ŚWIAT WEDŁUG KOTA - Żegnaj Pingwinku [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 11, 2011 12:52 Re: Świat według kota - ponad 100 kocich fotek s.14 ZAPRASZAMY

kalair pisze:Super!! :ok: :ok: :D :D
Hej Koteczki niedzielnie! :D

Witaj Ciociu,
Dziś śniadanko się spóźniło. Duzi spali i spali. Gabi z Lili wlazły pod kołderkę Dużych, wtuliły się i mówiły, żeby nie budzić, bo im się słodko śpi. Filunio leżał na kołdrze, ja w koszyku na szafie, a Pancuś schował się na swoim posłanku. Wedelek nawet nie wystawiał główki z drapakowej budki. Chyba tylko ja byłam głodna i czekałam na jedzonko. Co chwilę spoglądałam w dół i zastanawiałam się, kiedy wreszcie Duża otworzy oczy, zobaczy biedne, głodne kotki i da jedzonko. Kiedy Duża wstała, okazało się, że nie tylko ja mam pusty brzuszek. Nagle wszystkie koteczki zerwały się, a Gabisia zaczęła miaukolić, że głodna i prosi o jedzonko natentychmiast. Duża pobiegła na dół i napełniła nam miseczki zanim poszła do swojej kuwetki. Potem wyjęła saszetkę dla Liluni i dała do jej stołóweczki. Z pełnym brzusiem inaczej się patrzy na świat, prawda?
Niedziele to my lubimy i nie lubimy. Lubimy, bo Duzi są z nami i mają dla nas cały dzień, ale czasami śniadanko się spóźnia, a tego to my bardzo nie lubimy.
Ciociu, wycałuj od nas pyszczki kretkowe, bardzo prosimy
Oliwka najedzona

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Nie wrz 11, 2011 13:13 Re: Świat według kota - ponad 100 kocich fotek s.14 ZAPRASZAMY

Oliweczko kochana, na pewno wycaluje! :1luvu:
Buziam Cie mocno! Fajnie, ze masz pelny brzusio! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie wrz 11, 2011 13:53 Re: Świat według kota - ponad 100 kocich fotek s.14 ZAPRASZAMY

Miaudoberek :) W tym tygodniu wyślę Dużą na pocztę, żeby coś dla Was wysłała :)
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie wrz 11, 2011 13:57 Re: Świat według kota - ponad 100 kocich fotek s.14 ZAPRASZAMY

MaryLux pisze:Miaudoberek :) W tym tygodniu wyślę Dużą na pocztę, żeby coś dla Was wysłała :)
Inka

Ineczko, bardzo dziękujemy :1luvu: Czy to będą Twoje wierszyczki przekochane?
Oliwka uszczęśliwiona

vega013

Post » Nie wrz 11, 2011 14:04 Re: Świat według kota - ponad 100 kocich fotek s.14 ZAPRASZAMY

vega013 pisze:
MaryLux pisze:Miaudoberek :) W tym tygodniu wyślę Dużą na pocztę, żeby coś dla Was wysłała :)
Inka

Oliwka uszczęśliwiona

No tak, to będą moje wierszydełka...

MaryLux

Post » Nie wrz 11, 2011 14:08 Re: Świat według kota - ponad 100 kocich fotek s.14 ZAPRASZAMY

MaryLux pisze:
vega013 pisze:
Inka

Oliwka uszczęśliwiona

Ale napiszesz nam dedykację w jednym z tomików, prawda? Drugi będzie na prezent dla naszych ulubionych znajomych. Duża powiedziała, że nie potrafi sobie wyobrazić piękniejszego prezentu.
Oliwka kochająca wierszyki Ineczki

vega013

Post » Nie wrz 11, 2011 14:11 Re: Świat według kota - ponad 100 kocich fotek s.14 ZAPRASZAMY

vega013 pisze:
MaryLux pisze:
vega013 pisze:
Inka

Oliwka uszczęśliwiona

Ale napiszesz nam dedykację w jednym z tomików, prawda? Drugi będzie na prezent dla naszych ulubionych znajomych. Duża powiedziała, że nie potrafi sobie wyobrazić piękniejszego prezentu.
Oliwka kochająca wierszyki Ineczki

Napiszę :)

MaryLux

Post » Nie wrz 11, 2011 14:59 Re: Świat według kota - ponad 100 kocich fotek s.14 ZAPRASZAMY

No to i my się meldujemy :D
Teo
Obrazek
Robimy bannery na prośbę.

Teeo

Od: Sob wrz 03, 2011 22:12

Post » Nie wrz 11, 2011 15:00 Re: Świat według kota - ponad 100 kocich fotek s.14 ZAPRASZAMY

Teeo pisze:No to i my się meldujemy :D
Teo

Witajcie w naszej bajce :1luvu: :1luvu: :1luvu:

vega013

Post » Nie wrz 11, 2011 16:55 Re: Świat według kota - ponad 100 kocich fotek s.14 ZAPRASZAMY

Jak mój Szefunio? Jak Lalunia? :D :1luvu:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pon wrz 12, 2011 8:37 Re: Świat według kota - ponad 100 kocich fotek s.14 ZAPRASZAMY

Poniedziałkowe mruczanki Wam przesyłam
Inka

MaryLux

Post » Pon wrz 12, 2011 16:28 Re: Świat według kota - ponad 100 kocich fotek s.14 ZAPRASZAMY

Marcelibu pisze:Jak mój Szefunio? Jak Lalunia? :D :1luvu:

Wczoraj kociarstwo miało obcinane pazurki. Filuś, jak na Szefunia przystało, wyciągnął łapkę i z zainteresowaniem się przyglądał, czy starannie robimy manicure. Chyba poczuł się rozczarowany, bo uznaliśmy, że pazurki tylnych łapek jeszcze nie urosły na tyle, żeby je obciąć. Całkiem słusznie pierwszy się rzucił na nagrodę - mały kawałek szyneczki. W końcu on najgrzeczniej wyciąga łapki i nie boi się nożyczek (specjalne nożyczuszki do obcinania pazurków okazały się lepszym patentem niż gilotynka).

Oliwunia Lalunia uciekła na szafę, ale nie z nami takie numery. Zdjęliśmy i mimo zaciętego oporu zrobiliśmy manicure. Jako szylkretowa dama, Oliwka powinna pierwsza biec na takie zabiegi, ale nie wytłumaczysz, że przycięte pazurki wyglądają bardzo elegancko. Ona ma czarny pas w kotarate i traktuje pazurki jako przydatną broń, a nie estetyczną ozdobę. Poza tym złoty medal w kociej akrobatyce sportowej też zdobyła dzięki długim i ostrym pazurkom, a nie pazurkom po manicure.

Wedelek wtulił się we mnie i nawet mruczał. To było coś nowego, bo dotychczas bronił swojego upazurzenia jak niepodległości. Wczoraj ja go tuliłam, a TŻ wyciągał po pazurku i skracał. Co dziwniejsze - po zabiegu Czekoladowy nie chciał zejść z kolan.

Przycinanie pazurków Gabisi jest naprawdę trudne. Ona ma mnóstwo futerka między poduszeczkami. Nawet kiedy się fachowo wyciągnie pazurek, nie widać go spomiędzy ciemnych i gęstych kłaków. Trzeba więc odgarnąć futerko i dopiero przyciąć pazurek. Oczywiście cała operacja trwa, zdaniem wiecznie rozbieganej kotuni, o wiele za długo. Cierpliwości wystarczyło Gabuni na dwa pazurki. Przycięcie reszty było etiudą na cztery ręce i doskonałym testem dla naszego refleksu.

Pancunio dałby się pokroić za szyneczkę. Sprawiał wrażenie, jakby nas popędzał: "No szybciej, szybciej, bo moja szyneczka czeka!!!" Pazurki wielkokota są niezwykle grube, więc ich obcięcie wymaga sporej siły. Na szczęście Pancusia nie trzeba trzymać. Nauczył się już, że najpierw manicure, a potem... niebo w pyszczku.

Lili była bardzo zdziwiona. Tak zdziwiona, że nawet nie protestowała. "Jak to? Złapali, trzymają i nie wpychają niczego do pysia? W zasięgu wzroku nie ma strzykawki?" Zaciskała mordeczkę i spokojnie pozwoliła obciąć pazurki jednej łapki. Dopiero wtedy się zorientowała, że to nie o lekarstwa chodzi. Poczuła się jak wielka, groźna kota, przypomniała sobie, że ma ząbki i pazurki, a następnie bardzo chciała zrobić z nich użytek. Znowu się ucieszyliśmy - Lili poczuła się silna i zachowała adekwatnie do sytuacji.

vega013

Post » Pon wrz 12, 2011 16:31 Re: Świat według kota - ponad 100 kocich fotek s.14 ZAPRASZAMY

MaryLux pisze:Poniedziałkowe mruczanki Wam przesyłam
Inka

Mruuu, mruuu, mruuu Ineczko :1luvu:

Oliwka rozmruczana

vega013

Post » Pon wrz 12, 2011 16:46 Re: Świat według kota - ponad 100 kocich fotek s.14 ZAPRASZAMY

Oliwciu, opalalas sie dzisiaj? :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon wrz 12, 2011 21:06 Re: Świat według kota - ponad 100 kocich fotek s.14 ZAPRASZAMY

vega013 pisze:
Za to kotki potrafią kochać bardzo, bardzo. Szkoda tylko, że tak dużo gotowych do miłości kocich serduszek się marnuje albo nagle ludzie stwierdzają, że kocia miłość nie jest im potrzebna i wyrzucają zwierzaczki z domów.

Oliwka współczująca

i takie osoby na kocia milosc nie zasluguja

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

[poprzednia][następna]