KOTKA SIKA DO ŁÓŻKA. POMOCY!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 12, 2011 12:44 KOTKA SIKA DO ŁÓŻKA. POMOCY!!!

Cześć wszystkim!
Mam ogromny problem. Od piątku mam 3-miesięczną kotkę. W pierwszy wieczór mieliśmy zamknięte drzwi do sypiani, żeby nie wskakiwała do nas do łóżka i żeby z nami sie spała. Wszystkie swoje potrzeby załatwiała w kuwecie. Drugiego dnia otworzyliśmy drzwi i wchodziła do sypialni ale jak wskakiwała do łóżka pokazywaliśmy jej, że nie może tego robić. No ale nie przypilnowaliśmy jej któregoś razu i.... nasikała na pościel. Myśleliśmy, że to przypadek ale dziś (dzień 3) jak tylko widziała, że ma okazję i, że jej nie widzimy zsikała się znowu, chyba jakieś 2-3 razy w ciągu 2-3h. Jest to chyba jakiś problem psychiczny. Sami już nie wiemy.Dziś idziemy do wet i mam nadz, że coś poradzi.
Czyli: jak mamy zamknięte drzwi do sypialni robi siusiu do kuwety ale jak mamy otwarte...... sika na pościel:( Kuwete ma ciągle czystą, je takie porcje jaki powinna jesc, ma wodę. Czytałam, że to częsty problem ale jak sobie z tym radzić? Podobno dobre sa odstraszacze replex plus i dawanie jedzenia na to miejsce lub sypanie pieprzem. Proszę o rady!!!
Obrazek

madziabm

Od: Pon wrz 05, 2011 19:33

Post » Pon wrz 12, 2011 12:46 Re: KOTKA SIKA DO ŁÓŻKA. POMOCY!!!

ale jak sobie z tym radzić?

zamykać drzwi do sypialni
AnielkaG

Post » Pon wrz 12, 2011 12:52 Re: KOTKA SIKA DO ŁÓŻKA. POMOCY!!!

AnielkaG pisze:
ale jak sobie z tym radzić?

zamykać drzwi do sypialni

I to jest jedyne rozwiązanie? Nie chcę, żeby kotka miała pozamykane drzwi.
Obrazek

madziabm

Post » Pon wrz 12, 2011 12:53 Re: KOTKA SIKA DO ŁÓŻKA. POMOCY!!!

Generalnie, nawet wychowanym kotkom potrafi się zdarzyć jeżeli poczują jakiś nowy, nieznany zapach. Mój Marcelek generalnie jest b. grzeczny i nie raz spokojnie przychodzi spać do łóżka, jeżeli jednak zdarzy mi się przenocować w jakimś innym miejscu to po powrocie muszę bardzo z nim uważać bo potrafi to zrobić bez ostrzeżenia :) Tak samo sprawa tyczy się innych rzeczy, które były razem ze mną...
Kociarz :)

landu

Od: Wto lip 20, 2010 18:05

Post » Pon wrz 12, 2011 12:58 Re: KOTKA SIKA DO ŁÓŻKA. POMOCY!!!

landu pisze:Generalnie, nawet wychowanym kotkom potrafi się zdarzyć jeżeli poczują jakiś nowy, nieznany zapach.

Też tak myślałam, że to jakiś zapach albo nowe miejscie, bo mieliśmy drzwi zamknięte jak nas nie było w domu. Kotka jest bardzo grzeczna, słucha się i szybko uczy, no ale to sikanie to mnie strasznie zdziwiło i zastanawia...
Obrazek

madziabm