Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
pixie65 pisze:Ewentualnie możesz wypróbować numer ze spinaczami do bielizny![]()
Jeśli masz spinacze.
Podobno niektóre koty dają się na to nabrać.
PcimOlki pisze:pixie65 pisze:Ewentualnie możesz wypróbować numer ze spinaczami do bielizny![]()
Jeśli masz spinacze.
Podobno niektóre koty dają się na to nabrać.
Niestety z podobnie działających mam jedynie imadło.
selene00 pisze:Zapina się je kotu na skórę na karku.
Niektóre koty nieruchomieją.
PcimOlki pisze:(...) Zauważylem, ze wystawia tylną prawą część kota na słoneczne grzanie, więc zakupiłem żarówki 75W (cud normalnie), żeby go dogrzewać jak Olka. Olkowa setka już padła.
PcimOlki pisze:....
Tak jak na niego patrzę, wydaje mi sie, że go coś boli i jego postawa jest mniej więcej:
dajcie mi wszyscy święty spokój.
PcimOlki pisze:PcimOlki pisze:....
Tak jak na niego patrzę, wydaje mi sie, że go coś boli i jego postawa jest mniej więcej:
A moze po prostu tak działa benazepril.
najszczesliwsza pisze:Dobranoc Heniu, wyśpij się.
Już jesteś w domu.
kotx2 pisze:PcimOlki pisze:Henio zaginął. Odnalazłem go na mikrofalówce.
No to jesteśmy po pierwszym wrzucie dopyszcznym. Nieco inaczej się to odbywa niż z Olkiem. Henio protestuje, powarkuje - on nie ma jeszcze zaufania do mnie, ja do niego. Fajne jest, ze wrzuconą tabletkę zjada, bo Olek to jest pluja - chyba, ze sie tak udało akurat. W każdym razie 2 najważniejsze trafione - żelazo spróbuję poźniej. Po kroplówce znaczy - jeśli przeżyję. Kurcze przydały by się dodatkowe ręce jednak na początek.
Pcimdokociłeś się
![]()
PcimOlki pisze:PcimOlki pisze:....
A moze po prostu tak działa benazepril.
Vetserwis w artykule Przewlekła niewydolność nerek u kotów. Opracowanie rozszerzone pisze: "Inhibitory ACE - Inhibitory ACE (ACE-I) to leki, których działanie polega głównie na rozszerzaniu naczyń krwionośnych, co wydaje się poprawiać funkcję nerek oraz i zmniejszać białkomocz. Najczęściej stosowanym lekiem z tej grupy jest benazepril (preparat Fortecor). Niestety, nadal nie ma naukowych dowodów na to, że leki te dają pozytywne efekty w leczeniu kotów z niewydolnością nerek, szczególnie gdy podawane są przez długi okres czasu. Mimo początkowo obiecujących wyników benazepril nie powoduje także wydłużenia życia kota. U niektórych kotów podawanie benazeprilu wiąże się ze znacznym pogorszeniem dopływu krwi do nerek i gwałtownym podniesieniem poziomu mocznika we krwi. Dlatego zalecana jest duża ostrożność w stosowaniu tego leku, a także regularne kontrolowanie ciśnienia krwi, a także badania krwi i moczu".
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016, Kankan i 36 gości