Punia- [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 14, 2011 12:56 Re: Punia- guz w okolicy serca, lekarz daje kilka miesięcy życia

Punia domaga się głasków podczas podróży.

Stan Puni jest zły.
Wet robi wszystko co może, by Punia jadła sama.. Jest b.zaangażowany i Punia jest mu za to wdzięczna..

Mamy nadzieje, że poniedziałkowa wizyta na Białobrzeskiej da odpowiedzi na wiele pytań...
najszczesliwsza

Post » Śro wrz 14, 2011 13:18 Re: Punia- guz w okolicy serca, lekarz daje kilka miesięcy życia

Punia dostaje 2 sterydy, jednak, i antybiotyki.
Ma kk, którym zaraziła się u lekarza, bo w tym czasie, gdy była u weta, był ktoś z kotkiem z katarem, ale weta nie można za to obwiniać, bo chore koty z reguły nosi się do lekarza. I to razem bardzo ją osłabiło. Aż boję się, bo zaraz kolejne koty w domu będą chore.

Ten virbagen omega podaje się 3 serie, czyli koszt 380 x 3 = 1240
Na razie wstrzymaliśmy się z tym lekiem do wyników tego cpr, ale co dalej ?
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Śro wrz 14, 2011 13:42 Re: Punia- guz w okolicy serca, lekarz daje kilka miesięcy życia

nie wiem co powiedziec, straszna sytuacja i kwota jak z kosmosu :( :( :(

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Śro wrz 14, 2011 17:53 Re: Punia- guz w okolicy serca, lekarz daje kilka miesięcy życia

Dzwoniłam do mamy i odwiedziłam się dziś, ze została odwieziona z Punieczką do domu :)
Dzięki Uparciuch :) Mam nadzieję, że zapoznałaś się z pozostałymi rezydentami :)

Punieczka w tej chwili schowała się do wersalki i śpi. Zanim poszła do wersalki wstrzyknęła jej mama tej papki całą strzykawkę do buzi, a kocinka nie ma sił nawet protestować :(

Jest bardzo słabiutka. Z dnia na dzień bardziej i nie wiem, czy do poniedziałku ..................

olafen

Post » Śro wrz 14, 2011 17:55 Re: Punia- guz w okolicy serca, lekarz daje kilka miesięcy życia

nawet tak nie myśl :|
Puniu trzymaj się, walcz :ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Śro wrz 14, 2011 18:30 Re: Punia- guz w okolicy serca, lekarz daje kilka miesięcy życia

olafen pisze:Jest bardzo słabiutka. Z dnia na dzień bardziej i nie wiem, czy do poniedziałku ..................

Trzeba mieć nadzieję.....''na lepsze jutro''

Olafen, czy Punia ma robione usg podczas wizyty w lecznicy?

Moja Gagusia miała je zawsze, nawet dzień w dzień.
Miała robione usg i i rtg w celu sprawdzenia czy i ile narasta jej płynu w płucach. Otóż płynu było niedużo(ściągnięte 100ml krwistego płynu wcześniej) ale miedzy tym płynem a serduszkiem jest jakiś bliżej nieokreślony twór :cry: który to prawdopodobnie gniecie przewód pokarmowy, dlatego gdy ją podniosę to wszystko jej schodzi do żołądka, a gdy jej nie podniosę to ten ucisk przeszkadza w przejściu pokarmu dalej.
A to już po sekcji
Znacznie powiększone ww. chłonnych krezkowych, w miedniczkach nerkowych obecne ciemnożółte złogi, pozostała narządy jamy brzusznej bez zmian patologicznych.
W jamie klatki piersiowej obecny przejrzysty krwisty płyn, w śródpiersiu przednim guz zrośnięty z workiem osierdziowym, przełykiem tchawicą, guz tęgiej konsystencji , koloru kremowego o niejednolitej strukturze, wymiary ok 4x8 cm. W świetle tchawicy obecna duża ilość pienistej wydzieliny.

Punieczko :1luvu: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro wrz 14, 2011 18:45 Re: Punia- guz w okolicy serca, lekarz daje kilka miesięcy życia

Mama dziś rozmawiała z wetem i prosiła go aby zrobił usg. Jutro albo pojutrze zrobią. Jutro mogą być wyniki tego crp. Tak zastanawialiśmy się nad wymazem z tej mykoplazmozy, ale doszliśmy do miejsca,że poczekamy na crp, żeby mieć pewność.

Co te jest wtórne zakażenie ?

olafen

Post » Śro wrz 14, 2011 18:53 Re: Punia- guz w okolicy serca, lekarz daje kilka miesięcy życia

Broszka i Conchita - dzięki :1luvu: :1luvu: :1luvu:

olafen

Post » Śro wrz 14, 2011 19:04 Re: Punia- guz w okolicy serca, lekarz daje kilka miesięcy życia

Obiecane fotki (kolory wykrzywione przez tel.):

W lecznicy:
Obrazek

W podroży sesyjka:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A to już w domku:
Obrazek
Ostatnio edytowano Nie wrz 18, 2011 13:41 przez najszczesliwsza, łącznie edytowano 2 razy
najszczesliwsza

Post » Śro wrz 14, 2011 19:06 Re: Punia- guz w okolicy serca, lekarz daje kilka miesięcy życia

Jejciu, jaka bidulka. Nigdy jej takiej nie widziałam

olafen

Post » Śro wrz 14, 2011 21:12 Re: Punia- guz w okolicy serca, lekarz daje kilka miesięcy życia

Boziu ile łapek pokłutych,a jest cudnej urody :P :kotek: :1luvu: :1luvu: Trzymaj się Puńcio :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Śro wrz 14, 2011 21:24 Re: Punia- guz w okolicy serca, lekarz daje kilka miesięcy życia

A tu wygląda jakby strasznie cierpiała

http://img23.otofotki.pl/obrazki/pr686_DSC00011.JPG
Ostatnio edytowano Pt wrz 16, 2011 19:45 przez siliana, łącznie edytowano 1 raz
Powód: zmienilam za duze zdjecie na link

olafen

Post » Śro wrz 14, 2011 21:30 Re: Punia- guz w okolicy serca, lekarz daje kilka miesięcy życia

Tak,na tym zdjęciu to widać że Punia bardzo cierpi :(
Obrazek ,

vailet

Post » Śro wrz 14, 2011 21:32 Re: Punia- guz w okolicy serca, lekarz daje kilka miesięcy życia

Moja mama zrobi wszystko, aby Punia żyła jak najdłużej, ale co wolałaby Punia ?

olafen

Post » Śro wrz 14, 2011 22:07 Re: Punia- guz w okolicy serca, lekarz daje kilka miesięcy życia

olafen pisze:Moja mama zrobi wszystko, aby Punia żyła jak najdłużej, ale co wolałaby Punia ?

Nie umiem powiedzieć bo tylko potrafię ocenić swojego kota,bo cały czas jest ze mną i wszystko widzę,słyszę,czuję.Właściciel powinien ocenić,ale wiem jakie to trudne :(
Obrazek ,

vailet

[poprzednia][następna]