» Pt wrz 24, 2004 11:02
Witam wszystkich kociarzy! Jestem nowa na forum, czytam Wasze wypowiedzi i turlam się ze śmiechu, jak to koty rządzą dwunożnymi.Sama zakociłam miesiąc temu. W planach był rosyjski niebieski chłopczyk, ale dzień przed odebraniem go oświeciła mnie myśl, żeby wziąć kompana - zawsze to weselej i maluchy nie nudziłyby się, jak nas nie będzie w domu.To był najlepszy pomysł i na drugi dzień przybył do nas śliczny niebieski facecik i biało-czarna storasowa dziewczynka.No i cały świat się zmnienił! Zaczęło się!!!!! Najpierw czmychnęły gdzieś w budowlane akcesoria (wprowadziliśmy się do nowego domku, w 3 pomieszczeniach jest jeszcze plac budowy - siekiery, steropiany, deseczki,pędzle,gniazdka,kabelki - wszystko niezmiernie interesujące dla nowych domowników). Potem robiły obok kuwety, chociaż pochodzą z dobrego domu.Na gazetę obok kuwety tak , ale do kuwety to nie.Okazało się, że żwirek jest zbyt gruby dla kociarstwa, po zmianie żwirku już się nie zdarzyła taka wpadka.Potem niebieski Zephir zaczął z ciekawości kukać, co robią dwunożne.A dwunożne tylko czekały, aż któreś futro ujawni się i bardzo chciały głaskać, miziać i przytulać z całowaniem włącznie. Gwiazdka w czarnych stringach chowała się po kątach, ale jak dostała kuleczkę do zabawy, to ujawniła szalony temperament.I zaczęły gonić, bawić się, przytulać wzajemnie i do nas, a my zachwyceni zapomnieliśmy o zasadach, które wcześniej ustalilśmy.Koty nie będą łazić po mojej sypialni.Diabła tam,łażą, wylegują się na kołderce, a jak zasypiam, to ładują się na poduszkę, choć wcześniej uzgodniliśmy, że poduszki są nasze .Córka ,miłośniczka wszelkich braci mniejszych, po kilku dniach powiedziała: Mamo,jak żyliśmy do tej pory bez kotów? Ano do tej pory przewinęły się przez dom rybki,świnki morskie angorki, królik wiejski rasy niemieckiej 9 kilowy olbrzym. Z nowym domkiem przyszła pora na nowych mieszkańców:kociarstwo już jest i czekamy na małego wilczka.
Przyznam na koniec tej powitalnej wypowiedzi, ża ja zdeklarowana miłośniczka psów, jestem ujęta inteligencją kotów i tym czymś szalonym i tajemniczym, co mają w sobie.A forum kocie jest chyba najciekawsze(przynajmniej dla mnie na tym etapie życia).
Janka