Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; Halloween ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie wrz 18, 2011 16:20 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; wystawa i wycieczki cd. ;)

anulka111 pisze:
MariaD pisze:No i jest. :D Od dziś Supreme Premior Hestia Devon Ostoja*PL DSM. :ok:

Gratulacje :P Wspaniale osiagniecie :1luvu: :kotek:

I jeszcze BIS na dokładkę :1luvu:
:piwa:

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Nie wrz 18, 2011 16:29 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; wystawa i wycieczki cd. ;)

No i dalej sprawdza się to, ze im bardziej Kicorek narzeka, że ma: nie przygotowaną kotkę/żółtą/szarą/potarganą/za bardzo uczesaną tym wyżej wygrywa Hestia. :mrgreen:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Nie wrz 18, 2011 16:32 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; wystawa i wycieczki cd. ;)

MariaD pisze:No i dalej sprawdza się to, ze im bardziej Kicorek narzeka, że ma: nie przygotowaną kotkę/żółtą/szarą/potarganą/za bardzo uczesaną tym wyżej wygrywa Hestia. :mrgreen:

:ryk: :ryk: :ryk:

ewkaa

Post » Nie wrz 18, 2011 17:29 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; wystawa i wycieczki cd. ;)

Gratulacje dla Hestii :piwa: :1luvu:

ewagrz

Od: Nie maja 02, 2010 15:58

Post » Nie wrz 18, 2011 17:49 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; wystawa i wycieczki cd. ;)

gratki :ok: :ok: :ok:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Nie wrz 18, 2011 18:35 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; wystawa i wycieczki cd. ;)

Kicor, gratulacje dla Białej - widać była wystarczająco biała :lol:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Nie wrz 18, 2011 21:36 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; wystawa i wycieczki cd. ;)

MariaD pisze:No i dalej sprawdza się to, ze im bardziej Kicorek narzeka, że ma: nie przygotowaną kotkę/żółtą/szarą/potarganą/za bardzo uczesaną tym wyżej wygrywa Hestia. :mrgreen:

Maria_D jak zawsze w sedno :wink: :ok: :ryk:

I tu pogratuluję białej gwieździe :piwa:
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Od: Pt gru 08, 2006 0:28

Post » Nie wrz 18, 2011 22:46 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; 2x CAPS, BOS, BIS, SP & DSM

Wróciłam i musiałam tu wejść coś skrobnąć, choć spodziewałam się przecieków, ale inaczej bym się udusiła :lol:

To, co wydarzyło się w weekend, napisałam w tytule szyfrem (bardzo ładnie opisanym przez Marię na poprzedniej stronie :lol: ), więc tylko poniżej zacytuję :dance: :dance2: :balony: :piwa:

MariaD pisze:Dziś Hestia zakończyła zbieranie BIS-ów na dodatkowy tytuł: Distinguished Show Merit. Wygrała 10 razy wystawę w swojej kategorii i klasie. :1luvu:

Jutro kolejna okazja do picia: ostatni certyfikat na Supreme Premior-a. :piwa:
MariaD pisze:No i jest. :D Od dziś Supreme Premior Hestia Devon Ostoja*PL DSM. :ok:

Bardzo dziękuję za kciuki i gratulacje :1luvu:

Trochę łyso mi było samej jechać, ale na miejscu spotkałam oczywiście znajomych i od razu było lepiej :)

Jestem padnięta, ale ogromnie dumna z Hestii, spisała się na medal :D
W sumie od 12 września 2009 roku zebrała 17 BIS-ów i 3 BOS-y - do wniosku o zatwierdzenie tytułu DSM wybierzemy 10 najładniejszych ;)

Teraz tłucze się ze swoją córką - chyba się za sobą stęskniły :twisted:

Dobranoc, bo jutro o świcie do roboty :strach:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Nie wrz 18, 2011 22:51 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; 2x CAPS, BOS, BIS, SP & DSM

Kicorek pisze:Jestem padnięta, ale ogromnie dumna z Hestii, spisała się na medal :D
W sumie od 12 września 2009 roku zebrała 17 BIS-ów i 3 BOS-y - do wniosku o zatwierdzenie tytułu DSM wybierzemy 10 najładniejszych ;)
Wow to jej się chyba podwójny DSM należy :mrgreen:

ewkaa

Post » Nie wrz 18, 2011 23:27 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; 2x CAPS, BOS, BIS, SP & DSM

Dziewczyny gratulacje dla Was obu. :piwa:
ObrazekObrazekhttp://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131880&p=7865586#p7865586

MAGDZIOL

Od: Wto paź 10, 2006 18:53

Post » Pon wrz 19, 2011 5:12 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; 2x CAPS, BOS, BIS, SP & DSM

Kicorku gratuluje wyniku
Hestia super się spisała
Obrazek

"Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to co oswoiłeś..." Antoine de Saint Exupery (Mały Książe)

Dolores

Od: Nie gru 02, 2007 19:46

Post » Pon wrz 19, 2011 9:02 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; 2x CAPS, BOS, BIS, SP & DSM

Gratulacje dla Was obu! :piwa:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon wrz 19, 2011 21:13 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; 2x CAPS, BOS, BIS, SP & DSM

Dzień dobry :D
Gratulacje dla mojego ulubionego Kurczaka
Przelatujemy przez zaprzyjaźnione wątki przywitać się i siknać gdzieś w kącie :) :wink:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Śro wrz 21, 2011 14:13 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; kilka fot z Bydgoszczy :)

Dzięki, dzięki wszystkim zaglądającym i wpisującym się :D

Hestia jest prawdziwą podróżniczką i gwiazdą. W przedziale zachowywała się tak, jakby cały pociąg do niej należał, łącznie z pasażerami :lol:
Zero nieśmiałości, chętnie zwiedzała cudze kolana, robiła ludziom rewizję w torbach i sprawdzała, co jedzą :twisted:
A ludziska zachwyceni 8O :lol:

W hotelu też natychmiast się zaaklimatyzowała. Oczywiście musiała wszystko zwiedzić, a ponieważ przyjechałyśmy późnym wieczorem w piątek, całą noc chodziła, wskakiwała na różne meble, a od czasu do czasu na łóżko, oznajmiała mi, co odkryła, i szła zwiedzać dalej. Wyspałam się zatem niesamowicie :roll:

Na wystawie - jak to na wystawie. Głównie spanie i oglądanie zwiedzających.
Sędzia, który ją oceniał, akurat jadł szarlotkę, więc biała oczywiście musiała sprawdzić, czy dobra. Ale chyba zapach jej się nie spodobał, bo tyko powąchała i zrezygnowała ze spróbowania :twisted:

Drugiego dnia rano była nieco marudna, pomiaukiwała do mnie, ale po jakimś czasie jej przeszło i poszła spać.
Po zaniesieniu do oceny sędzia ją obejrzał, pozachwycał się, opowiedział parę słów o jej zaletach i pisanie zaczął od narysowania wielkiego serca. Zaraz po tym Hestia zobaczyła na sąsiednim stoliku innego kota i rzuciła w jego stronę soczyste przekleństwo :twisted:
Ale już przepadło - serce było narysowane :lol:

Poza bluzgami w stronę innych kotów Hestia oczywiście zachowywała się nienagannie i pięknie się prezentowała. Ona chyba uważa, że wystawy są po to, żeby podziwiać tylko ją i w związku z tym co tu robi ta kocia hołota :ryk:

Wyniki wystawy już znacie, więc nie będę powtarzać :mrgreen:

Obrobiłam kilka fotek, będzie więcej. Mam zdjęcia tylko z niedzieli, bo w sobotę nie brałam aparatu na wystawę.

Niedzielny poranek w hotelu:
Obrazek

I w klatce na wystawie:
Obrazek

Devonie rodzeństwo - biała różnooka i niebieska szylkretka arlekinka:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A na koniec tej serii devonka niebieska szylkretka pointka (ale nie pamiętam, czy ze znaczeniami tonkijskimi, czy himalajskimi :| ) oraz kot rosyjski niebieski:
Obrazek Obrazek
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Śro wrz 21, 2011 14:19 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; kilka fot z Bydgoszczy :)

oooo mini Hestie :mrgreen:
Biała owieczka jest absolutnie zachwycająca jak zawsze :1luvu:

ewkaa

[poprzednia][następna]