= PIĘTASZKA w domu....rozpoczęła nowe życie.!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 11, 2011 22:43 Re: = PIĘTASZKA w domu....rozpoczęła nowe życie.!!!!

Wszem i wobec ogłaszam, że Piętka pogardziła szyneczką!!!
Miała oko na oscypka, ale ostatecznie spałaszowała puszeczkę purinki z wołowinką.
Teraz panny kimają :)
---------------------------------------------
Rysia i Tasia - moje wąsate słoneczka :)
Obrazek
Obrazek

Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji
(Mark Twain)

berushkaa

Od: Wto kwi 12, 2011 18:48

Post » Pon wrz 12, 2011 7:51 Re: = PIĘTASZKA w domu....rozpoczęła nowe życie.!!!!

berushkaa pisze:Wszem i wobec ogłaszam, że Piętka pogardziła szyneczką!!!
Miała oko na oscypka, ale ostatecznie spałaszowała puszeczkę purinki z wołowinką.
Teraz panny kimają :)

nie no Pietasi sie w tyłku przewraca od tego dobrobytu :lol:
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Pon wrz 12, 2011 18:43 Re: = PIĘTASZKA w domu....rozpoczęła nowe życie.!!!!

No i pewnie nie długo to będzę panna grubaska Piętaszka :ryk: .

Mam nadzieję ,że iwcia nie będzie miała mi za złe pw.

Babcia nie babcia ;) nasza doc oszacowała ja teraz po odkarmieniu na jakieś 4 – 5 lat, a brak przednich zębów może być wynikiem kopniaka :(
Zbój z niej jest straszny, niestety nadal siedzi zamknięta w łazience.
Wypuszczałam ja trochę, aby chodziła po domu, ale Fionka tak się zestresowała, że odmówiła jedzenia :( i niestety Basia znów siedzi zamknięta w łazience. Ludzi za to Basia kocha bardzo, z radości potrafi robić przy nogach fikołki na głowie, choć ostatnio coraz trudniej jej przerzucić grube brzuszysko :twisted:
Mówimy na nią teraz Barbapapa, bo wygląda dokładnie jak on, mała główka i wielki brzucho, przy jej nie dużym wzroście wygląda pociesznie :mrgreen:

Ogłoszenia ma w całym necie, ale jak do tej pory pytała o nią tylko jedna osoba, która chciała Basię, bo dziecko tęskni za kotkiem, którego przejechał samochód, palnęłam mówkę i pogoniłam babsko :evi
l:

Można jakąś foteczkę poprosić.. :mrgreen:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Wto wrz 13, 2011 12:23 Re: = PIĘTASZKA w domu....rozpoczęła nowe życie.!!!!

Witam wszystkie cioteczki i tych, co mi tu kibicowali w znalezieniu domku

tu Piętaszka czyli Tasia albo Tasieńka albo Piętka (tak mówi duża). Donoszę Wam, że wszystko u mnie dobrze i lepiej nie mogło się zdarzyć! Wiecie, że jestem już zaprzyjaźniona z Rysią? Śpimy razem na łóżku, ganiamy się po domu, obydwie razem grzecznie czekamy na swoje miseczki itd. itp. Wszyscy duzi tutaj nas kochają - wiecie, jakie to fajne uczucie, że nie będę musiała tego domku zmieniać? A duża jak się cieszy!!! Nie jestem już takim łakomczuchem, duzi oferują szyneczkę, ale ja zdecydowanie wolę te puszeczki z jedzeniem o różnych smakach i codziennie mam inne (lubię wołowinkę) No, i kocie mleczko, mniam! Już wiem, że nie będę więcej głodna więc tak nie szaleję, że wszystko zaraz zjadam, tylko smakuję powolutku. Jest tu bardzo fajnie i cieszę się, że taki domek sobie wybrałam :)

miau miau miau, pozdrawiamy
Tasia i Rysia z dużymi
Obrazek
Obrazek

Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji
(Mark Twain)

berushkaa

Post » Wto wrz 13, 2011 13:43 Re: = PIĘTASZKA w domu....rozpoczęła nowe życie.!!!!

PS. Po strupku na nosku nie ma ani śladu :)
Obrazek
Obrazek

(Mark Twain)

berushkaa

Post » Pon wrz 19, 2011 11:35 Re: = PIĘTASZKA w domu....rozpoczęła nowe życie.!!!!

To jest nasza szczęśliwa Tasia. :mrgreen:

Obrazek
aż dziw bierze ,że Tasia szyneczką pogardziła...hehe.
Obrazek

cypisek

Post » Pon wrz 19, 2011 11:49 Re: = PIĘTASZKA w domu....rozpoczęła nowe życie.!!!!

do schrupania dziewczynka :1luvu:
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Sob paź 08, 2011 11:10 Re: = PIĘTASZKA w domu....rozpoczęła nowe życie.!!!!

Co tam u Tasi Piętasi ??? :kotek:
Obrazek

cypisek

Post » Sob paź 08, 2011 18:23 Re: = PIĘTASZKA w domu....rozpoczęła nowe życie.!!!!

Meldujemy, że wszystko jak najlepiej :) Dziewczynka się zadomowiła i wygląda na to, że jest jej bardzo dobrze. Ma swoje ulubione miejsca, ale zdecydowanie NAJBARDZIEJ lubi siedzieć przytulona do swojego pańcia lub u pańcia na klacie :D Pańciu zresztą jest tym faktem zachwycony i powtarza, że to jest "tylko jego kicia" :) Z Rysią trochę się bawią, a trochę czasem wojują, ale (odpukać) kłaczki nie lecą :)
W poniedziałek ruszamy do weta na powtórkę szczepionki i manicure.
Pozdrawiamy, miau miau

Rysia i Tasia z dużymi
:kotek: :kotek:
Obrazek
Obrazek

(Mark Twain)

berushkaa

Post » Sob paź 08, 2011 18:35 Re: = PIĘTASZKA w domu....rozpoczęła nowe życie.!!!!

:ok: super wiadomośći. :mrgreen: Bardzo się cieszę ,że Piętaszka po takiej tułaczce trafiła do takich cudownych dużych.Zdrowia dla kociastych i wielkie głaski. :piwa:
Obrazek

cypisek

Post » Sob paź 08, 2011 18:49 Re: = PIĘTASZKA w domu....rozpoczęła nowe życie.!!!!

My się cieszymy, że z nami jest :)
Dziękujemy za Nią, cypisku :D
Obrazek
Obrazek

(Mark Twain)

berushkaa

Post » Sob paź 08, 2011 19:16 Re: = PIĘTASZKA w domu....rozpoczęła nowe życie.!!!!

:1luvu:

Obrazek

Piętasiu kochana . :1luvu:
Obrazek

cypisek

Post » Sob paź 08, 2011 22:03 Re: = PIĘTASZKA w domu....rozpoczęła nowe życie.!!!!

Mój skarb kochany :)

cypisek pisze::1luvu:

Obrazek

Piętasiu kochana . :1luvu:
Obrazek
Obrazek

(Mark Twain)

berushkaa

Post » Nie paź 09, 2011 19:31 Re: = PIĘTASZKA w domu....rozpoczęła nowe życie.!!!!

w ogóle nie wiem, jak to mogło być jak Piętki u nas nie było!!!
dziś to już dla nas niewyobrażalne !!! :D
Obrazek
Obrazek

(Mark Twain)

berushkaa

Post » Wto paź 11, 2011 18:12 Re: = PIĘTASZKA w domu....rozpoczęła nowe życie.!!!!

Garść newsów:

wczoraj Tasia odwiedziła weta - ma zaczerwienione dziąsła (co nie przeszkadza ABSOLUTNIE w jedzeniu). Wetka mówi, że to może być zakażenie bakteryjne lub zaburzenia immunologiczne (wada układu immunologicznego, który nie odróżnia komórek własnego organizmu od obcych, bakterii i wirusów i atakując własne komórki nabłonka powoduje uszkodzenia w obrębie jamy ustnej). Wykluczyła kalciwirusa (nie ma nadżerek, temperatury, braku apetytu etc) i kazała dodawać do wody płyn dezynfekujący jamę ustną. Oczywiście Tasia jako Bardzo Mądry Kotek nie chce pić wody z tym płynem. Tak myślę, że chyba pojedziemy jeszcze do innego weta żeby się skonsultować...
Mimo tego wszystkiego, Tasi humorek dopisuje, jak również apetycik. Dziewczyna wypiękniała, footro lśni, a kołnierzyk pod bródką jest już śnieżnobiały od wymiziania. Słowem - Pięknotka :) :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:
Obrazek
Obrazek

(Mark Twain)

berushkaa

[poprzednia][następna]