Prośba o DT lub DS dla bezdomnego malucha-PILNE!-Andrychów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 13, 2011 20:22 Re: Prośba o DT lub DS dla bezdomnego malucha-PILNE!-Andrychów

No szlag! :roll:
A jakimś smakołykiem go zwabić się nie da? Tuńczykiem na przykład, koty na tuńczyka lecą, jak szalone.
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

Post » Czw wrz 15, 2011 19:53 Re: Prośba o DT lub DS dla bezdomnego malucha-PILNE!-Andrychów

Cieszę się przeogromnie, bo okazało się, że jednak ten trzeci kotek z rodzeństwa żyje! :D Rozpuściłam wici, że zaginął - i dzisiaj dotarła do mnie informacja, że zagubiony bury maluch miauczy żałośnie pod blokiem dwie ulice dalej. Poszłam na rozpoznanie - wyglądał na tego zaginionego, ale był zdezorientowany i uciekał, nie dał się podejść. Wprawdzie jedzenie miał, bo trafił (cudem jakimś) do przyblokowego "schroniska" dla bezdomniaków, którymi opiekują się dobrzy ludzie - ale całymi nocami żałośnie i rozpaczliwie miaukolił. Teraz wieczorem poszłam jeszcze raz, ale zabunkrował się w podwoziu samochodu na parkingu - a wiecie, jak to jest próbować złapać małego kota pod samochodem - niewykonalne. Warowałam i próbowałam go podejść, ale smyk w kółko uciekał. Na szczęście przypomniałam sobie w końcu, że on był największym fanem witki z liściem na końcu ;-) - i taką witką wywabiłam go spod tego samochodu.
Złapałam, pozwolił się zanieść do matki i rodzeństwa, zaskakująco spokojny na moich rękach (wręcz przytulony, zero wyrywania się). Teraz rodzinka znowu w komplecie, nakarmiona, a ja czekam na kontakt od dziewczyny, która go chciała zabrać. Mam wielką nadzieję, że się uda - dwa potencjalne chętne domy już są, teraz tylko prosić Niebiosa o łut szczęścia przy łapaniu i jeszcze jeden łut na trzeci dom.

Krystal

Od: Pt sie 24, 2007 21:46

Post » Czw wrz 15, 2011 19:57 Re: Prośba o DT lub DS dla bezdomnego malucha-PILNE!-Andrychów

Ty to potrafisz... 8)

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Czw wrz 15, 2011 21:07 Re: Prośba o DT lub DS dla bezdomnego malucha-PILNE!-Andrychów

Brawo Krysiu! :1luvu: Podziwiam Twoją determinację i oby Domki odnalazły te słodkie maleństwa.

makosz11

Od: Pon sty 08, 2007 14:38

Post » Sob wrz 17, 2011 17:52 Re: Prośba o DT lub DS dla bezdomnego malucha-PILNE!-Andrychów

Krysia, co u maluchów? Zdecydował się któryś dać się złapać?
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

[poprzednia]