Co zrobić z błąkającymi się kotkami?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 16, 2011 13:17 Co zrobić z błąkającymi się kotkami?

Hej, sprawę mam dość pilną. Ale muszę od początku.
Mieszkam w dzielnicy praktycznie pod miastem, mam domek i jednego wychodzącego kota. Poza moim kotem błąka się w okolicy kilka kotów, część należy do mojego sąsiada, u krtórego rozmnażają się one na potęgę, a że sąsiad jeść im nie daje to właściwie "nasza" jest już jedna stara, głuchoniema kotka.
Poza kotką jest jeszcze jej córka - ok.2 letnia, obecnie się okociła, ale zabrała maluchy gdzieś do sąsiada (tak podejrzewam) a jest to człowiek niezrównoważony psychicznie i w sumie nie ma z kim gadać. Chcę jakoś pomóc tym kotkom, nawet miałam już dla nich domki znalezione ale wyniosła.. :/
Poza tym są jeszcze dwie kotki, kolorowe.
Co chciałabym zrobić? Wysterylizować wszystkie (bo jest ich w sumie 4). Tylko, że o tyle o ile głuchoniema jest oswojona i daje się głaskać, o tyle reszta kotek przychodzi tylko jeść. Dałabym radę je złapać ale co potem? Są strasznie dzikie.
Poza tym nie wiem, czy mam tyle kasy, zeby na raz wysterylizować 4 koty...
Kolorowe kotki mają ok roku, są śliczne, ale nie wiem czy dałoby rade znaleźć dla nich domy i czy jest sens skoro tu się już przyzwyczaiły i chyba jest im dobrze.
Mam nadzieję, że są tu kompetentne osoby, które będą w stanie mi pomóc, bo ja nie wiem co z tą gromadką robić a nie mam zamiaru dopuścić do sytuacji, że będę dokarmiać kolejne 3 koty bo nie stać mnie na to po prostu.

skarbiemoj

Od: Pt wrz 16, 2011 13:08

Post » Pt wrz 16, 2011 13:25 Re: Co zrobić z błąkającymi się kotkami?

Jeśli jesteś z W-wy to umów termin w Koterii. Onie bezpłątnie kastruja i przetrzymuja koty.Musisz je tylko dowieźć i odebrac wypuszczając w to samo miejsce.
Napisz też w tytule skad jesteś i pomoc o łapanie.Z okolic dziewczyny zgłoszą się na pewno.
Pewnie łapka by sie zdała jeśli dzikuny. Ew w Koterii odpłatnie możesz wypożyczyć łapkę.
Jeśli dzikusy to tylko kastrowanei wchodzi w grę by nie rozmnażały się.A to już będzie sukcesem.
Powodzenia.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Pt wrz 16, 2011 13:36 Re: Co zrobić z błąkającymi się kotkami?

Fajnie, że pomyślałaś jak pomóc kotom.Jeżeli są dzikie, to ja bym ich nie łapała i oswajała, ale wypuściła po sterylce.Napisz, skąd jesteś. W Lublinie też mogą być darmowe sterylki, tu jest kilka osób z Lublina, na pewno coś podpowiedzą.Napisz nazwę miejscowości, gdzie koty przebywają w temacie.Będzie prościej.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17