Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 14, 2011 21:40 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Wczoraj rano Gremliny mialy dokładnie czyssczone uszy i przemywane oczy tylko pomyliłam daty i zaznaczyłam 12.09 zamiast 13.09.Nie miałam czasu już wracac sie by poprawić . :P :kotek:
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Śro wrz 14, 2011 22:05 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Z przykroscia potwierdzam co pisze Mara calutki dzien okna nie otwarte a tak cieplo, koty chetnie korzystaja z parapetu takze ranna zmiana z niedopatrzenia lub nie wiedzy nie zrobila tego.
Pamietac prosze o tym nawet jak ktos przychodzi raz za kiedy. Koty sie podusza a fetor straszny.
Gremlinom koniecznie trzeba 2x dziennie oczy przemywac moze to nie chodzi juz o to czy to uzdrowi zupelnie ale od cieknacych lez robia sie kamienie lzowe ktore powoduja wżery i beda mialy rany jak juz mialy takie przetarcie to nie wiele pracy wymaga.

Miodek znow dzis wieczorem mial goraczke musialam mu podac lek p/goraczkowy, nie wiem co sie znow dzieje, rano szalal, po poludniu tez a wieczorem goraczka umowiona juz jestem z nim na kolejne badania od czego to moze byc.
Dzis z kolei bylam u weta z malenkim Trytkiem bo taki nie swoj i nie mial apetytu myslalam ze to brzuszek a okazalo sie sie bierze go calici to samo co rudasy tylko poczatki /nadzerka mala na jezyczku/ dostal leki i po niedlugim czasie wrocil do normy zobaczymy co bedzie dalej.
Jednak krazy na kociarni jakis wirus nie da sie ukryc.
Juz nie mam sil do tych ciagle chorych kotow co jednego wylecze to nastepny.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Śro wrz 14, 2011 22:12 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Jadziu! ktoś musi mieć siłę i proponuję byś to była Ty :D bo masz dużo doświadczenia i obecnych tymczasów a ponadto jesteś na emeryturze więc odpadają Ci problemy w pracy :P :ok:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro wrz 14, 2011 22:28 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Mara sil to juz mam coraz mniej :)
Aby wszystko bylo jak trzeba to kazda osoba obslugujaca dyzur powinna byc na tyle zdyscyplinowana zeby zrobic wszystko porzadnie podawac leki przedewszystkim, bo tylko to gwarantuje skutek jakiegokolwiek leczenia.
Np glupi immunodol to nie wkruszac do jedzenia bo zje albo nie zje tak trudno rozrobic z woda w strzykawce i podac bezposrednio do pysia wtedy jest pewnosc ze wzial.
Jesli juz wezme pod opiekie jakies chore koty to robie to konsekwentnie dochodzac 2xdz np.do rudych czy teraz do Klakiera /3 tyg/ a przy okazji podam wszystkim leki co trzeba to dla nie trudnosc, a dyzurna ma wiecej czasu na inne sprawy.
A jeszcze jezdzenie prawie codziennie do weta albo z chatkowymi albo z moimi tymczasami bo ciagle cos komos dolega.

jadziaII

Post » Śro wrz 14, 2011 22:37 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Mara pisala ze Klakierek smutny bo jest zamkniety w boksie :) ale za to juz nie ma biegunki, w kuwecie byl twardy knotek i to cieszy mysle ze po tej kuracji jutro ostani borgal i 2xtableta zobacze jaka kupa i bedzie mogl oposcic boks.
Pewnie najadl sie moze karmy dla doroslych i mu poszkodzilo zobaczymy jeszcze dzien lub dwa i fru.
Helenka jak jutro bedzie taka jak dzis to mimo brania antyb.tez moglaby isc na luz za dzien,dwa.

jadziaII

Post » Śro wrz 14, 2011 22:40 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Dyżurki :mrgreen:
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 12.09.-18.09.2011 r.
12.09. pon. rano Beatka wie. MaraS.
13.09. wt. rano Jadzia, Wiesia wie.Teresa
14.09. śr. rano Monika wie Mara
15.09. czw.rano Beatkawie. Teresa
16.09. piat rano brak wie. brak
17.09. sob. rano brak wie. brak
18.09. niedz. rano brak wie. Dorotka

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro wrz 14, 2011 22:42 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

FINANSE :mrgreen:
Mamy na koncie 382,19zł

Zapłaciłam:
-59,80 allegro
-610,34zł czynsz+media kociarnia

Do zapłacenia z tego co wiem :mrgreen:
325zł Almavet
768zł Almavet
to zaległe a już pewnie będzie coś nowego.

terenia1

Post » Śro wrz 14, 2011 22:47 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Mara S pisze:

Jak na mój gust kończy się mokra karma a żwirek jeszcze prędzej :(

Aha i chyba jest za mało kuwet na kwarantannie jak na takąilość kotów chodzących luzem :(

Mara proszę zamów ze 3 worki żwirku, z mokrym jakoś musimy sobie poradzic :mrgreen: a kuwet starczy są 3 kuwety w tym jedna wielka :wink: zresztą niebawem trzeba będzie część kotów biegających luzem na kwarantannie przenieść na zdrową

terenia1

Post » Śro wrz 14, 2011 22:52 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Tereniu - jak byś mogła:
1) uaktualnij prosze grafik na pierwszej stronie bo jest (albo był) jakiś stary... , poza tym kącik medyczny też coś nawala ale to już chyba Jadzia najlepiej obecnie się orientuje więc niech ona poda szczegóły...
2) powinniśmy zapłacić 71 zł za poprzedni żwirek, coby następny przybył bez oporów i na czas (ale tu pewnie wpływ braku rachunku)... ale ok zamówić mogę worki żwirku 3 ;) a koty zdrowe mogą iść do zdrowych

Mara S

Post » Śro wrz 14, 2011 23:13 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

asiek_i_boguś pisze:Ja się zgłaszam do zdjęć :D Sprzęt mam i lubię fotografować :D Ino, że mnie trzeba męczyć i mi przypomnieć jak się da ;)

Asiu dziękuję będziemy jak coś bardzo męczyć ale jak przyjdziesz na dyzur zawsze możesz wziąść aparaciki i cyknąć parę fotek :D
Cookie1706 pisze:
A co do zdjęć to myślę, że mogę zagonić do roboty wujka (już trochę zdjęć dla Nas zrobił),
na pewno nie będzie przychodził dwa razy w tygodniu ale raz na jakiś czas na pewno pomoże :wink: juz moja w tym głowa :smokin:

Tereniu spoko, damy radę!

super Marlenko :D dzięki :D

Dorotka i Mara mam prosbę do Was istnieje coś takiego jak Picasa tam mozna w albumach gromadzić wiele zdjęć - dobrze by było coś takiego zrobić dla Kociej Chatki - tam można gromadzić wszystkie zdjęcia można je pogrupować na kociaki opisać albumy - byłoby to super nie byłoby problemu w przekazywaniu zdjęc itd tam można by gromadzić wszystkie zdjęcia i każdy mógłby sobie wejśc i je ściągnąć do ogłoszeń.
Zorientujecie się jak to działa :oops:

terenia1

Post » Śro wrz 14, 2011 23:24 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Ok ;)

Mara S

Post » Czw wrz 15, 2011 12:34 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Sory nie wiedziałam, że okna to tak na całość otwierać trzeba :oops:
Obrazek

felinae

Od: Pt paź 26, 2007 12:32

Post » Czw wrz 15, 2011 13:02 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

terenia1 pisze:Dyżurki :mrgreen:
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 12.09.-18.09.2011 r.
12.09. pon. rano Beatka wie. MaraS.
13.09. wt. rano Jadzia, Wiesia wie.Teresa
14.09. śr. rano Monika wie Mara
15.09. czw.rano Beatkawie. Teresa
16.09. piat rano brak wie. brak
17.09. sob. rano brak wie. brak
18.09. niedz. rano brak wie. Dorotka

jutro rano ja i Marta

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Czw wrz 15, 2011 13:12 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

dzisiejszy poranny dyżur zrobiłam razem z Martą. Marta razem z mężem kupili jedzonko dla kotków.
Na zdrowej OK. Smoła z pół godziny bawiła się małą dzwoniącą myszką a potem razem z Lemonkiem i Buraskiem.
Józek rzeczywiście zasadza się na Gapę, ale dzisiaj to Gapa go pogonił.
Na kwarantannie też w miarę w porządku. Arletka miała duży apetyt i nie siedziała zaszyta w kącie.Małe rudaski natomiast tak jakby nie do końca wyleczone. Oddychają przez noski i mają jeszcze ropną wydzielinę z nosa.Klakier kupa w porządku. Mała Helenka też wygląda na zdrową. Reszta towarzystwa OK.Biedronek rozrabiał dzisiaj w boksie, nie chciał wyjść na zewnątrz, ale wspaniale bawił się zabawką.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Czw wrz 15, 2011 14:30 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Wezme jutro wieczor.
Do pomocy i przyuczenie przejdzie ze mna p.Maria.

jadziaII

[poprzednia][następna]