MELANIA chce zostać jedynaczką. Bardzo potrzebny DT!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 16, 2011 22:15 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

aaaaaa! ile się dzieje :D dostałam od Kamili zdjęcia Meli, zaraz wrzucę na forum :)

Dziewczyny, dziękuję za bazarki :) Mela ma najlepsze ciotki pod słońcem! :1luvu:

za momencik wyślę też pw z numerem konta wszystkim zainteresowanym :)

ok, dodaję zdjęcia :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Kasia9191

Od: Wto lut 15, 2011 23:54

Post » Sob wrz 17, 2011 0:11 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

Ufff, je!!! Tak się cieszę, trzymam za nią kciuki!!! Najważniejsze, ze już jest w dobrych rękach a nie sama w jakichś śmieciach... Płakać mi się chcę za każdym razem jak pomyślę, co musiała przejść. I to wśród dzieci!!! Co za małe potwory!
Robicie super robotę, trzymam za Was Wszystkie kciuki!!! :ok: :1luvu:

Edit: No i jak się czuje dzisiaj maluch? Umieściłam na swoim FB prośbę o pomoc i kilka osób się zgłosiło po namiary do wpłat, mam je od Pani Kamili. Więc pomoc idzie dziewczyny, trzymajcie się!! Los Melanii jakoś szczególnie mnie poruszył, nie daje mi spokoju :|

czarna_inez

Od: Pon kwi 04, 2011 13:28

Post » Sob wrz 17, 2011 16:19 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

@ czarna_inez: Melania ma się dobrze! :)

Właśnie przed chwilą dobiegło końca moje pierwsze spotkanie z Kamilą więc mam dużo nowych wiadomości :) Melania została dzisiaj wykąpana- mam zdjęcia :) zaraz wstawię :) Była również u weterynarza na kontroli, ale o tym niech lepiej opowie Kamila :)

Dziewczyny...Dziękujemy serdecznie za wszystkie wpłaty :D dzięki Wam na leczenie Melanii uzbierało się już ponad 300 zł :1luvu:

Kamila opisze przebieg leczenia, jakie antybiotyki są podawane itp. bo ma wszystko pięknie rozpisane w książeczce :D

Czekamy też oczywiście na wasze sugestie, co jeszcze mozna by jej ew podac lub zmienic w leczeniu :) Będziemy wdzięczne za każdą wskazówę :)

Obrazek

Obrazek

teraz tylko 2 - z dzisiejszej wizyty u weta, bo internet chodzi mi jak słoń :evil:
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Kasia9191

Post » Sob wrz 17, 2011 16:50 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

Biedactwo maleńkie :( Taka chudziutka... Całe szczęście, że się nią zaopiekowałyście.
Sama nie mam doświadczenia w leczeniu ran i odparzeń, ale kamari w swoim wątku viewtopic.php?f=1&t=132855 zamieściła skrót informacji o różnych środkach na te problemy. Drugi post, zaraz po zdjęciach kotów. Wprawdzie w nagłówku kamari pisze, że to pomoce dla kotów z problemami moczowymi, ale wymieniła również sprawdzone przez siebie i inne forumowiczki środki na odparzenia (m.in. balsam Szostakowskiego, olejek z dziurawca).
Pozdrawiam serdecznie :) i życzę małej Melanii szybkiego powrotu do zdrowia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Sob wrz 17, 2011 19:56 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

okej... kolejna tura zdjęć :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Kasia9191

Post » Sob wrz 17, 2011 19:59 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

Biedusieństwo :( Wydaje sie być grzeczna przy tym kąpanku :) I uszelki wywiniete! :1luvu: Ona tak ma na stałe? ;)
Obrazek

Ewik

Od: Pt lip 25, 2003 22:55

Post » Sob wrz 17, 2011 20:06 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

Melcia,będą z ciebie koty. :ok: :ok: :ok: Vip0 też ma doświadczenie w leczeniu okropnych,trudnych do wygojenia ran na łapkach swojego Plamka.Może coś podpowie.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Sob wrz 17, 2011 20:11 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

hmm...na większości zdjęć ma takie wywinięte :D przyznam się szczerze, że nie widziałam jeszcze małej na żywo :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Kasia9191

Post » Sob wrz 17, 2011 20:42 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

Byłyśmy dziś u weta. Dzięki Waszej hojności kontynuujemy leczenie :1luvu: :1luvu: :1luvu: Dziękuję z całego serducha Kasi, którą dzis odwiedziłam.Melania dostała sporą wyprawkę niezbędnych do dalszej opieki rzeczy.Dziękuję za wsparcie finansowe 1. Agnieszka O. 30 zł
2. Katarzyna M. 20zł
3. Monika T.13 zł
4. Dominika K.70zł
5. Izabela S.50zł
6. Agnieszka Anna W.30zł
7. Katarzyna Weronika M.30zł
8. Anna Maria C.100zł

Razem: 343zł
Jesteście kochane :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Mela dostała dziś Immodulen, Zylexis, Sultridin, Chenidine, Baycox, Royal Recowery, Royal Convalescens, Aniprazol.W niedziele mamy wolne od lekarza, sama robię zastrzyki.Wykąpałam ją dzisiaj, wyczyściłam uszy i pyszczek.Martwi mnie , że sama nie próbuje się myć.Sama już nie wiem co zastosować na te odparzenia.Po kąpieli i zastosowaniu maści od weta przyspieszajacej gojenie rany się rozjątrzyły.Czy to kąpiel czy zastosowana maść naruszyły rany?????
Obrazek

stukot

Od: Wto wrz 13, 2011 21:43

Post » Sob wrz 17, 2011 20:45 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

A czym smarowałaś?
Obrazek

Ewik

Post » Sob wrz 17, 2011 20:47 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

Chenidine, maść wspomagająca gojenie ran.Wet zalecił.
Obrazek

stukot

Od: Wto wrz 13, 2011 21:43

Post » Sob wrz 17, 2011 20:58 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

Może olejek z dziurawca by pomógł?
Nie mam doświadczeń, ale ci, którzy stosowali bardzo chwalą?
Zdaje się, że jest na bazarku.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Sob wrz 17, 2011 21:12 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

stukot pisze:Martwi mnie , że sama nie próbuje się myć.Sama już nie wiem co zastosować na te odparzenia.Po kąpieli i zastosowaniu maści od weta przyspieszajacej gojenie rany się rozjątrzyły.Czy to kąpiel czy zastosowana maść naruszyły rany?????

Stukot, za telefon i dzwoń do veta, on prawdę Ci powie! Ja bym pewnie spróbowała czegoś na odparzenia dla dzieci, ale nie wiem czy bym dobrze zrobiła :| Penaten pomaga, ale trudno się rozsmarowuje, to może ją boleć :|

czarna_inez

Post » Sob wrz 17, 2011 21:13 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

czarna_inez pisze:
stukot pisze:Martwi mnie , że sama nie próbuje się myć.Sama już nie wiem co zastosować na te odparzenia.Po kąpieli i zastosowaniu maści od weta przyspieszajacej gojenie rany się rozjątrzyły.Czy to kąpiel czy zastosowana maść naruszyły rany?????

Stukot, za telefon i dzwoń do veta, on prawdę Ci powie! Ja bym pewnie spróbowała czegoś na odparzenia dla dzieci, ale nie wiem czy bym dobrze zrobiła :| Penaten pomaga, ale trudno się rozsmarowuje, to może ją boleć :|

A może za dużo ziół i olejków w tej maści? Ja smarowalam też solcoserylem w żelu.
Obrazek

Ewik

Post » Sob wrz 17, 2011 23:34 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

Mam nowe wieści, kilka osób się zgłosiło do mnie na FB i wzięło namiary na konto :piwa: Jakieś pieniążki płyną również z zagranicy, więc będą z opóźnieniem, ale ważne, ze będą! Niech kocina zdrowieje! Bardzo żałuję, że tylko tak mogę Wam przy niej pomóc :|

czarna_inez

[poprzednia][następna]