PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (18)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 11, 2011 13:11 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (14)

Ale dostałam ślinotoku... nie wiem, kto bardziej kocha ryby... moje koty czy ja...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Pon wrz 12, 2011 17:52 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (14)

:ok: :ok: :ok: za małego Olusia.Nie tylko moje koty zazdroszczą twoim werandowania ja również zazdroszczę ci tych tarasów.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pon wrz 12, 2011 20:59 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (14)

To wpadaj chociaż na kawkę czy cokolwiek do mnie, posiedzimy na tarasie, powerandujemy się z kotami, pewnie teraz to już się nie zdążysz załapać się na dobrą pogodę ale na wiosnę akurat młodsza córcia będzie na tyle odchowana, że będziesz mogła się trochę wyrwać. Zapraszam.

Oluś już wpitala, aż mu się uszy trzęsą, jest coraz silniejszy, myślę, że szybko dojdzie do formy, w samą porę został zabrany z ulicy.

Trzymajcie kciuki mocno, bo od dłuższego czasu miałam jeden wydaje się, że sensowny telefon o adopcje... może coś z tego wyjdzie, na celowniku są Zami i Ranka, ale moze coś innego czasem dopiero w bezpośredniej rozmowie wychodzi jaki kot byłby najlepszy dla danych ludzi.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon wrz 12, 2011 22:02 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (14)

Właśnie trochę przestałam lubić Blue. Przed chwilą pokazał Uziemu świetną, nową zabawę... skakanie po firance :/

Pozdrawiamy

Obrazek
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Sob wrz 17, 2011 8:25 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (14)

Cudne to Blue :D

A mój Oluś już w całkiem dobrej formie, przez ten tydzień przybrał sporo na wadze, futerko jeszcze jest porudziałe, ale to trzeba czasu aby było czarne i błyszczące, ale najważniejsze, ze kotuś ma apetyt i chęć do zabawy.
Obrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob wrz 17, 2011 12:19 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (14)

Wpis na forum o 8.25!! To chyba szybko skończyła się piracka impreza w Kontraście? ;)
Obrazek

doro27

Od: Śro cze 15, 2011 15:34

Post » Sob wrz 17, 2011 12:24 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (14)

A u nas na Ogarnej, w salonie, kocia drzemka na maxa... Paluszki leżą koło mnie na kanapie, Jasia rozłożyła się na podłogowej plamie słońca, u moich stóp, Buraska zajęła swój ulubiony fotel wyposażony w polarową tapicerkę ;) A Kicia śpi na krzesełku pod oknem, jak zwykle z dala od innych kotów. Chyba muszę wyjść z domu, bo jak kręcę się po mieszkaniu, to ewidentnie przeszkadzam im w drzemce ;)
Obrazek

doro27

Post » Sob wrz 17, 2011 12:28 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (14)

To jednak była 9.25. Bo przecież czas + 1 godzina. Ale i tak wcześnie ;)
Obrazek

doro27

Post » Sob wrz 17, 2011 13:23 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (14)

Tak, to było o 9.25. Czasem przy porannej kawce zaglądam na forum.

Do Kontrastu wczoraj nie dałam rady pojechać, byłam tak wypompowana, zanim dojechałam do domu, nakarmiłam koty, ogarnęłam kuwety, niemoc totalna mnie ogarnęła, zasnęłam jak dziecko i tak nie przydałabym się tam do niczego...
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie wrz 18, 2011 15:01 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (14)

Zami ma prawie na pewno zaklepany dom, ma iść do niego na koniec września.
I jak to zwykle bywa, jak kot ma iść do nowego domu to coś jest z nim nie tak, właśnie męczą ją biegunki, od wczoraj podaję jej Niufroksazyd, jak nie przejdzie jej to jutro podjadę do weta, ale chyba źle nie jest bo młoda ma energię i broi za 5 kotów.

Odrobaczyłam dziś cestalem Trauguciaki czyli Muśliny i Narcyzka.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie wrz 18, 2011 17:38 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (14)

Monika, zapraszam na mój wątek - założyłam go trochę ściągając formę od Ciebie, mam nadzieję, że się nie gniewasz ;)
viewtopic.php?f=13&t=133266&start=0

Z wielkim zadowoleniem informuję również, że Stalowy z Karwin dziś pojechał do nowego domu.
A ja ... złapałam tego trzeciego Stalowego ;) Siedzi w łazience. Jeśli mogę, to chętnie pożyczę od Ciebie ten środek na pchły.

maryjane82

Od: Nie paź 03, 2010 16:09

Post » Nie wrz 18, 2011 18:57 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (14)

Advocata mogę ci odmierzyć w strzykawkę i podrzucić po drodze do pracy do Oliwy.
Duże opakowanie mam kupione na koszt pkdt, tak wychodzi taniej, bo +/- 5zł na kota, a na jednego jedna tubka to dwadzieściaparę złotych.

Dobra robota z tymi stalowymi :ok: Jestem pełna podziwu.

U mnie jeszcze Narcyzek się trochę pochorował - kicha i ma żółty katar z noska, skonsultowałam się telefonicznie z wet, powiedziałam jakie mam antybiotyki w domu (zostały mi po innych kotach) podał mi dawkowanie, ale jest problem - temu kotu nie da się podać ani tabletki ani zawiesiny ze strzykawki dopyszcznie, cokolwiek mu wsadzić do pyska to on się tak spieni, tak spluje, że wszystko ląduje poza pyskiem, właśnie się nawalczyłam z nim strasznie i
nie efektu nie ma.
Muszę jutro jechac do weta po zastrzyki - mam nadzieję, że chociaż zastrzyki da się mu podać.
Mam nadzieję, że to nie jest nic poważnego.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon wrz 19, 2011 16:06 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (14)

Jakieś 2-3 tygodnie temu na parkingu pod Tesco na Witominie przy śmietniku (to jest niedaleko mojego bloku), pojawiła się młoda kotka, Joanna Niezgoda (ta co nam organizowała aukcję w Tyglu) pierwsza ją zauważyła i zaczęła ją dokarmiać, ja starałam się jakoś odkładać konieczność zrobienia czegoś z tym na później, bo wiadomo bokami robię, czasu nie ma, w domu zakocenie sięga zenitu...

Ale wczoraj Joanna zadzwoniła i zaniepokoiła mnie informacją, że ta kotka podejrzanie wygląda, jakby w ciąży była.
Dziś rano poszłam tam, kotka okazała się bardzo miziasta, też wydała mi się podejrzana (zaznaczony brzuch i powiększone sutki), bez problemu dała się włożyć w transporterek, podjechałam do Łukucia, zrobiliśmy USG i faktycznie jest w ciąży - mniej więcej około połowy, jest umówiona na sterylkę na jutro na 11.00. Joanna ją zawiezie, bo ja muszę być na 8.00 w pracy a wet otwiera o 9.00.
Na razie kotka jest u mnie.
Po zabiegu dam radę ją przetrzymać do zagojenia brzuszka, ale co dalej???

Bardzo nie chcę jej wystawiać po rekonwalescencji pod ten śmierdzący śmietnik :cry: , ona nie ma tam nic, ani budki, ani miejsca to jest wybetonowany parking i śmietnik tylko.
Ona jest milutka, żaden dzikus, do usg ją trzymałam bez problemu, bez żadnego usypiania, bez rękawic, normalny miziasty kot.

Kotka jest biała w szare pręgowane łaty, z czarnymi obwódkami wokół oczu - tak jak kotka Kromka jeśli pamiętacie.
Potem wstawię zdjęcie, jeszcze nie mam.

Jezu co robić, ja nie mam gdzie jej umieścić...

Jutro zrobię zdjęcia, pomóżcie pls - znaleźć jej jakiś tymczas, zrobię jej wydarzenie na facebooku... nie wiem nie mam pomysłów, do dupy jest ten świat dla kotów.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto wrz 20, 2011 12:15 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (14)

mpacz piekne te Twoje kotki

MagdaGdynia

Od: Śro gru 06, 2006 21:27

Post » Wto wrz 20, 2011 14:11 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (14)

MagdaGdynia pisze:mpacz piekne te Twoje kotki

Może chcesz jakiegoś? :lol:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

[poprzednia][następna]