GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 15, 2011 18:51 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Gryzelda, piękna, czarna pantera.

Obrazek Obrazek
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Pon sie 15, 2011 19:47 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Ten kocurek to jakieś cudo :1luvu: To jedno z moich ulubionych ubarwień :mrgreen:
A z Gryzeldy to chyba mały pączuszek jest :mrgreen:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro sie 24, 2011 19:52 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

JaEwka, musiałam przerwać wakacje i internetowe milczenie na takie insynuacje :D :ryk: Tak wygląda pączuszek? Przyjedź na M. Cz. i pooglądaj ludzkie pączuszki!!!! Gryzelda jest dobrze zaopatrzona na ciężkie zimowe czasy :D , bo przecież ja jestem śmiertelna.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Wto sie 30, 2011 21:32 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

O kurcze - trochę spóźnione ale przepraszam za przerwanie wakacji :mrgreen: :ryk: Co tam o kociaków słychać?
Obrazek

JaEwka

Post » Pon wrz 05, 2011 7:25 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

JaEwka pisze:O kurcze - trochę spóźnione ale przepraszam za przerwanie wakacji :mrgreen: :ryk: Co tam o kociaków słychać?

A proszę bardzo, takie przerywanie jest zupełnie przyjemne :D.

Koty powoli przyzwyczajają się do mnie po długiej trzytygodniowej przerwie. Ogonek był zdziwiony, gdy w piątek zawołałam go po imieniu, podszedł bliżej, powąchał jedzenie z bezpiecznej odległości, potem podszedł jeszcze bliżej i nawet dał się pogłaskać, troszkę tylko się wzdrygając. Gwiazdeczka też podeszła, ale pogłaskać się nie pozwoliła. Tylko Biała Dama jak zwykle głośnym miaukiem domagała się wyłożenia jedzenia na daszku budki, a potem mnie oprychała. Jej koleżanka czaiła się pod rurą.
Kotka z grzywką nadal opiekuje się kociakami, choć jej "właścicielka" obawia się, że jest znowu okrągła :( Tak czy owak, trzeba ją ciachnąć, koniecznie!!!!
Na 3 Maja przyszły Gryzelda i Martusia. Kreci jeszcze nie widziałam, ale może być bardzo spłoszona, bo w pobliżu trwa dość solidna przebudowa części kamienicy na uczelnię. A Krecia jest bardzo ostrożna i bojaźliwa.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Wto wrz 06, 2011 11:31 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Dziś pojawiła się Krecia, wyszła z piwnicy, jak już odjeżdżałam z 3 Maja. Pewnie nie chce mieć ze mną do czynienia.
A Gwiazdeczka pozwoliła się pogłaskać, powoli nasze wzajemne stosunki wracają do normy.

Fanszeta

Post » Wto wrz 06, 2011 12:26 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Krecia też sobie odobrazi :ok:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Wto wrz 06, 2011 12:46 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

No własnie :wink: Wszak koty swoje prawa mają u musze trochę poudawać obrażone 8)
Obrazek

JaEwka

Post » Śro wrz 07, 2011 8:12 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Dzisiaj było już lepiej. Ogonek i Gwiazdeczka czekały na mnie na ścieżce i pięknie ósemkując podprowadziły mnie do miejsca karmienia.
Za to na 3 MAja nie pojawił się żaden kot. Ale miski były puste :) Pewnie futra jeszcze spały w sobie wiadomych miejscach, bo ranek wyjątkowo wilgotny i mglisty.

Fanszeta

Post » Śro wrz 07, 2011 8:20 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

No już się robi coraz zimniej niestety :? Do tego to latao jak nie lato :roll:
Obrazek

JaEwka

Post » Czw wrz 08, 2011 9:37 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

A dziś rano Martusia i Krecia czekały na mnie razem, boczek przy boczku, jak za dawnych czasów. Ze stoczniowych podruraków na śniadanko przyszły Gwiazdulka i Ogonek (dziś już wysoko głaskalne :) ) oraz Biała Dama z Koleżanką.

Fanszeta

Post » Śro wrz 14, 2011 8:19 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Wszystko wróciło do normy, koty zapomniały pewnie, że wyjeżdżałam, ja zresztą też.
Ogonek i Gwiazdka czekają na mnie codziennie i prowadzą mnie pod rurę. Czasem towarzyszy im Biała Dama, która powolutku zaczyna się cywilizować i czasami wcale nie syczy.

Na 3 Maja codziennie widuję Martusię z Krecią, za to przy domku Gryzeldy pojawiają się różne koty, a Gryzi już dawno nie widziałam.

Fanszeta

Post » Śro wrz 14, 2011 9:00 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Tak sobie teraz pomyślałam, że za każdym razme jak Cie nie ma dłużej to na przeprosiny powinnaś coś wyjątkowego im naszykować :mrgreen:
Obrazek

JaEwka

Post » Śro wrz 14, 2011 12:01 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

JaEwka pisze:Tak sobie teraz pomyślałam, że za każdym razme jak Cie nie ma dłużej to na przeprosiny powinnaś coś wyjątkowego im naszykować :mrgreen:

Taaa... rozpuścić towarzycho, niech marudzą potem o pierś z młodego kurczęcia :wink:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Śro wrz 14, 2011 12:04 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

jaaana pisze:
JaEwka pisze:Tak sobie teraz pomyślałam, że za każdym razme jak Cie nie ma dłużej to na przeprosiny powinnaś coś wyjątkowego im naszykować :mrgreen:

Taaa... rozpuścić towarzycho, niech marudzą potem o pierś z młodego kurczęcia :wink:

Oczywiście 8)
Obrazek

JaEwka

[poprzednia][następna]