Ptachu ['] 3. Żegnaj wspaniały kocie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 12, 2011 21:59 Re: Ptachu 3. Zastrzelę się :( Pinie szukamy dt str. 55

Ptachu, podrzucamy
I trzymamy kciuki za maluchy
wiadomo, bure to niezwykłe,
Principessa
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Pon wrz 12, 2011 22:01 Re: Ptachu 3. Zastrzelę się :( Pinie szukamy dt str. 55

bagheera pisze:Ptachu, podrzucamy
I trzymamy kciuki za maluchy
wiadomo, bure to niezwykłe,
Principessa

Principessa dziękujemy :D

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pon wrz 12, 2011 22:01 Re: Ptachu 3. Zastrzelę się :( Pinie szukamy dt str. 55

Też tam byłam
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon wrz 12, 2011 22:03 Re: Ptachu 3. Zastrzelę się :( Pinie szukamy dt str. 55

MalgWroclaw pisze:Też tam byłam
Fasolka

Buźka :D
Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Wto wrz 13, 2011 4:56 Re: Ptachu 3. Zastrzelę się :( Pinie szukamy dt str. 55

Jak, Ptachu? W wątku kotów ze Szczytna są maleństwa niesamodzielne :cry:
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto wrz 13, 2011 8:27 Re: Ptachu 3. Zastrzelę się :( Pinie szukamy dt str. 55

Nasikałem pod drzwiami :oops:
Kura zutylizowała notatkę Dużej
Sysunia siarczyście kichnęła nad jej talerzem
Duża powiedziała, że ma nas dosyć i się wyprowadza

Ptachu

iwcia

Post » Wto wrz 13, 2011 8:28 Re: Ptachu 3. Zastrzelę się :( Pinie szukamy dt str. 55

Ptachu! ty się powinienieś nazywać Lejek! :twisted:
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Wto wrz 13, 2011 8:31 Re: Ptachu 3. Zastrzelę się :( Pinie szukamy dt str. 55

Miauuuuuuuuuuuuuuuu
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto wrz 13, 2011 9:50 Re: Ptachu 3. Zastrzelę się :( Pinie szukamy dt str. 55

iwcia pisze:Nasikałem pod drzwiami :oops:

Ptachu

[i]Eee tam,
zapomnieliście o kłakach w kawie
Principessa :mrgreen: [\i]
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Wto wrz 13, 2011 9:57 Re: Ptachu 3. Zastrzelę się :( Pinie szukamy dt str. 55

MaryLux pisze:Miauuuuuuuuuuuuuuuu
Inka

Miauuuu...zieeeew
To ja tak potrafię
Duduś :kotek:
ale nie potrafię wierszyków pisać :oops:
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Wto wrz 13, 2011 10:01 Re: Ptachu 3. Zastrzelę się :( Pinie szukamy dt str. 55

bagheera pisze:
MaryLux pisze:Miauuuuuuuuuuuuuuuu
Inka

Miauuuu...zieeeew
To ja tak potrafię
Duduś :kotek:
ale nie potrafię wierszyków pisać :oops:

Ale za to potrafisz inne rzeczy, których ja nie umiem :)
Inka pocieszająca

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro wrz 14, 2011 6:48 Re: Ptachu 3. Zastrzelę się :( Pinie szukamy dt str. 55

iwcia pisze:Nasikałem pod drzwiami :oops:

Ptachu

Moja też mówi, że ma dość. I jeszcze wylicza: tego, że nie połknęłam tabletki i musi jechać ze mną do gabinetu na cito; że Frania mnie goni; tego, że pan z zarządu każe jej sprzątać rzeczy wszystkich sąsiadów i grozi; sąsiadki od zaginionej; nieodpowiedzialnych wariatów dzwoniących po koty.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Śro wrz 14, 2011 8:32 Re: Ptachu 3. Zastrzelę się :( Pinie szukamy dt str. 55

Ale inaczej byłoby nudno...
Bardzo Dystyngowana Principessa, Która Nigdy Niczego Nie Poszatkowała, Nie Sika Pod Drzwiami i Nie Kicha W Nos [i](akurat - Duża)

tylko spróbujcie mi dać tabletkę :twisted: [/i]
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Sob wrz 17, 2011 9:34 Re: Ptachu 3. Zastrzelę się :( Pinie szukamy dt str. 55

Dziewczyny pomocy, bo ja już nie mam pomysłów, co zrobić, aby maluszek przestał płakać.
Wieczorem Czarna Małpa przyprowadziła na działki dzieci, były bardzo ostrożne, ale też bardzo głodne, udało się złapać jednego z maluszków, chyba tylko, dlatego, ze nie widział na oczy.
To chłopczyk, który wygląda na 5 tygodni, oczy miał całe zaklejone ropą, sama skóra i kości taki chudziutki, jak tylko udało mi się odmoczyć kawałeczek oczka to wypłynęła z niego ropa, było jej tak dużo, ze myślałam, ze całe oczko za chwilę wypłynie, wpadłam w lekka panikę, ale na szczęście okazało się, ze oczka są nawet nieuszkodzone.
Dzięki uprzejmości znajomej udało nam się podjechać do doc, chłopak w rzeczywistości ma prawie 7 tygodni, ale faktycznie wygląda na 5, jest zagłodzony, oczy to była ostatnia chwila, aby je uratować, w pysiu nadżerki a największa na samym środku języka.
Mały słabo je, ale to nie dziwne zważywszy to jak wygląda jego pysio i język, na szczęście udaje się wciskać mu pasztecik, wczoraj odrobaczony, dziś biegunka i kłęby robaków w kupie, dobrze, że wszystko z niego wychodzi.
Nie było by tak źle gdyby nie to, ze mały od wczoraj płacze, wisi na kratkach klatki w kuchni i krzyczy, jakby go obdzierali ze skóry: mamoooooooooooo, mamooooooooooo, nie przestaje nawet wzięty na ręce :(
Przed chwilą była moja „ulubiona” sąsiadka z góry, bo przeszkadza jej ten wrzask i mam coś z tym zrobić, nie dociera do niej, że to malutki kociak i płacze za mamusią.
Próbowałam już wszystkiego, ma pół klatki pluszowych zabawek, ciepły termofor w futerku, noszenie na rękach nic nie dale, mały krzyczy jeszcze głośniej jakby chciał powiedzieć, ze to moja wina, ze nie mam jego mamy :(, nie mam pomysłu, co zrobić, aby przestał płakać.
Karmicielka od rana czatuje na drugiego maluszka, może jak będą we dwójkę to ten przestanie płakać, ale Czarnej Małpy nie ma, obawiam się, że po tym jak wczoraj jej zabraliśmy maluszka to drugiego będzie bardzo pilnować, rozpaczała wczoraj jak zabierałam jej dziecko, gdyby nie widok tych zaklejonych oczek małego to bym go chyba wypuściła. Rozpacz matki była ogromna…

Niestety nie mogę wpuścić do niego moich kotów, mały na być odizolowany, aby nie zarazić moich.
Ostatnio edytowano Sob wrz 17, 2011 9:40 przez iwcia, łącznie edytowano 1 raz

iwcia

Post » Sob wrz 17, 2011 9:40 Re: Ptachu 3. Pinie szukamy dt str.55 Jak uspokoić krzykacza ??

Czarnej Małpy krew! :mrgreen: :ok:
Pocieszające jest chociaż to, że taki chory i słaby, ale skubaniec ma siłę się tak drzeć, że aż sąsiadka...?
A znarkotyzować go czym się nie da? (mam na myśli tradycyjne kocie narkotyki jak waleriana, kocimiętka czy inny feliway)
Obrazek Obrazek

bagheera

[poprzednia][następna]