ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 15, 2011 20:38 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

Zabierają :( .
Dobranoc :( .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Czw wrz 15, 2011 20:39 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

Tak kochane taka felinoterapia też czyni cuda. :mrgreen: Trzeba z futrami spać,bo to i cieplej i milej i uspakaja i jest naj...naj...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Czw wrz 15, 2011 22:01 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

Ja tylko chciałam się podzielić sercowym doświadczeniem.

Atak częstoskórczu nadkomorowego miałam w życiu jeden, ale za to niezgorszy - zmierzyli 290 uderzeń/sekundę; 240 utrzymywało się dobrze ponad pół godziny. Zwolniło do seki dopiero po podaniu betablokerów dożylnie (szczęśliwie koło pracy jest klinika medyczna i tam mnie ratowali). Miałam badanie Holterem, potem lekarz wypisał skierowanie na ablację. Postanowiłam jednakowoż poczekać na drugi atak, no i tak sobie czekam już ponad rok. Ale gdyby mi się coś takiego przydarzało częściej to w ogóle bym się nie zastanawiała, wystarczy zmęczenia ze zwykłego życa :? . Zacisnąć zęby, dać się przypalić i czuwaj.

Badaj się dalej vip'u, w Twoim przypadku rzeczywiście skomplikowańsza sprawa może być. W szpitalu najlepiej, bo wbrew pozorom najmniej czasu stracisz.

emkamara

Od: Śro sty 19, 2011 17:26

Post » Pt wrz 16, 2011 1:02 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

Małgos, ze mnie tarczyca nie przyszła do głowy 8O :oops: . Przeciez ja pod jej kątem robiłam sobie badania, mnie wyszły OK, ale mojej córce z takimi samymi objawami juz zupełnie nie halo, od prawie dwóch lat się leczy, przytyła 15 kg.Jest młodsza od Ciebie, rocznik 1974, ale objawy tez miała dramatyczne.
Piszesz, że juz kiedyś cos tam było - a teraz ? Badanie z krwi na poziom TSH ?
Bo niestety, niby niepozorna tarczyca potrafi serducho zrąbać dokładnie - wcale się tego nie czuje :twisted:
Holter nie jest badaniem inwazyjnym czy uciążliwym , po prostu przez 24 h ma się na sobie urządzonko, które rejestruje wszystkie parametry - to takie jakby bardziej rozszerzone EKG.
Rejestruje zmiany ciśnienia krwi i rytmu serca w normalnym życiu,w czasie snu, pracy, spaceru / a co to jest /, stresu itp
Ale z własnego doświadczenia też radzę - jeśli masz możliwość, to kładż się do szpitala, wszystkie badania bez kolejki za free, w cztery dni skończą / nie mogą szybciej , bo za trzy NFZ nie płaci /.
Córcie już prawie dorosłe, nie wiem , jak życiowo dojrzałe, ale powinny przez kilka dni dać radę, a Tobie jak w szpitalu stres dowali, to wszystkie wyniki będą super wiarygodne.
No i te , opisywane wcześniej , niby objawy klimakterium - to przeciez wzorcowe objawy schorzeń tarczycy :twisted: :oops:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pt wrz 16, 2011 7:05 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

vip0 pisze:Na koniec ten, który ma zawsze rację, senior, najstarszy z bandytów....

Obrazek

...i najmłodsza szara pierdółka :D .

Obrazek

Cudne :love:
Ale to moja Pysia jest 8O

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt wrz 16, 2011 8:13 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

Wylukałam Pysiunię na twoim wątku, jak była mała, no i faktycznie, bardzo Zofia do niej podobna :1luvu: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Pt wrz 16, 2011 8:34 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

Dziewczyny, ja tak na szybko wpisa robie i znikam, cobyście mnie nie zakrzyczały :mrgreen: .
Otóż najprawdopodobniej od wtorku lub środy będę zmuszona opuścić forum na jakiś czas.
Na jaki, nie wiem, nie zależy to ode mnie.
Spokojnie, nic sie nie dzieje....po prostu...sprawy są....
Dwie osoby z forum maja mój prywatny numer telefonu, wiec tym sposobem wy czasem dowiecie się, co u mnie, a ja, co u was.
Piszę o tym wcześniej, bo nie chcę, żeby to wygladało w stylu " zadzieram kiecę i lecę ".
Oczywiscie do tego czasu będę regularnie, dziś to chyba dopiero późnym popołudniem, bo cuś muszę na malutki bazareczek wyprodukować :mrgreen: .
To znikam :mrgreen: .
Miłego dzionka :D !

vip

Post » Pt wrz 16, 2011 8:37 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

vip0 pisze:Wylukałam Pysiunię na twoim wątku, jak była mała, no i faktycznie, bardzo Zofia do niej podobna :1luvu: .

Yhy :mrgreen:

Erin

Post » Pt wrz 16, 2011 9:16 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

Czyżbyś zaczęła dbać o swoje zdrowie Małgosiu? :1luvu:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt wrz 16, 2011 16:57 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

Jestem, zaraz robie nowy bazareczek i rozliczam stary...
Jak tylko mi łzy pozwolą :( .
Dorotka, tu tez cie wspieram bardzo mocno :( ....

vip

Post » Pt wrz 16, 2011 16:59 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

Gosieńko, co się dzieje?
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pt wrz 16, 2011 17:04 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

Bianka 4 pisze:Gosieńko, co się dzieje?

Bazyliszkowa Mir Murkę straciła :( .
Boże, tak strasznie mi przykro, biedna Dorotka :( , nawet nic mądrego jej napisać nie umiem....

vip

Post » Pt wrz 16, 2011 17:07 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

vip0 pisze:

Boże, tak strasznie mi przykro, biedna Dorotka :( , nawet nic mądrego jej napisać nie umiem....

:(
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pt wrz 16, 2011 17:19 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

kotx2 pisze:
vip0 pisze:

:(

:cry:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pt wrz 16, 2011 17:38 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

Bardzo mi przykro :cry: [*]
Wczoraj minęły 2 miesiące, odkąd odeszła Pingusia :(

Erin

[poprzednia][następna]