PAKT CZAROWNIC XXVII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 19, 2011 19:05 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

Oj PompOlu jak miło widzieć, że się cieszysz!!!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pon wrz 19, 2011 19:13 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

villemo5 pisze:Oj PompOlu jak miło widzieć, że się cieszysz!!!

:ok:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pon wrz 19, 2011 19:20 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

ObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Pon wrz 19, 2011 19:35 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

No to piknie!!!! :piwa:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon wrz 19, 2011 20:11 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

Dawno mnie nie było :!:

Skwareek z okazji urodzin spełnienia marzeń i prostych życiowych ścieżek - żeby Ci się spokojnie żyło :birthday: :birthday:

PomponOlu, dobrze że z Tatą się wyjaśniło, zdrowia dla niego, wytrwałości z psem dla Ciebie.
Babajaga pewnie już u Doroty. Jak dobrze pójdzie to się jutro spotkamy.
Za wszystkie w potrzebie nieustające kciuki :ok:
Villemo 8tomów mam za sobą, czytam do poduszki z wielką przyjemnością.
Na skarpetę małe coś za księżyc pełen przelałam. Podziękuj jeszcze raz Mamie.
Zaczęłam kolejny rok szkolny, myślałam, że będzie spokojny, niestety już mielę najgorsze przekleństwa, a to dopiero 2 tygodnie. Zwłaszcza na nerwy działa mi kadra LO. Nie będę się rozpisywać bo ekran nie wytrzyma.

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Pon wrz 19, 2011 20:18 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

Skwareek przyjmij najlepsze życzenia
:balony: :torte: :balony:
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pon wrz 19, 2011 20:22 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

Skwareeczkowi 100 lat na urodziny !!!!!!!!
Obrazek
ObrazekObrazek Zawsze będe Cię kochać Gemusiu :*

Trinity36

Od: Pon lip 09, 2007 20:58

Post » Pon wrz 19, 2011 20:23 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

Gadałam dziś z kumplem z byłej pracy i jestem wdzięczna losowi, że już tam nie pracuję :roll: Otóż kumpel ten ma jechać szkolić kilkadziesiąt osób z obsługi urządzenia, którego nie zna i nie ma prawa znać inaczej niż na podstawie instrukcji. Nie próbował tego obsługiwać, nikt go w tym nie przeszkolił bo i po co narażać firmę na zbędne wydatki. W efekcie ludzie, którzy na codzień na takich sprzętach pracują zagną go na byle czym i zapewne nasłucha się nie tylko na temat niekompetencji firmy, ale i na swój :? Jakoś wolę być bezrobotna (chwilowo), niż własnym, skromnym nazwiskiem firmować niedoróbki, działanie na wariackich papierach i ogólną niekompetencję :roll:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Pon wrz 19, 2011 20:35 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

A ja dzisiaj dla odmiany wiozłam mamę na Szpitalny Oddział Ratunkowy.
Nawaliło jej serce.
Dwa tygodnie temu miała wysiłkowe ekg. Wyniki nie były dobre, więc dostała skierowanie na koronografię.

Dziś źle się poczuła.
Przeleżała dzień na SOR. Zrobili jej badania.
Podobno lekarz powiedział, że "wyniki nie są dobre, ale nie jest też tak źle".
Wypuścili ją do domu.
Pewnie do następnego razu.

Krótko mówiąc dzień do bani.
W pracy wzięłam urlop, więc jutro będę miała ciężki dzień.

Gosi odkażam ranę co kilka godzin.
Jutro jedziemy po kolejny antybiotyk.

Pomponmamo. Cieszę się, że macie diagnozę, która daje możliwość wyleczenia :ok: ( bo przecież dietka, to drobiazg :mrgreen: )
Mogę sobie wyobrazić, co przeżywaliście czekając na badania.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pon wrz 19, 2011 20:56 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

Babajagusia już u mnie :D Nakarmiłam ją ,a teraz usiłuję spoić i zniewolić :twisted:

Pomponmamuniu,ciesze się razem z Tobą i dalej trzymam :ok: :ok: :ok: za Tatusia :D
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Pon wrz 19, 2011 22:55 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

kotka doroty pisze:Babajagusia już u mnie :D Nakarmiłam ją ,a teraz usiłuję spoić i zniewolić :twisted:

:D
Czekam na głuchacza jutro :piwa:

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Wto wrz 20, 2011 6:11 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

Mulesiu trzymam kciuki za twoją mamę - cholera z tymi rodzicami to tak jest - zdrowi, a nagle odwalają taki numer, że człowiekowi włosy dęba stają. Mojemu tacie też sercowe wyniki wyszły kiepsko, a nawet bardzo kiepsko - w dodatku musiał przestać przyjmować leki. Mam nadzieje, że teraz uda się go wyciągnąć i z tych problemów, skoro już o nich wiemy :roll:

AniHili jakoś przeoczyłam informację o tym, że straciłaś pracę :? Kurcze -to fatalnie. Mam nadzieje, że uda się szybko znaleźć tą właściwą, najlepszą, wymarzoną robotę na świecie i za to :ok: :ok: :ok: Jak człowiek ma pracę to sobie nawet nie zdaje sprawy, jaki to stres, nie wiedzieć, czy będzie co dziecku (albo kotu :wink: ) do garnka włożyć jutro :?

Kotko Dorotko, tylko zwróć mi Babajagę całą, zdrową i mało używaną - dobrze?
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Wto wrz 20, 2011 6:57 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

skwareczkowi spoznione ale serdeczne sto lat!! :1luvu: :piwa:

Etiopia pojechala na chirurgie, niedobrze z jej reka. Dzwonila do mnie wczoraj pozno wieczorem.
Rano byla we Wroclawiu z psica - okazalo sie ze bakteria ktora meczy psa to beztlenowiec.
Etiopia nie moze ruszac reka, palcami, dlon cala spuchnieta. Dostala antybiotyki a dwoch debili chirurgow chcialo ja na zywca kroic na SORze :evil: jak im zaczela mdlec odpuscili i dostala skierowanie na chirurgie.
Jak sie domyslacie kciuki mocne potrzebne. Jak ktora moze to niech pusci Eti sms albo zadzwoni do niej i ja wesprze bo dziewczyna ma dosc.

W najblizszych dniach wystawie dla Etiopii bazarek.

Ja pomalu wychodze z dola. Bardzo pomalu. Bardzo pomaga mi w tym szkolenie w nowej firmie. Nie ma porownania w sposobie traktowania pracownikow w stosunku do poprzedniej 8O Mam fajna grupe i kompetentnego trenera, no i sensownie to wszystko wyglada.
Ciesze sie z tego, a reszta przyjdzie potem to sie bede cieszyc. Albo i nie.

AnniHilli ja Cie rozumiem w kwestii pracy, bardzo dobrze Cie rozumiem. Wczoraj jadac do domu uswiadomilam sobie jak bardzo sie ciesze z tego, ze nie pracuje juz w Bytomiu... Uff... choc sama prace lubilam bardzo. I bardzo dobrze sie czulam z niepelnosprawnymi.
Moze nie zrobilam kariery (lol :lol: ) ale nie musze tez znosic czyichs fochow, chamstwa i udawania. Aczkolwiek patrze na to tak: zdobylam doswiadczenie, nauczylam sie czegos o sobie i swiecie i mialam cudowna mozliwosc pomocy drugiemu czlowiekowi. A to poczucie ze ktos wzrasta i rozwija sie i mozesz do tego przylozyc chocby maly palec jest bezcenne :)
Anni, znajdziesz prace w ktorej bedzie Ci dobrze. Trzymam kciuki. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Bylas juz w Krk na rozmowie? A moze Slask? ;)

Rodzicom nadal odmawiaja prawa najmu do mieszkania. Martwie sie o nich, ojciec balansuje na granicy stanu przedzawalowego a mama ma takiego dola jak nigdy :( ech...

PomponOlu ciesze sie ze z Twoim Tata lepiej. Ja Cie rozumiem, podobnie sie czulam jak mama mogla wstac po zawale... tylko ze ja nie moglam przy niej byc :( Uff... nadal mocne kciuki :ok:

Mulesiu, rozumiem Cie bardzo dobrze. Dobrze by bylo znalezc mamie dobrego kardiologa i jak najszybciej ja objac specjalistyczna opieka. Trzymam kciuki, mocno. Moja mama tez byla kiedys na SORze i tez jej powiedzieli cos podobnego.... takze Cie rozumiem.

Znikam, dobrego dnia wszystkim Wam. Trzymajcie sie. Jak bede miec wiesci od Etiopii dam znac.
:ok:
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Wto wrz 20, 2011 7:49 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

Dzisiaj dwudziesty - za chwilę zaczniemy głosować!!!
Mam i ja swojego kandydata w tym miesiącu. Jest to kandydat na tyle wyjątkowy, że jedyny na całym miau!!!

Kocie Hospicjum Agn
wątek viewtopic.php?f=1&t=129673

Krótko o Hospicjum: wiadomo, tu się umiera. Większość kotów to przypadki terminalne [wady wrodzone, wypadki], większość pierwszy raz w życiu ma dom, w którym może się najeść. Kotami zajmuje się Agn, udostępniając im swoje mieszkanie.

Aktualnie sytuacja Hospicjum jest dramatyczna. W ostatnich tygodniach przybyło kilka kotów powypadkowych, ale już dla kilku kolejnych - niestety - zabrakło miejsc [wiadomo, koszty, czas...].
Organizację pomocy dla tych najbiedniejszych z biednych kotów utrudnia dodatkowo fakt, że Agn musi spłacić po-Argosowy dług za leczenie kotów z Boguszyc [wątek viewtopic.php?f=1&t=127821 ].
Dodatkowo, mimo że dom Agn to hospicjum, znajdują tu schronienie kocięta [na ogół są chore albo tak małe, że nie przeżyłyby w schronisku]. Wszystkie maluchy na starcie są zabezpieczane surowicą przed pp [co znów generuje koszty...], ale niestety, surowica nie chroni przed wszystkim - ostatnio kilka kociąt choruje i wymaga leczenia.

Krótko mówiąc - przyda się każda pomoc.
Tu każda złotówka może być wydana na 2 sposoby: przedłuża czas życia, jaki pozostał kotom hospicyjnym [na ogół jest to bardzo krótki czas...] albo przyśpiesza adopcje kociąt [leczenie, szczepienia, kastracje]. A trudny jesienny czas, gdy koty zaczyną się podziębiać sprawia, że tych złotówek bardzo mocno brakuje. Pomóżmy!

We wrześniu wygra dwóch kandydatów z największą ilością głosów. Chciałabym, aby koty hospicyjne były jednym z nich. :oops:

Poczekamy na niezawodną AYO, żeby zebrała do kupy wszystkich kandydatów i zaczynamy głosowanie!!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Wto wrz 20, 2011 7:55 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

villemo5 pisze:Dzisiaj dwudziesty - za chwilę zaczniemy głosować!!!
Mam i ja swojego kandydata w tym miesiącu. Jest to kandydat na tyle wyjątkowy, że jedyny na całym miau!!!

Kocie Hospicjum Agn
wątek viewtopic.php?f=1&t=129673

Krótko o Hospicjum: wiadomo, tu się umiera. Większość kotów to przypadki terminalne [wady wrodzone, wypadki], większość pierwszy raz w życiu ma dom, w którym może się najeść. Kotami zajmuje się Agn, udostępniając im swoje mieszkanie.

Aktualnie sytuacja Hospicjum jest dramatyczna. W ostatnich tygodniach przybyło kilka kotów powypadkowych, ale już dla kilku kolejnych - niestety - zabrakło miejsc [wiadomo, koszty, czas...].
Organizację pomocy dla tych najbiedniejszych z biednych kotów utrudnia dodatkowo fakt, że Agn musi spłacić po-Argosowy dług za leczenie kotów z Boguszyc [wątek viewtopic.php?f=1&t=127821 ].
Dodatkowo, mimo że dom Agn to hospicjum, znajdują tu schronienie kocięta [na ogół są chore albo tak małe, że nie przeżyłyby w schronisku]. Wszystkie maluchy na starcie są zabezpieczane surowicą przed pp [co znów generuje koszty...], ale niestety, surowica nie chroni przed wszystkim - ostatnio kilka kociąt choruje i wymaga leczenia.

Krótko mówiąc - przyda się każda pomoc.
Tu każda złotówka może być wydana na 2 sposoby: przedłuża czas życia, jaki pozostał kotom hospicyjnym [na ogół jest to bardzo krótki czas...] albo przyśpiesza adopcje kociąt [leczenie, szczepienia, kastracje]. A trudny jesienny czas, gdy koty zaczyną się podziębiać sprawia, że tych złotówek bardzo mocno brakuje. Pomóżmy!

We wrześniu wygra dwóch kandydatów z największą ilością głosów. Chciałabym, aby koty hospicyjne były jednym z nich. :oops:

Poczekamy na niezawodną AYO, żeby zebrała do kupy wszystkich kandydatów i zaczynamy głosowanie!!

to może w takim razie w głosowaniu komu pakiet ogłoszeń fundujemy ..też Hospicjum zgłaszam :) -dokładnie..maluchy od Agn lub te dwa koty -po studentce ...nie mam czasu szukać ich imion..ale jak będzie trza poszukam...
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

[poprzednia][następna]