Jakie polecacie przysmaki dla kotków w celu ich nauki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 11, 2011 20:30 Jakie polecacie przysmaki dla kotków w celu ich nauki

Hej,
Mam pytanie do zaawansowanych kociarzy :)
Zacząłem na poważnie uczyć moje kotki ich własnych imion :) Wiem, że w tym celu najlepiej głośno wypowiadać ich imiona podczas karmienia a jednocześnie dawać im jakieś przysmaki i wtedy je wołać.
Kotki mają ciągle suchą i mokrą karmę oraz jogurcik i wodę, więc chciałbym kupić jakieś przysmaki, które mimo, że są syte je zainteresują i skłonią do "zapamiętania" własnych imion. W sklepach zoologicznych widziałem kilka różnych rodzajów kocich przysmaków, nie wiem jaki wybrać.
Co byście mi polecili? Lepiej suchy przysmak czy mokry-przekąskę?
A przy okazji skoro mam dwa kotki i wołam je jednocześnie do jedzenia, to one uczą się dwóch imion na raz. A jak nauczyć każdego z nich także własnego, indywidualnego imienia?
Pozdrawiam!

neofelis

Od: Czw wrz 01, 2011 23:36

Post » Nie wrz 11, 2011 20:38 Re: Jakie polecacie przysmaki dla kotków w celu ich nauki

Moim zdaniem one doskonale wiedzą jak mają na imię :roll:
Wystarczy zwracać się do każdego z osobna jego imieniem i to wszystko :wink:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Nie wrz 11, 2011 20:57 Re: Jakie polecacie przysmaki dla kotków w celu ich nauki

musisz sam wyczuć swoje koty.
jeden mój-samo to,że dam mu kawałek czegoś,co jem jest smakołykiem.wczoraj byłam świadkiem jak zjadł kawałek drożdżówki.bo JA mu dałam.jadł ze skupieniem i nabożeństwem,jakby dostał hostię z Watykanu.
drugi lubi suszone rybki
trzeci ser żółty.
wszystkie uwielbiają przysmaki specjalnie dla kotów-Lets Bite,beaphar catnip bities,kase rollis gimpeta,knabber spass winston...wszystkie kochają też surowe mięsko,surową rybkę.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17