Dwa kocury w domu - czy to mozliwe?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 15, 2011 21:53 Dwa kocury w domu - czy to mozliwe?

Mam 15 letniego kocura (kastrat). Dziś przyniosłam do domu 2 miesięcznego kotka. Myślałam ,że sie zaakceptują. Tymczasem maluch się boi i syczy a starszy prycha i jest cięzko obrażony. Nie mogę go nawet wziąc na ręce bo na mnie tez prycha.Co robć?

Hanna02

Od: Czw wrz 15, 2011 21:45

Post » Czw wrz 15, 2011 21:55 Re: Dwa kocury w domu - czy to mozliwe?

Odseparuj je. Ten mały tylko tymczasowo, czy zawsze będzie mieszkał z Wami? Piętnastolatek - trudno, żeby nie czuł się zaniepokojony intruzem, skoro miał Cię zawsze tylko dla siebie, a mały się po prostu boi, to zrozumiałe.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt wrz 16, 2011 11:01 Re: Dwa kocury w domu - czy to mozliwe?

Raczej na zawsze. Starszy Filemon na razie tylko furka na niego a młodszy jakby chciał się z nim bawić. Do tej pory przebywał w domu gdzie były 3 dorosłe kocice. Mam tez psa ale z nim nie ma już problemu.

Hanna02

Od: Czw wrz 15, 2011 21:45

Post » Pt wrz 16, 2011 11:06 Re: Dwa kocury w domu - czy to mozliwe?

Dopiero kocia przyniosłaś wiec nie oczekuj bezwzględnej miłości juz i teraz. Muszą przywyknąc do siebie.Mały sie boi, starszy też ma prawo być zaniepokojony.Tutaj mamy swoich i tymczasów po kokardki w domach i jakos sie dogadują. Będzie ok. Odseparuj ich.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Pt wrz 16, 2011 12:54 Re: Dwa kocury w domu - czy to mozliwe?

Spokojnie.U mnie dorosły kocur wychował troje kociąt, dwa kocurki i kotkę. U Ciebie starszy kocur boi się stracić swoją pozycję, a maluch boi się dużego kocura, co zrozumiałe.Głaszcz je na zmianę, zwłaszcza dorosłego, żeby czuł,że nadal jest kochany, że nie traci Twojej miłości.Jeżeli będziesz je głaskać na zmianę, przenikną zapachy, oswoją się z nimi i będzie w porządku.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17