MELANIA chce zostać jedynaczką. Bardzo potrzebny DT!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 18, 2011 9:17 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

czarna_inez pisze:Mam nowe wieści, kilka osób się zgłosiło do mnie na FB i wzięło namiary na konto :piwa: Jakieś pieniążki płyną również z zagranicy, więc będą z opóźnieniem, ale ważne, ze będą! Niech kocina zdrowieje! Bardzo żałuję, że tylko tak mogę Wam przy niej pomóc :|

łoooooł... super! to i tak wielka pomoc przecież :1luvu: Zresztą ja przy Melanii też niewiele pomagam... stukot odwala caaaaałą robotę :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Kasia9191

Od: Wto lut 15, 2011 23:54

Post » Nie wrz 18, 2011 9:25 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

Co za bidula :(
Po pierwsze to że się nie myje, to normalna reakcja, Niusia też nie dotykała poranionych miejsc.
A po drugie na odparzenia zdecydowanie polecami Chitopan. Wet dał mi go w żelu, ale potem odkryłam, że jest w wersji sprayu. Bardzo dobrze goi takie rany, w odróżnieniu od maści jest lekki i szybko się wchłania. No i można go napsikać nie dotykając ran. Bardzo polecam :ok: (koszt 22 zł, do kupienie u weta)

A gdyby trzeba było powtórzyć kąpiel, to dobrze jest dodać trochę nadmanganianu potasu (żeby kąpiel była różowa) - pięknie odkaża :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Nie wrz 18, 2011 10:40 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=133144][img]http://miau5.republika.pl/mela.jpg[/img][/url]
:ok:
Krzysiekbolo

Post » Nie wrz 18, 2011 12:40 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

Ojej...

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Nie wrz 18, 2011 13:26 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

Dzis przyjedzie do mnie Kasia.Zobaczy Melanię osobiście :1luvu: Jesteście wszystkie nieocenione :1luvu: Dziękuję za wszystkie porady i wsparcie !!!!!!!!!!!!!!!!!! Ranki na łapkach dziś już tak nie krwawią ale nadal dobrze nie wygladają.Czeka nas jeszcze długa droga...Zrobimy nowe zdjęcia, które dzięki Kasi pojawiają sie na forum.
Staram sie odpowiadać na wszystkie @ i PW, jeśli jednak do kogoś moja odp. nie dotarła to najmocniej przepraszam :oops: Dziś Kasia pokaże mi jak w pełni korzystać z forum.
Obrazek

stukot

Od: Wto wrz 13, 2011 21:43

Post » Nie wrz 18, 2011 13:53 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

Krzysiekbolo pisze:Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=133144][img]http://miau5.republika.pl/mela.jpg[/img][/url]
:ok:

Dziękujemy :!: piękny jest! :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Kasia9191

Post » Nie wrz 18, 2011 20:56 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

Była u nas Kasia :D Poznała Melanię i resztę mojej kociej gromady. Zaraz się okaże czy nauczyła mnie wklejać zdjęcia i czy nauka nie poszła w las:) Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Oto babeczka jaką dostałam od dziewczynek, które przyniosły Melanię. Na babeczce jak by ktoś nie poznał jest portret Melanii :D Smakowite i pachnące ciasteczko zostawiłabym na pamiątkę, żal zjeść...
Mela pokazała się dzis Kasi w całkiej niezłej kondycji, przynajmniej jeśli chodzi o apetyt.Na naszych oczach zjadła pół paszteciku z Royala. Zupełnie niezestresowana obecnościa kogoś nowego dała sie pogłaskać i ocierała się o ręce.Próbowała myć sobie futerko, to kolejna zmiana na lepsze.Wyraźnie jednak było widać, że mycie okolic odbytu sprawiało jej ból.Te miejsca nadal krwawią...
Mela korzysta z kuwetki, jednak niekontrolowane oddawanie kału nadal jej sie zdarza. Doszłyśmy z Kasia do wniosku, że dzieje się tak z powodu obrzękniętego odbytu i krwawiących ran wokół.Myślę, że wszystko idzie ku lepszemu :D Jutro kolejna wizyta u weta.
Obrazek

stukot

Post » Nie wrz 18, 2011 21:12 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

ta babeczka bedzie dostepna na bazarku czy cós :?: 8O :mrgreen:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie wrz 18, 2011 21:13 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

widziałam Melę!!! cudna jest! uuuuszka ma wywinięte :1luvu: non stop się łasi, mruczy, ugniata i strzela baranki :mrgreen:

widziałam tez inne koty... Rudzika, Prążka, Mambę, Bunię, Strzępka... dwa maleństwa... i pięęęęękną kociarnię, którą Kamila urządziła kotkom :kotek:

Osobiste koty Kamili też oczywiście widziałam :mrgreen:

Melania ma apetyt i bystre oczka którymi śledzi każdy ruch człowieka :D Niestety widac tez, ze odparzenie sprawia jej ból...Dzisiaj jak próbowała je sobie umyc to lizała i warczała jednocześnie, bidulka :(
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Kasia9191

Post » Nie wrz 18, 2011 21:13 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

łeeee... napisałysmy prawie to samo :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Kasia9191

Post » Nie wrz 18, 2011 21:19 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

Noooo i telefony też nam się rozładowały w tym samym czasie :D Bratnie duszyczki z nas są i tyle :D
Obrazek

stukot

Post » Nie wrz 18, 2011 21:21 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

Babeczka czeka aż ktoś ją zje.Na razie nie ma chętnych bo każdemu żal :D Dostała mi się za opiekę nad Melą.
Obrazek

stukot

Post » Nie wrz 18, 2011 21:22 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

stukot pisze:Babeczka czeka aż ktoś ją zje.Na razie nie ma chętnych bo każdemu żal :D Dostała mi się za opiekę nad Melą.

...ech gdyby nie ta odległosc 8) :mrgreen: :D

kotx2

Post » Nie wrz 18, 2011 21:22 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

No wiadomo :mrgreen:

@kotx2: a co, chciałabyś kupić? :>
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Kasia9191

Post » Nie wrz 18, 2011 21:28 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

Kasia9191 pisze:No wiadomo :mrgreen:

@kotx2: a co, chciałabyś kupić? :>

jestem łasuchem ,nie wiem jak babeczka zniosła by podróż :? :D ale ktos kto mieszka blizej mógłby się skusić na pyszne babeczki 8)

kotx2

[poprzednia][następna]