^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 13, 2011 10:48 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Jahoda pisze:E-dita pokazałam Czesię koleżance ale niestety nie zaiskrzyło :?

Czesia trafiła do super rodziny :)
Raport z pierwszych dni w nowym domu:

Witam
Dzisiaj już było dużo lepiej. Czesia nockę spędziła pod naszą kołdrą na nogach. W ciągu dnia była w kuwecie kilka razy. Jeden raz był nawet dłuższy i bardzo „obfity” i konkretny ;) nie ma z tym już żadnych problemów. Zmieniliśmy miski na szklane bo słabo jadła z tych metalowych i okazało się, że zaczęła ładnie jeść. Zjadła niedużą porcję Felixa, kawałek piersi kurczaka, chrupki. Wody tylko mało pije, ale ma stały do niej dostęp.

Zwiedziła już calutkie mieszkanie. Kiedy dzieci poszły na dwór, sprawdziła ich pokój, każdy centymetr, zakamarek, półki, szuflady, parapety. W łazience wskakiwała mi do umywalki, do wanny, na pralkę. W kuchni też obwąchała każdy kącik. Z samymi dziećmi był dzisiaj już większy kontakt, nawet się bawiła z Julkiem przez chwilę a z Amelki palca lizała Almette. Nadal jednak kiedy krzyczą albo biegają woli się schować. Myślę, że jeszcze parę dni i powoli, powoli również do nich się przyzwyczai. Na razie z własnej woli i ciekawości reaguje na nas i do nas przybiega.

Ewidentnie w ciągu dnia raczej lubi podrzemać, ale wieczorem i w nocy szaleje z zabawkami, kwiatami i skacze po meblach ;) bardzo się ożywia i delikatnie miałczy ;)

Witam,
Czesia już czuje się całkiem swobodnie, niedziela wystarczyła żeby oswoiła się z dziećmi i kiedy w poniedziałek wrócili ze szkoły i przedszkola bawiła się z nimi na przemian. Potem drzemała na fotelu u boku mojej teściowej i nawet oczu nie otwierała kiedy Amelka ją co chwilę głaskała. Właśnie siedzi na parapecie w sypialni i wygląda przez szybę, chyba brakuje jej balkonu. Miski już stoją w kuchni, kuweta w przedpokoju (z drzwiczkami), nasza sypialnia już nie jest jadalnią i ubikacją zarazem.
Tabletki zjada co rano z kabanoskiem, dzisiaj jadła trochę twarogu, Feliksa, trochę fileta z kurczaka (aż się trzęsła) no i suchą karmę, do picia ją trzeba zachęcać. Czasem dostaje głupawki i biega pomiędzy pokojami susem wskakując na swoje posłanie, widać że zabawy z nami nie zastąpią jej szaleństw z innym Ciastkiem.

Czochrałam ją dzisiaj po brzuchu między przednimi łapkami a ona wyciągała się na grzbiecie i bardzo delikatnie podgryzała moje palce, jakby z czułością. Poznajemy się powoli.
pozdrawiamy
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Wto wrz 13, 2011 10:56 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Wilmiś nadal szuka domu, najlepiej bez innych zwierzat.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Wto wrz 13, 2011 11:08 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

E-dita myślałam, że szalejesz dziś po Ikei :D
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

Post » Wto wrz 13, 2011 11:11 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

next week
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Wto wrz 13, 2011 11:21 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

hmm mam taką niestandardową prośbę o pomoc. Zamówiłam na ryneczku na Pogodnie 100 puszek - z myślą o moich działkowcach na czas kiedy będę leżała plackiem i sama nie będę w stanie do nich podejść postanowiłam zgromadzić zapasy (właściciel działki chętnie podaje żarcie kotowatym jeśli tylko mu je wcześniej dam). Otóż puszki są już do odbioru, najlepiej dziś. Mam samochód - problem w tym, że sama nie przeniosę takiego naboju. Czy ktoś chciałby mi pomóc w załadunku i rozładunku? Mój miły dziś się nie oderwie - od jutra wchodzi nam do domu firma remontowa, trzeba na gwałt przygotować front robót.
Obrazek

Istna

Post » Śro wrz 14, 2011 14:04 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Słuchajcie- szukam chloramfenikolu w iniekcji. Czy któraś z was wie może, gdzie to zdobyć?
Potrzebuję dla mojego królika, u którego wykryto dwa rodzaje gronkowców, paciorkowca i tajemniczą pałeczkę G(+) :(
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Śro wrz 14, 2011 17:30 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

strasznie was Szczecinie Koci przepraszam ze mnie nie ma na wątku....
ale studiuję sobie znowu rożne fajne rzeczy i mało czasu mam niestety

ale czytam w miarę systematycznie 8)

I mam do was prośbę - w salce mamy zapas styropianu i rożne takie atrakcyjne rzeczy do wykonania budek na zimę (wiem wiem że te budki nie dla wszystkich są wystarczająco dobre ale nie wiadomo jaka zima tej zimy będzie i mogą się przydać)....
na razie też mamy lokal (nie wiadomo jak długo - ale to historia nie na forum :mrgreen: ) ...

i tu pytanie :arrow: nie macie ochoty pobudkować nieco?

Ewentualnie nie macie pomysłu gdzie ten cały nieposkładany nabój przenieść ???

widmo możliwości wyrzucenia na śmietnik potencjalnych kocich budek mnie prześladuje ....
o tym że chetnie bym was zobaczyła nie wspomnę .... :piwa:
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Śro wrz 14, 2011 17:32 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

sebriel pisze:Słuchajcie- szukam chloramfenikolu w iniekcji. Czy któraś z was wie może, gdzie to zdobyć?
Potrzebuję dla mojego królika, u którego wykryto dwa rodzaje gronkowców, paciorkowca i tajemniczą pałeczkę G(+) :(

weterynarz nie ma? To raczej dość specjalistyczne....

agiis-s

Post » Śro wrz 14, 2011 17:33 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Istna pisze:hmm mam taką niestandardową prośbę o pomoc. Zamówiłam na ryneczku na Pogodnie 100 puszek - z myślą o moich działkowcach na czas kiedy będę leżała plackiem i sama nie będę w stanie do nich podejść postanowiłam zgromadzić zapasy (właściciel działki chętnie podaje żarcie kotowatym jeśli tylko mu je wcześniej dam). Otóż puszki są już do odbioru, najlepiej dziś. Mam samochód - problem w tym, że sama nie przeniosę takiego naboju. Czy ktoś chciałby mi pomóc w załadunku i rozładunku? Mój miły dziś się nie oderwie - od jutra wchodzi nam do domu firma remontowa, trzeba na gwałt przygotować front robót.

A smsa do mnie nie mogłaś wysłać??? :evil:
Mam nadzieję że dobra dusza się znalazła ?

agiis-s

Post » Śro wrz 14, 2011 18:26 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

agiis-s pisze:i tu pytanie :arrow: nie macie ochoty pobudkować nieco?[/color]

Ewentualnie nie macie pomysłu gdzie ten cały nieposkładany nabój przenieść ??? [/size]

Ja chcę pobudkować przy winku :smokin:
Ale nie wiem jak ten weekend z czasem, bo pomagam starszemu panu wyłapać koty na działce i nie jest łatwo.
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Śro wrz 14, 2011 19:31 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

agiis-s pisze:
sebriel pisze:Słuchajcie- szukam chloramfenikolu w iniekcji. Czy któraś z was wie może, gdzie to zdobyć?

weterynarz nie ma? To raczej dość specjalistyczne....

No właśnie to jest nie do zdobycia w PL , są tylko tutaj maści i w formie doustnej, a ja potrzeuję roztworu do iniekcji :( Zapytałam się, bo a nóż widelec ktoś ma jakieś chody w aptekach za granicą :(
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Czw wrz 15, 2011 10:46 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

agiis-s pisze:
Istna pisze:hmm mam taką niestandardową prośbę o pomoc. Zamówiłam na ryneczku na Pogodnie 100 puszek - z myślą o moich działkowcach na czas kiedy będę leżała plackiem i sama nie będę w stanie do nich podejść postanowiłam zgromadzić zapasy (właściciel działki chętnie podaje żarcie kotowatym jeśli tylko mu je wcześniej dam). Otóż puszki są już do odbioru, najlepiej dziś. Mam samochód - problem w tym, że sama nie przeniosę takiego naboju. Czy ktoś chciałby mi pomóc w załadunku i rozładunku? Mój miły dziś się nie oderwie - od jutra wchodzi nam do domu firma remontowa, trzeba na gwałt przygotować front robót.

A smsa do mnie nie mogłaś wysłać??? :evil:
Mam nadzieję że dobra dusza się znalazła ?

Panie z ryneczku pomogły mi załadować :)
Obrazek

Istna

Post » Czw wrz 15, 2011 10:54 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Budkowanie to je to :ok:
Ja to bym nawet kilka budek potrzebowała. Może niedziela?
Obrazek

Istna

Post » Czw wrz 15, 2011 15:25 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

:)
Ostatnio edytowano Pt wrz 16, 2011 16:17 przez agajwg, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek
To mój ukochany szczurek, już dawno w szczurzym niebie. To druga życiowa męska miłość. Pierwszą był ukochany kot...
Nigdy nie dyskutuj z zadufanym w sobie idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...

agajwg

Od: Sob cze 25, 2011 10:11

Post » Czw wrz 15, 2011 17:57 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

kurcze pewnie się znowu narażę, ale trudno

agajwg, wszystkie takie zarządzenia są bez sensu i głupie i niepotrzebne....do czasu gdy coś się dzieje z twoim dzieckiem
wtedy to szkoła (od tępej dyrektorki po ynteligentną woźną przez debilne wychowawczynie) są winne - nikt inny

swoją drogą ciekawi mnie czy któraś z mam kłaniających mi się z uśmiechem na korytarzu szkolnym wypisuje na mój temat takie ubliżające treści. Publicznie bo to forum publiczne.

czasami warto popatrzeć szerzej

agiis-s

[poprzednia][następna]