Zyto - jestem przekonana, ze dbasz o swoja kotke i ze chcesz wierzyc swojej vetce - wiekszosc z nas tak ma

Jesli jednak trafilas juz na ten watek, to pewnie zalezy Ci na uzyskaniu dodatkowych informacji ii chcesz wiedziec wiecej niz mowi Ci vet ?
W pierwszych postach jest informacja jakie badania trzeba zrobic, jesli dobrze zrozumialam czesc z nich juz zrobilas ? Czy mozesz wkleic wyniki ? Prawie wszyscy mamy tu koty z przewlekla niewydolnoscia nerek, niektore maja rowniez inne schorzenia - nauczylismy sie juz interpretowac parametry. Kilka osob jest w tym wrecz specjalistami i zapewne chetnie Ci podpowiedza, ale potrzebuja konkretnych danych. Sama informacja o kreatyninie 2,6 to lub krysztalkach w moczu to za malo. Przypuszczam,iz dlatego czesc osob nie odpowiedziala na Twojego posta.
Oczywiscie nikt z nas nie ma doktoratu z nefrologii czy urologii, ale mozemy powiedziec jakie dzialania pomogly naszym kotom a jakie zaszkodzily. Mi osobiscie tylko i wylacznie porady na tym forum pomogly "zbic" podwyzszony fosfor u mojego kota, bardzo wazny parametr, na ktory vet - polecany jako spejalista od chorob nerek - nie zwrocil uwagi... Na szczescie zwrocono mi uwage w tym watku, doradzono o zrobic - mialam podstwe do rozmowy z weterynarzem, ktory zreszta wowczas przyznal, ze forfor faktycznie koniecznie trzeba "zbic" i moze specifik tu poradzony jest dobrym pomyslem...
Co do karmy urinany - moim zdaniem zdecydowanie zbyt czesto jest polecana jako lek na rozne problemy z drogami moczowymi. Ja mam z nia zle doswiadczenia, nie twierdze iz nie nalezy jej wcale stosowac, jednak z cala pewnoscia nie wolno ograniczac do niej leczenia...