Jako że Fundacja nie ma założonego konta na forum,to w końcu postanowiliśmy je założyć.
Ja osobiście zajmuję się fretkami, ale od nie dawna dołączyłam do częstochowskiej fundacji by pomagać wszystkim zwierzakom.
Kotki do adopcji z Fundacji przebywają w naszych domach tymczasowych i są zupełnie zdrowe, bądź w trakcie leczenia.
Czasami zdarza się mieć nam bardzo chorego kotka, który potrzebuje kosztownego leczenia. Dlatego też borykamy się z problemami finansowymi.
Naszej fundacji można pomóc materialnie, a także w znalezieniu nowych domków czy tymczasów. Za każdą pomoc będziemy bardzo wdzięczni!
Konto Fundacji do wpłat:
Fundacja ELPIS Nadzieja dla Zwierząt
ul. Krzemionki 22/15
30-525 Kraków
81 1140 2017 0000 4802 1117 0000
Tutaj link do naszej strony: http://elpis.org.pl/czestochowa/
Do adopcji mamy na tą chwilę kilkanaście młodych kociaków, które regularnie są zabierane do Kakadu, gdzie przeprowadzamy adopcje.
Pod fachową opieką mamy białego kotka z wypadku.
Kocurek został bardzo okrutnie potraktowany przez człowieka - został potrącony przez samochód, a kierowca pojazdu zamiast pomóc, to wpadł na pomysł by skrócić mu cierpienie, mężczyzna cofnął auto by skutecznie najechać na ranne zwierze. Na szczęście pojawili się ludzie, którzy pomogli kotkowi i zabrali go stamtąd! Kocurek trafił do naszej fundacji i do weterynarza, który przeprowadził operację trwającą trzy godziny - "poskładano" mu łapkę. Obecnie jest po zdjęciu opatrunku pooperacyjnego i zdjęciu RTG. Aktualne fotki wrzucę, jak dostanę je od naszej wolontariuszki u której przebywa na DT. Niestety leczenie bardzo nas kosztuje i mamy nie opłaconą fakturę za operację, a jeszcze do tego dochodzi rekonwalescencja po operacji. Dlatego jeżeli ktoś może nam pomóc ( liczy się naprawdę każda złotówka ), to będziemy bardzo wdzięczni! Kocurka można znaleźć u nas na stronie fundacji.
Pod nasze skrzydła trafiła też ciężarna kotka z chorym oczkiem, którą czeka wizyta u weterynarza, ale poinformuję Was o dalszym przebiegu po wizycie, jak tylko czegoś się dowiem.
Mam nadzieję, że możemy liczyć na jakiekolwiek zainteresowanie z Waszej strony