Adoptowałam sukę ON, Fiona i 4 Szczypiorki

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 18, 2011 12:01 Re: Adoptowałam sukę ON, Fiona i 4 Szczypiorki

Femka pisze:Matkokochana, przecież to była taka grzeczna i bezproblemowa psica, wetka mi ją spsuła. Na pewno wycięła coś za dużo, albo coś włożyła. Przecież to niemożliwe, żeby z dnia na dzień tak się pies zmienił :ryk:

Możliwe, możliwe...
Fionka czuje się wyjątkową rekonwalescentką, a Ty jej w tym pomagasz.
I tak ma być. :lol: :wink:
Feebee

Post » Nie wrz 18, 2011 13:35 Re: Adoptowałam sukę ON, Fiona i 4 Szczypiorki

opis karmienia mojej chorej na watrobe goldenki:
Kupuję dobrą wołowinkę i kurze giry, gotuje pyszny rosołek z warzywkami i makaronikiem,wszystko przeslicznie studze ,mieszam,daję duzo smacznych chrząstek,w misce jest przewaga mięsa.
Daje psicy i sie zaczyna
"Zulciu zjedz"a gdzie tam...,"no Zulciu zrób to dla pańci"-zero reakcji.
pańcia na kolanach z miską w ręce:
"Zuliniu prosze chociaz kawałeczek"-no dobra kawałeczek.
I tak po kawałeczku,z rączki codziennie wpycham jej miskę mięsa do tego leki w surowej wołowinie, troszke sera białego,plasterek szynki
Mój pies jest chory-ale to sa zwyczajne fochy typu im dłużej nie jem tym bardziej sie mną zajmujesz.
:D
Serniczek

Post » Nie wrz 18, 2011 14:19 Re: Adoptowałam sukę ON, Fiona i 4 Szczypiorki

moś pisze:Femka, pzrepraszam, ze sie wtrącam ale ty jej nie dajesz gotowego żarcia? Taniej jest. Przestaw ja tylko na suche.

mośka, a od kiedy się przepraszamy, że piszemy w swoich wątkach i się wtrącamy? To jakaś chyba nowa świecka tradycja :mrgreen:
Otóż, droga moś, Fionka od początku kręciła nosem na suche, a jakiś czas przed zabiegiem w ogóle przestała je traktować jak pokarm :lol: Natomiast po zabiegu wypięła się właśnie na zjadany dotąd z wielkim apetytem makaron grau z puszką animondy lub bozity.
:lol:
Dzisiaj będzie pierś z kurczaka gotowana z ryżem. Lepiej dla niej, żeby zjadła :roll:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Nie wrz 18, 2011 14:21 Re: Adoptowałam sukę ON, Fiona i 4 Szczypiorki

Serniczek pisze:opis karmienia mojej chorej na watrobe goldenki:
Kupuję dobrą wołowinkę i kurze giry, gotuje pyszny rosołek z warzywkami i makaronikiem,wszystko przeslicznie studze ,mieszam,daję duzo smacznych chrząstek,w misce jest przewaga mięsa.
Daje psicy i sie zaczyna
"Zulciu zjedz"a gdzie tam...,"no Zulciu zrób to dla pańci"-zero reakcji.
pańcia na kolanach z miską w ręce:
"Zuliniu prosze chociaz kawałeczek"-no dobra kawałeczek.
I tak po kawałeczku,z rączki codziennie wpycham jej miskę mięsa do tego leki w surowej wołowinie, troszke sera białego,plasterek szynki
Mój pies jest chory-ale to sa zwyczajne fochy typu im dłużej nie jem tym bardziej sie mną zajmujesz.
:D

dlaczego nikt mi nie powiedział o prawdziwej naturze psów zanim adoptowałam Fionkę? :roll: To była jakaś zmowa? :lol:
Obrazek

Femka

Post » Nie wrz 18, 2011 14:25 Re: Adoptowałam sukę ON, Fiona i 4 Szczypiorki

Femka pisze:
moś pisze:Femka, pzrepraszam, ze sie wtrącam ale ty jej nie dajesz gotowego żarcia? Taniej jest. Przestaw ja tylko na suche.

mośka, a od kiedy się przepraszamy, że piszemy w swoich wątkach i się wtrącamy? To jakaś chyba nowa świecka tradycja :mrgreen:
Otóż, droga moś, Fionka od początku kręciła nosem na suche, a jakiś czas przed zabiegiem w ogóle przestała je traktować jak pokarm :lol: Natomiast po zabiegu wypięła się właśnie na zjadany dotąd z wielkim apetytem makaron grau z puszką animondy lub bozity.
:lol:
Dzisiaj będzie pierś z kurczaka gotowana z ryżem. Lepiej dla niej, żeby zjadła :roll:

acha, to sie bede wpraszac bez pytania..czyli jak dotad :wink:
To znaczy, ze Fiona jest rozpieszczona jak dziadowski bicz :mrgreen:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Nie wrz 18, 2011 14:26 Re: Adoptowałam sukę ON, Fiona i 4 Szczypiorki

moś pisze: To znaczy, ze Fiona jest rozpieszczona jak dziadowski bicz :mrgreen:

to pomówienie :roll:
Obrazek

Femka

Post » Nie wrz 18, 2011 14:57 Re: Adoptowałam sukę ON, Fiona i 4 Szczypiorki

Fiona urządza regularny teatr. Patrzyłam na nią przez okno, jak sobie spokojnie leżała na kanapie na tarasie i wodziła oczami za Femcią. Gdy pokazałam się w drzwiach, natychmiast zaczęła popiskiwać. Wróciłam do pokoju, żeby znów popatrzeć na nią przez okno. Znowu leżała spokojnie. Przyszła za mną do pokoju i wsadziła łeb na kolana :roll:
Nie cierpię, jak się mną manipuluje :lol:
Obrazek

Femka

Post » Nie wrz 18, 2011 20:03 Re: Adoptowałam sukę ON, Fiona i 4 Szczypiorki

Ożesztykurkawodna

Nie spodziewałam się
Nie będzie się nabijać już z Twoich obaw Femka.
Mam nadzieję, że to koniec z guzami u Fionki, a po tej operacji szybko dojdzie do siebie.
I zacznie jeść :ok:
Z jedzeniem nie wiem co doradzić.
Szila nie je puszek, ale gotuję jej ryż z mięsem i warzywami. To mięso to różnie wygląda - czasami jakieś mielone wołowo-wieprzowe za 5 zł kilo (wolę nie widzieć co tam jest :twisted: ), serce wołowe, czasami do tego okrawki wołowe. Bardzo lubi.
Do tego surowe ogony wołowe i szyje indycze.

Tych kurzych łapek nie robiłam - dawałam jej na surowo, ale ona nie lubi, poza tym ma na kuraki uczulenie. Ale przepis ten dał mi wet jak się go zapytałam o preparat z glukozaminą, czy mam podawać. Powiedział, że jak chcę to mam kupić łapy, ugotować i tak długo trzymać aż się galareta zrobi. Nie próbowałam, ale na owczarku przeczytałam, żeby z tych łapek po ugotowaniu wyjąć jakąś długą kość, a reszta to chrząstki i je dawać razem z tą galaretą. Dajesz do żarełka gotowanego, ile to nie wiem ze dwie trzy łychy na michę.
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Nie wrz 18, 2011 20:25 Re: Adoptowałam sukę ON, Fiona i 4 Szczypiorki

dzięki, carmella, ja wiem, o jakie kostki chodzi, bo Fionka lubi kurze łapki. To znaczy lubiła, bo teraz to nie wiem :roll:
Cycek kurzy z ryżem jest bee :evil: Ja ją ze skóry zaraz obedrę. Jajeczko wypić ze spodka jest jak najbardziej w porządku.
Ta psica za chwilę będzie bezdomna, Bóg mi świadkiem. Nie będzie mną rządziła, cholera jasna :evil:

Co ja mam tej cholerze jeszcze dać?????????????
Wetka uwolniła ją od nowotwora, a ta się zagłodzi :evil:

Femcia znowu leje. Ma ruję :evil: Ciekawe, co jeszcze mnie czeka. Na zastrzyk z Femką pojadę dopiero w środę, albo najwcześniej we wtorek. A ona ma regularną ruję i śpiewa :twisted: I po co mi było pieniądze na sterylkę wydawać :lol:

p.s.
carmella, chyba już po strachu z tym nowotworem. Fiona pięknie dochodzi do siebie, a wyniki jak u szczeniaka.
Obrazek

Femka

Post » Pon wrz 19, 2011 10:21 Re: Adoptowałam sukę ON, Fiona i 4 Szczypiorki

Fionka już w doskonałej formie. Co do jedzenia, masakra. Przez noc obiad stał nienaruszony. Rano wmusiłam kilkanaście chrupków, potem dałam gruby plaster żywieckiej i jajeczko do wypicia. Coś kupy nie widać :?

Wszystkie koty wyją pod drzwiami, żeby je wypuścić na dwór. A za oknem leje i jest zimno, mowy nie ma. Chyba wolałabym iść do pracy :roll:
Obrazek

Femka

Post » Pon wrz 19, 2011 10:23 Re: Adoptowałam sukę ON, Fiona i 4 Szczypiorki

a kiedys byla za luzna :roll: :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pon wrz 19, 2011 10:25 Re: Adoptowałam sukę ON, Fiona i 4 Szczypiorki

za luźna była w dniu po zabiegu i potem jeszcze w nocy z soboty na niedzielę. Od tego czasu nic. Ale raz przymierzała się do zrobienia, tylko pies sąsiadki ją rozproszył :evil:
Obrazek

Femka

Post » Pon wrz 19, 2011 11:05 Re: Adoptowałam sukę ON, Fiona i 4 Szczypiorki

Daj jej łyżkę oleju.
Może nie chce jeść bo ma pełny brzuch bo kupy zrobić nie może?
Po oleju powinno ją popędzić i zrobi się miejsce na żarcie
mamuśka

Post » Pon wrz 19, 2011 11:29 Re: Adoptowałam sukę ON, Fiona i 4 Szczypiorki

mamuśka, przecież ona nic nie je :cry: po czym mam mieć pełny brzuszek
boję się jej cokolwiek podawać
boję się, że ona umrze
że coś się dzieje złego
z drugiej strony ona ma apetyt, wilczy, tylko nie na to, co ja jej daję
jajko i kiełbasę wciągnęła jedną dziurką
nie jest osowiała
przyłazi do mnie na głaski
jest żwawa
jeśli się okaże, że to tylko jej fochy, żeby coś ugrać, osobiście ją obedrę ze skóry
Obrazek

Femka

Post » Pon wrz 19, 2011 12:38 Re: Adoptowałam sukę ON, Fiona i 4 Szczypiorki

Femka pisze:A za oknem leje i jest zimno

8O Poważnie?
Bo u mnie ani kropelki deszczu. Cieplutko i milutko.

bazyla

Od: Pon kwi 03, 2006 8:14

[poprzednia][następna]