cz. III Kocia Przystań Sosnowiec

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt wrz 16, 2011 16:41 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

herzpl pisze:
Axa76 pisze:Mój dopiero pakuje, spokojnie, 2 miesiące temu ważył 2800 ;)

:ryk: pakuje dobre, tak na serio to moj trzymal linie ale sterydy mi go powiekszyly a potem sie okazalo ze bral je nie potrzebne :evil:

Hmm, Dreyfus (zwany kiedyś Adasiem) też dostał steryd, ale tylko raz. Z tym że on prawdopodobnie nie ma jeszcze roku, a 2 miesiące mieszkał na ulicy, więc musiał nadrobić... Za to od paru dni żre jak szalony, chyba zima idzie. Brzuch mu po bokach odstaje, istna piłka ;)

Franio dostał dziś ostatnią dawkę antybiotyku, lekarka zmacała mu brzuszek i powiedziała, że już jest fajny
ale słaby jeszcze jest i chudy, ciekawe jak długo będzie nabierał ciałka
no i w przyszłym tyg mamy przyjść na szczepienie i odrobaczenie

Brawa dla Frania :ok:
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pt wrz 16, 2011 16:52 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

moj dostal sporo tych sterydow dopiero trzeci wet sie poznal ze to nie uczulenie a w miedzyczasie kazali mi przejsc na karme dla alergikow i nie dosc ze po sterydach mial apetyt to jeszcze ta karma ma w sobie jakis zachecacz ze ja polykal w biegu i wiecznie glodny chodzil.dopiero nasza pani doktor to jest z fundacji dala mi dietke tania i dobra choroba puki co nie wraca a rudy stoi w miejscu ale co przybral na sterydach juz mu zostalo naprawde jest wielki niektorzy to sie go boja a on taki kochany....

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Pt wrz 16, 2011 16:53 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

myślicie, że już można uznać walkę Frania za wygraną?

zanka205

Od: Wto wrz 13, 2011 0:21

Post » Pt wrz 16, 2011 17:08 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

zanka205 pisze:myślicie, że już można uznać walkę Frania za wygraną?

Na pewno jest na najlepszej drodze do pełnego zdrowia.

Wysłałam PW.

Moje kociska mają się dobrze, dalej nie mogę wyłapać gównisków do testów :( Jutro siedzę cały dzień w domu i będę polowała.
To jakaś paskudna choroba, pierwszy raz mam z tym kontakt i nienawidzę tych wirusów! Radzio to był taki ruchliwy i wesoły kot..

Basia jak możemy podpisać umowę? Bo rudzielec jest tak kochany że jak na Nią patrzę to nie mogę uwierzyć że zostanie już na zawsze ze mną. Nie wiem jak Wy ale ja wychodzę z założenia że to nie człowiek wybiera kota a kot człowieka :)
Tak było w przypadku mojej Molly i tak jest w przypadku Rudej, miłość od pierwszego wejrzenia, a widziałam w życiu sporo kotów.
Jedynym problemem jest imię którego nie potrafię do małej dopasować. Potrzebuję czegoś co w pełni wyrazi jej charakter i zadziorność.
Była już Gaga (Zgaga), Furia. Awantura, Menda (Mandaryna), Afera ale to wszystko jest za bardzo negatywne a Ona w tej swojej buńczuczności jest bardzo pozytywna :)

Mam już w domu internet, niestety mój komputer stwierdził że nie będzie współpracował. Może ktoś z Was się zna troszkę na komputerach?
Mój komputer przestał widzieć stację dysków która jest mi potrzebna do instalacji internetu...
Obrazek Obrazek

Faflok

Od: Czw kwi 29, 2010 12:13

Post » Pt wrz 16, 2011 19:07 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Zgaga mi sie bardzo podoba:0

Amik pieszczotliwie zwany jest dziadygą tudziez hultajem . Obawim sie ze mu juz tak zostanie:)

filcowasova

Od: Nie sie 14, 2011 22:51

Post » Pt wrz 16, 2011 20:55 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Hultaj to całkiem trafne imię.
Jak mu wybieraliśmy imię na forum, to był najmniejszy i najdelikatniejszy z miotu. Bałam się ciągle o jego życie, bo dużo i bardzo mocno spał, reszta dzieciarni po nim biegała i tarzała się, a on spał jak martwy, ani drgnął. Nieraz wpadałam w panikę i go budziłam. Smialiśmy się , że kiedyś obrzuci mnie za to mięsem. :evil:

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Pt wrz 16, 2011 20:58 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

elape pisze:Hultaj to całkiem trafne imię.
Jak mu wybieraliśmy imię na forum, to był najmniejszy i najdelikatniejszy z miotu. Bałam się ciągle o jego życie, bo dużo i bardzo mocno spał, reszta dzieciarni po nim biegała i tarzała się, a on spał jak martwy, ani drgnął. Nieraz wpadałam w panikę i go budziłam. Smialiśmy się , że kiedyś obrzuci mnie za to mięsem. :evil:

:ryk: fajna historia zwlaszcza ze sie dobrze skonczyla :ok:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Pt wrz 16, 2011 21:02 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Ula :arrow: http://www.doradca.com.pl/po_godzinach/imiona.htm to moja ulubiona strona z kocimi imionami :) jest w czym wybierac :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt wrz 16, 2011 22:37 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Obrazek

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob wrz 17, 2011 9:45 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

nie , nie pani Elu, Amik zostaje Amikiem, HUtlaj to tak pocichu , że Jagoda nie słyszała:) bo sie obrusza :)

filcowasova

Post » Sob wrz 17, 2011 11:09 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

pozgrywałam zdjecia:)

że co? że ja się nie zmieszczę?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

filcowasova

Post » Sob wrz 17, 2011 11:35 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Amik vel. Hultaj :ryk: Fotki bardzo ładne :ok:
MIKUŚ

Post » Sob wrz 17, 2011 11:38 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

To i Ja się pochwalę bo jest czym. Obecnie w DT przebywa u mnie 6 kotów.

-> Łatka
-> Zuzia
-> Mimi
-> Smerfik
-> Julka
-> Romcia

I zaraz zalejemy forum fotkami 8) Bo dziś towarzycho miało sesję zdjęciową :mrgreen:
Wreszcie wolny weekend od dłuższego czasu pierwszy :roll:
MIKUŚ

Post » Sob wrz 17, 2011 11:47 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Franio je jak szalony, póki co kurczak jak polecił wet
w sumie to on nie za bardzo lubo whiskasa, najwyżej galaretkę z saszetki wyliże
mam nadzieję, że w końcu jak wróci do sił to nie pogardzi kocim jedzeniem
póki co stwierdzam, że opis Frania z ogłoszenia zgadza się w 100%, przede wszystkim to pieszczoch, uwielbia się łasić, nie szaleje i nie bryka jakoś mocno, lubi spać i wygrzewać się w słonku
taki spokojny jest jak na kociaka, to nam bardzo pasuje, bo przy dwojce dzieci i psie mam już czasem dosć szaleństw ;)

zanka205

Od: Wto wrz 13, 2011 0:21

Post » Sob wrz 17, 2011 12:03 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Mikuś dziękowac:)

czekam zatem na insze futra w różnych odsłonach

a Franio zuch kot!

filcowasova

[poprzednia][następna]