Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 13, 2011 22:40 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Wie, kto tu rządzi w tym domu i komu się trzeba przypodobać :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Wto wrz 13, 2011 22:41 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

joarkadia pisze:Wie, kto tu rządzi w tym domu i komu się trzeba przypodobać :ryk: :ryk:

Tez mi się tak wydaje :1luvu: :1luvu: :piwa:

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Śro wrz 14, 2011 9:01 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Już 2 miesiące! Jak to zleciało! 8O

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Śro wrz 14, 2011 9:09 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Z czego w domu niecałe 3 tygodnie....

joarkadia

Post » Śro wrz 14, 2011 9:31 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Karina leży sobie na łóżku dużym, przeciąga się i wydaje ciche dzwięki.... A obok niej leży Chmurek ze wzrokiem wbitym w małą i tylko przekręca łepek to w lewo to w prawo :mrgreen: Jak tylko poszłam do kuchni wpasował się koło niej i tak pilnuje :D Nauczył się poprzez obserwację, że mała rusza nóżkami i rączkami i wtedy obowiązkiem kota jest łapanie kończyn albo chodzenie po pańci. Karina nie protestuje, kot też - nawet jak mała złapała go za łapkę i chwilkę przytrzymała. Leżą sobie zgodnie patrząc na siebie. Widok słodki :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ryś już tak nie siusia, za to zaczął żygać..... jak nie urok to przemarsz wojska albo sraczka.... wet się kłania :evil:
Garfildosek pilnuje Kariny z drugiego końca łóżka, warknął nawet na mnie jak mała płakała nie mogąc doczekać się butelki. Opiekun roku zaczyna mieć jednak konkurencję :mrgreen:
Puszek za to pilnuje fotelika Kariny - nikt go przecież nie zabierze z kotem, prawda? :ryk:

joarkadia

Post » Czw wrz 15, 2011 17:19 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

O widzisz- Rysiek od 2 dni ma rozwolnienie i rzyga. Wczoraj dostał od vetki zastrzyk to przynajmniej nie wymiotuje....Ale rozwolnienie dalej ma :evil: Niedawno zapodałam mu na to lek od veta (odebrałam pół godz. temu). Z takiej wieeeeelkiej strzykawy- miało być wciśnięte do pyszczka ale sam chętnie zjadł :) Teraz czekam na efekty...

juana

Post » Pt wrz 16, 2011 8:30 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Panna Karina daje mi się wyspać - karmienie w nocy tylko raz :mrgreen: ale za to koty mnie dziś totalnie spacyfikowały :twisted:
Około 4 bylo śniadanko księżniczki zjedzone w tempie ekspresowym :D i położyłam się do własnego chyba łóżka.... i usłyszałam mega jazgot kotów, które zdążyły pozajmować co lepsze miejscówki do spania - dla mnie nie zostało ani centymetra miejsca... :evil: Mimo protestów ogoniastych poprzekładałam je i ułożyłam wygodnie... i próbowałam rano wstać :roll: I nie mogłam :strach:
Ja leżałam na brzuchu, a koty (w kolejności od stóp) na mnie; na stopach Puszek, na kolanach Ryszard Olbrzymi, na plecach Garfildosek, a na głowie Chmureczek :ryk: Ogólnie miałam na sobie ładne parę kilo kota - 4,5+5,5+7 8O 8O + 1,5=17,5 kilo żywego kota :evil: Nic dziwnego że chodzę teraz jak połamana :1luvu: :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Pt wrz 16, 2011 19:05 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Na taki słodki ciężar nie wolno narzekać :1luvu:

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Pt wrz 16, 2011 19:28 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Ja nie narzekam - narzekało moje ciało :ryk:
Jutro wybieramy się z Księżniczką do Torunia - 3 godziny pociagiem.... zobaczymy jak mała podróżniczka to zniesie :roll:

joarkadia

Post » Pt wrz 16, 2011 22:11 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

joarkadia pisze:Ja nie narzekam - narzekało moje ciało :ryk:
Jutro wybieramy się z Księżniczką do Torunia - 3 godziny pociagiem.... zobaczymy jak mała podróżniczka to zniesie :roll:

Do Torunia?

juana

Post » Pt wrz 16, 2011 22:15 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Urodziłam się w Toruniu, mam tam dom (do sprzedaży) i tam pochowałam mamę....
Korzystam z ostatnich chyba :cry: ciepłych dni tego lata.... :cry: :cry: :cry: :cry:

joarkadia

Post » Sob wrz 17, 2011 8:49 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

joarkadia pisze:Urodziłam się w Toruniu, mam tam dom (do sprzedaży) i tam pochowałam mamę....
Korzystam z ostatnich chyba :cry: ciepłych dni tego lata.... :cry: :cry: :cry: :cry:

Toruń jest pięknym miastem :1luvu: Może by tak kiedyś w Toruniu się :1luvu: spotkać?

juana

Post » Sob wrz 17, 2011 21:41 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Ale wtedy bez Garfildoska - źle ostatnio znosi wszelkie wyjścia z domu, posikuje w transporterku i rzyga.... wolę go nie narażać 8)
Karina zadowolona - miała w obie strony przedziały dla siebie, spała i gaworzyła - zwłaszcza z lekarzem wezwanym do mnie jak straciłam przytomność przed Kutnem...... albo pompa insulinowa się zepsuła, albo moja trzustka zaczyna działać (co niemożliwe jest :cry: ).....

joarkadia

Post » Sob wrz 17, 2011 23:12 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

joarkadia pisze:Ale wtedy bez Garfildoska - źle ostatnio znosi wszelkie wyjścia z domu, posikuje w transporterku i rzyga.... wolę go nie narażać 8)
Karina zadowolona - miała w obie strony przedziały dla siebie, spała i gaworzyła - zwłaszcza z lekarzem wezwanym do mnie jak straciłam przytomność przed Kutnem...... albo pompa insulinowa się zepsuła, albo moja trzustka zaczyna działać (co niemożliwe jest :cry: ).....

:strach: :strach: :strach:
Ale nic się nie stało :?: :!: Jak się teraz czujesz :?:
:ok: :ok: :ok: - Trzymaj się ciepło :1luvu:

juana

Post » Nie wrz 18, 2011 8:55 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Jakby pociąg po mnie przejechał, wycofał się i przejechał jeszcze raz.....
Mam cukrzycę i czasami zdarza się, że cukier robi mi takie numery. Dobrze, ze konduktor był przytomny i wezwał pogotowie. Lekarz nie chciał mi dać Kariny na ręce dopóki nie oprzytomniałam do końca - poznał to po sposobie kłótni o dotknięcie dziecka. Mała przy okazji została zbadana czy z nią wszystko w porządku - mogła upaść, być głodna czy coś, a ja tego nawet bym nie pamietała....

joarkadia

[poprzednia][następna]