, kastracje]. A trudny jesienny czas, gdy koty zaczyną się podziębiać sprawia, że tych złotówek bardzo mocno brakuje. Pomóżmy!
We wrześniu wygra dwóch kandydatów z największą ilością głosów. Chciałabym, aby koty hospicyjne były jednym z nich.![]()
Poczekamy na niezawodną AYO, żeby zebrała do kupy wszystkich kandydatów i zaczynamy głosowanie!!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Evilus, Google [Bot], Kasiasemba, Patrykpoz i 292 gości