Nie wiem... przypomina mi się jak mój tato miał gronkowca w ranie pooperacyjnej i miesiącami mu się nie goiła rana, miał dziurę w zszyciu mostka i mu ciągle ropa z tego ciekła...

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Amika6 pisze:Kamari, w ubiegłym tygodniu wysłałam dla Yoda olejek dziurawcowy do leczenia nadżerek w pysiu.
To bardzo dobry lek do leczenia ran, tych ropiejących także. Trzeba tylko pilnować by otwór przez który wypływa ropa był cały czas drożny.
JaEwka pisze:Spytam się o ten olejek. Tylko to nie jest taka rana tylko po prostu dziura więc jak tam naleci do środka to się nic nie stanie? Potem będę małemu jeszcze raz przemywać to zrobię zdjęcia i wstawię ale od razu mówię że jak ktoś nie lubi taki widoków lepiej niech nie patrzy
.Ekstrakt z dziurawca jest bogaty w olejki eteryczne (azuleny i akoliny), flawonoidy (izokwarcynę, setynę, kwercetyny), fitoncydy, gorycze, witaminę C i karoten. Ma silne działanie antybakteryjne wobec gronkowca złocistego i bakterii gram dodatnich. Stosuje się go przy ropnych chorobach skóry
JaEwka pisze:Amika jak mam smarować tym olejkiem? Na razie dałam na patyczek do uszu i tak nim smyrałam po łapce.
Tak będzie dobrze, a jak zatluści mu się sierść dookoła, to jeszcze lepiej, bo przy ruchu kotka rana samoczynnie będzie zwilżana olejkiem.JaEwka pisze:Amika jak mam smarować tym olejkiem? Na razie dałam na patyczek do uszu i tak nim smyrałam po łapce.
Użytkownicy przeglądający ten dział: fumcia01, puszatek i 143 gości