Nasza kocia rodzinka. NiuniaFeLV+[']Wituś FeLV+Bunia lepiej.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 15, 2011 15:50 Re: Nasza... Gagunie już nic nie boli ['] a mnie serce pęka.

Pewnie tak, ale jest coś takiego jak wola życia. Bez względu na wiek, stan zdrowia, ludzie pragną żyć.
Moja babcia miała raka, serce w strasznym stanie i nie mogli jej tego raka operować. Umarła w wieku pięknym, 86 lat, było jej strasznie ciężko, nie dostawała morfiny, ale przed samą śmiercią mówiła -
jeszcze chciałabym pożyć
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Czw wrz 15, 2011 16:17 Re: Nasza... Gagunie już nic nie boli ['] a mnie serce pęka.

olafen pisze:Pewnie tak, ale jest coś takiego jak wola życia. Bez względu na wiek, stan zdrowia, ludzie pragną żyć.
Moja babcia miała raka, serce w strasznym stanie i nie mogli jej tego raka operować. Umarła w wieku pięknym, 86 lat, było jej strasznie ciężko, nie dostawała morfiny, ale przed samą śmiercią mówiła -
jeszcze chciałabym pożyć

Każdy jest inny,a moja babcia leżała 15 lat sparaliżowana po wylewie i nie mówiła,potem po lekach ogłuchła i tylko płakała.Miała takie odleżyny,żywe mięso mimo opieki mojej matki.Nie wiem co ona by wolała bo nie mówiła :( Dożyła 90 lat w łóżku.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Czw wrz 15, 2011 16:29 Re: Nasza... Gagunie już nic nie boli ['] a mnie serce pęka.

To są takie trudne dylematy.
Myślę o Puni i zastanawiam się z nadzieja ze więcej przemawia za daniem jej szansy , chce upewnić sama siebie, ze dobrze robimy, pozwalając jej żyć.
Przekonuje sama siebie, ze ona nie cierpi, ze chce jeszcze żyć

olafen

Post » Czw wrz 15, 2011 19:00 Re: Nasza... Gagunie już nic nie boli ['] a mnie serce pęka.

Ola, według mnie Punia już cierpi. Przykro to pisać ale jej ostatnie zdjęcia to jakbym widziała Gagunię nie w sensie urody... ale cierpienia.
Musiałam brać silne leki abym mogła pogodzić się z tym co było nieuniknione. :cry:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw wrz 15, 2011 19:19 Re: Nasza... Gagunie już nic nie boli ['] a mnie serce pęka.

Moja mama jej na pewno nie uśpi

olafen

Post » Czw wrz 15, 2011 19:44 Re: Nasza... Gagunie już nic nie boli ['] a mnie serce pęka.

Ania,vailet,smutno się czyta wasze historie kocie
Nie mogę sobie wyobrazić co czujecie :(

Moge tylko przesłac ciepłe myśli ............
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw wrz 15, 2011 19:54 Re: Nasza... Gagunie już nic nie boli ['] a mnie serce pęka.

olafen pisze:Moja mama jej na pewno nie uśpi

Jeżeli Punia jeszcze je sama...to trzeba oczywiście o nią walczyć jak najdłużej. :ok: :ok:

Gagusia już nie mogła jeść sama czy karmiona, bo nie mogła przełykać. :cry:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Czw wrz 15, 2011 20:19 Re: Nasza... Gagunie już nic nie boli ['] a mnie serce pęka.

Ona przełyka - ale mało je. Nie ma za bardzo apetytu. Ale ten kk tez ją męczy.

olafen

Post » Czw wrz 15, 2011 20:49 Re: Nasza... Gagunie już nic nie boli ['] a mnie serce pęka.

Ola może ona przez KK tak teraz mało je?Jeśli nic nie będzie jadła i zero załatwiania siku,kupal
leżenie i szybkie chudnięcie to wiadomo że nic już nie da się zrobić :( Tak było z obiema moimi
empatycznymi i mądrymi kotkami :cry: :cry:
Obrazek ,

vailet

Post » Czw wrz 15, 2011 20:51 Re: Nasza... Gagunie już nic nie boli ['] a mnie serce pęka.

Ona dostaje saszetki dla wątrobowców, papki, od lekarza i wczoraj zrobiła ogromnego kupala.
Mama jej te papki strzykawką podaje, i ona się wkurza, warczy w swój sposób, ale je. Nie jest to bardzo dużo, ale ona nigdy nie była szczególnie żarłoczna

I zjadła plasterek szynki - mały

olafen

Post » Czw wrz 15, 2011 21:23 Re: Nasza... Gagunie już nic nie boli ['] a mnie serce pęka.

olafen pisze:Ona dostaje saszetki dla wątrobowców, papki, od lekarza i wczoraj zrobiła ogromnego kupala.
Mama jej te papki strzykawką podaje, i ona się wkurza, warczy w swój sposób, ale je. Nie jest to bardzo dużo, ale ona nigdy nie była szczególnie żarłoczna

I zjadła plasterek szynki - mały

To dobrze że je :ok: moja też mało je,a jako maluch wszystko by pożarła :)
Obrazek ,

vailet

Post » Pt wrz 16, 2011 16:12 Re: Nasza... Gagunie już nic nie boli ['] a mnie serce pęka.

No widzisz, raz je, raz nie. Jest cala przez te kroplówki obolała, nie chce do Częstochowy już jeździć, ale zobaczymy co będzie dalej. Mam myśli już o trumience dla niej :(

olafen

Post » Sob wrz 17, 2011 7:56 Re: Nasza... Gagunie już nic nie boli ['] a mnie serce pęka.

olafen pisze:No widzisz, raz je, raz nie. Jest cala przez te kroplówki obolała, nie chce do Częstochowy już jeździć, ale zobaczymy co będzie dalej. Mam myśli już o trumience dla niej :(

Ola, dopóki je to trzeba mieć nadzieję, nadzieję na lepsze jutro jak ja to piszę.
Strasznie mi żal Punieczki bo widać, że już jest bardzo obolała. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob wrz 17, 2011 8:09 Re: Nasza... Gagunie już nic nie boli ['] a mnie serce pęka.

Witajcie Kochani! :1luvu:
Pozdrawiamy i zdrówka wszystkim życzymy :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob wrz 17, 2011 13:27 Re: Nasza... Gagunie już nic nie boli ['] a mnie serce pęka.

Jak zdrówko i samopoczucie kotków :?:

Jak Twoje zdrowie, Aniu :?:

Bisia, Kasia, Kropcia i ja pozdrawiamy Was gorąco :D

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

[poprzednia][następna]