Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 13, 2011 20:51 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Relacja z dnia dzisiejszego:
Rano jak pisala Wiesia bylismy w lecznicy z 5-ma kotami i tak:
Zyta i ruda Alfa juz dobrze obadane obsluchane jedynie jeszcze do konca tego tyg.podawac wszystkim trzem immunodol i Alfie rudej pedzlowac podniebienie /tym sie ja zajme/.
Klakier - biegunka dostal antyb.Borgal i tablete po 1/2 Dia Dog&Cat - w piatek kontr.
Arletka - bardzo nie ladne dziasla - powiekszone wezly chlonne przyrzuchwowe i pachwinowe, nadzerka na dolnej wardze - dostala antyb.i pedzlowanie jamy ustnej, w piatek kontr. ma brac rowniez immunodol.
wskazane wykonanie testu bialaczkowego.
Ewelinka - zdjete szwy z ktorymi nie moglam sobie poradzic. Byla bardzo grzeczna.
I biedna Mery tez zawieziona - brykaj kochana za Teczowym Mostem juz cie nic nie boli i nie kaza ci jesc tego co nie lubisz.
Jutro ranne leki lacznie z zastrzykami jest uzgodnione z Monika ze poda wszystko przygotowalam i opisalam ze nie bedzie musiala szukac.
Rzeczywiscie jak wychodzilam wieczorem po Teresie Helenka zasnela na boczku widac ze kociatko slabe przykrylam ja kocykiem.
Klakierowi juz lepiej nie chce siedziec w boksie ale musi ze wzgledu na jedzenie INTESTINAL
no i obserwacja kupy.
Wiesiu maty antyposlizgowe zdaja egzamin :ok:
To jutro rano mam wolne podlece do Mary wieczorkiem.

Dziekuje bardzo Marze za przekazanie karmy i ipakityny po Mery dla Belmonda - duza pomoc.
Belmondowi bardzo smakuje i dziekuje.

Dziekuje bardzo Wiesi za nieoceniona pomoc ktora sama zadeklarowala na dzisiejszy ranny dyzur.
Ostatnio edytowano Wto wrz 13, 2011 20:58 przez jadziaII, łącznie edytowano 1 raz
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Wto wrz 13, 2011 20:54 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

terenia1 pisze: Gapa w tym tygodniu pojedzie do domku :)

Tereniu , czy cos mozesz wiecej napsac czy raczej boisz sie na razie zapeszyc ?
Bo biedak Gapa nie ma na razie szczescia, ani do starych ani do nowych wlascicieli ...

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Wto wrz 13, 2011 21:21 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

gosiakot pisze:
terenia1 pisze: Gapa w tym tygodniu pojedzie do domku :)

Tereniu , czy cos mozesz wiecej napsac czy raczej boisz sie na razie zapeszyc ?
Bo biedak Gapa nie ma na razie szczescia, ani do starych ani do nowych wlascicieli ...

Gapa pojedzie do Pszowa w okolice Wodzisławia Śl., bedzie mieszkał w domu z ogrodem, Gapę byli oglądać w poprzednim tygodniu syn i synowa Pani u której Gapa będzie mieszkał, dziś rozmawiałam z Panią u której będzie mieszkał, obydwoje są na emeryturze cały czas w domu, ich ostatni kot odszedł w wieku 14 lat. Jak syn wyjeżdża z żona na urlop przywożą do nich jamnika 14 letniego i swojego kota. Rodzinka pro zwierzęca - a jak będzie zobaczymy. Pani już się nie może doczekać.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto wrz 13, 2011 21:27 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Dziewczyny wielka moja prośba. Która czuje się na siłach brać udział w adopcjach kociaków, prowadzić rozmowy adpocyjne obsługiwać naszego maila adopcyjnego :?: :?: Ja też to będę robić, ale potrzebuję kogoś do pomocy.
Czyj numer mogę podawać jeszcze na ogłoszeniach adopcyjnych :?: :?:
Macie może kogoś wśród znajomych kto robi fajne zdjęcia takie do ogłoszeń, wystraczy jak ta osoba wpadnie do nas raz na dwa tygodnie porobi zdjęcia i podeśle na naszego maila, albo przekaże w jakiś inny sposób.
Popytajcie wśród znajomych :D

terenia1

Post » Wto wrz 13, 2011 21:28 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

terenia1 pisze: Gapa pojedzie do Pszowa w okolice Wodzisławia Śl., bedzie mieszkał w domu z ogrodem, Gapę byli oglądać w poprzednim tygodniu syn i synowa Pani u której Gapa będzie mieszkał, dziś rozmawiałam z Panią u której będzie mieszkał, obydwoje są na emeryturze cały czas w domu, ich ostatni kot odszedł w wieku 14 lat. Jak syn wyjeżdża z żona na urlop przywożą do nich jamnika 14 letniego i swojego kota. Rodzinka pro zwierzęca - a jak będzie zobaczymy. Pani już się nie może doczekać.

Super, że chcą takiego wielkiego, dostojnego kocurro..... ciapę :ryk:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto wrz 13, 2011 21:30 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

terenia1 pisze:Dziewczyny wielka moja prośba. Która czuje się na siłach brać udział w adopcjach kociaków, prowadzić rozmowy adpocyjne obsługiwać naszego maila adopcyjnego :?: :?: Ja też to będę robić, ale potrzebuję kogoś do pomocy.
Macie może kogoś wśród znajomych kto robi fajne zdjęcia takie do ogłoszeń, wystraczy jak ta osoba wpadnie do nas raz na dwa tygodnie porobi zdjęcia i podeśle na naszego maila, albo przekaże w jakiś inny sposób.

Ja do rozmów to słabo - pisać mogę różne rzeczy ale opowiadać i namawiać niezbyt :(

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto wrz 13, 2011 21:36 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Teresa ze zdjeciami nie ma problemu przeciez wiesz ze moja Gosia jest zawodowym fotografem jak tylko bedzie dysponowac czasem to nie sprawy.
Co do adopcji to gadalysmy dzis ale wiem Ty sie boisz ze beda przesiewani przez geste sito :lol:
ale moze nie bedzie tak zle, no chyba ze ktos ewidentnie nie bedzie sie nadawal jak ci ostatni po Gape :mrgreen:
Przeciez juz z chatki wyadoptowywalam koty no i co zle trafily :?: , takze nie ma tak zle nie wszystkich odrzucam tylko tych co trzeba.
Tylko od siebie z domu przeprowadzila 39 adopcji - tyle mam umow.
W wiekszosci do dzis mam z ludzmi kontakt.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Wto wrz 13, 2011 22:01 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

jadziaII pisze:Teresa ze zdjeciami nie ma problemu przeciez wiesz ze moja Gosia jest zawodowym fotografem jak tylko bedzie dysponowac czasem to nie sprawy.
Co do adopcji to gadalysmy dzis ale wiem Ty sie boisz ze beda przesiewani przez geste sito :lol:

Jadziu dziękuję Ci bardzo, wiem że Gosia jest zawodowym fotografem ale wiem że ma milion zajęć i z tego żyje, więc ok wstępnie myślę o Gosi i czekam na prozpozycje - właściwie na już trzeba zrobić zdjecia Ewelince i Fredce :D
No w sprawie adopcji gadałyśmy :mrgreen:
nie mówię nie może być więcej osób do rozmów i obsługi maila adopcyjnego, ale musi być duża komunikacja między nami :mrgreen:

terenia1

Post » Wto wrz 13, 2011 22:04 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Mara S pisze:
terenia1 pisze:Dziewczyny wielka moja prośba. Która czuje się na siłach brać udział w adopcjach kociaków, prowadzić rozmowy adpocyjne obsługiwać naszego maila adopcyjnego :?: :?: Ja też to będę robić, ale potrzebuję kogoś do pomocy.

Ja do rozmów to słabo - pisać mogę różne rzeczy ale opowiadać i namawiać niezbyt :(

Mara ok :ryk: prześlę Ci później hasła na allegro, jak będę miała zdjęcia Fredki i Ewelinki to Ci prześlę musisz tylko zrobić jakieś fajne ogłoszenie szczegóły obgadamy :D

terenia1

Post » Wto wrz 13, 2011 22:07 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

A teraz mała fotorelacja z Kociej Chatki :D zdjęcia robione w poprzednim tygodniu :D
Portret Mańki
Obrazek
Portret Fredki
Obrazek

terenia1

Post » Wto wrz 13, 2011 22:09 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Fredzia i Mania okupują sprzęt grajacy :D
Obrazek

terenia1

Post » Wto wrz 13, 2011 22:11 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Śpiący Klimek :D
Obrazek

terenia1

Post » Wto wrz 13, 2011 22:14 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Helenka
Obrazek
Obrazek
Obrazek

terenia1

Post » Wto wrz 13, 2011 22:15 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Mara S pisze:
terenia1 pisze: Gapa pojedzie do Pszowa w okolice Wodzisławia Śl., bedzie mieszkał w domu z ogrodem, Gapę byli oglądać w poprzednim tygodniu syn i synowa Pani u której Gapa będzie mieszkał, dziś rozmawiałam z Panią u której będzie mieszkał, obydwoje są na emeryturze cały czas w domu, ich ostatni kot odszedł w wieku 14 lat. Jak syn wyjeżdża z żona na urlop przywożą do nich jamnika 14 letniego i swojego kota. Rodzinka pro zwierzęca - a jak będzie zobaczymy. Pani już się nie może doczekać.

Super, że chcą takiego wielkiego, dostojnego kocurro..... ciapę :ryk:

Oj jak dobrze :1luvu: Gapcio biedny przy Jozku , oj biedny, najwiekszy jest na kwarantannie , a najgorszy z niego tchorz,

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Wto wrz 13, 2011 22:17 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Kociaki szaleją na drapaku :D
Obrazek
Obrazek

terenia1

[poprzednia][następna]