Szczytno 4 - walczymy. Potrzebny CANISERIN/SUROWICA !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 08, 2011 21:08 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

horacy 7 pisze:
MalgWroclaw pisze:
horacy 7 pisze:Na koniec dodam ,ze boję się ,że zostane zbieraczką.Im dłużej to robię tym rozstania są trudniejsze. :x

Ja zostanę zbieraczką, bo nie mam komu dać kociaków. Załamka totalna :cry: :cry: - dwie ikonki, bo dwa kociaki.

Małgosiu znajdą się domki tylko czasu potrzeba,u mnie niektóre kociaki były kilka miesięcy bo czekały na najlepszy dom i znalazły.Ja mam gorzej bo większość sama mam ochotę zatrzymać bo się przywiązuję. :cry: Dwie koteczki od znajomej kobietki zostały wydane dzisiaj do nowego domu.Niestety prawdopodobnie to dom wychodzący przy ruchliwej ulicy.Kobieta ma dwa kocury ,miała też kotkę która nie wróciła.Nie jestem z tego powodu zadowolona lecz cóż mogę wymagać gdy koty nie są u mnie.

Basia, masz na myśli te dwie kotki, których fotki dopiero wstawiałyśmy? Te z piwnicy?
po_prostu_kaska

Post » Czw wrz 08, 2011 23:29 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

Też się przywiązuję, ale nie mogę ich zatrzymać.

Amen i amen, i jeszcze raz amen
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt wrz 09, 2011 7:39 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

Tak Kasiu te dwie ostatnie kotecZki które były w piwnicy ,poszły do domu.Dzisiaj się okaże czy obie tam zostaną.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pt wrz 09, 2011 8:05 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

Koteczka nr. 77

Zmieniłam jej imię na Wenecja...

Błagam poprawiajcie, naprawdę już w piętkę gonię :oops:

Wenecja – zabierz mnie nie tylko na karnawał

Wenecja to koteńka o umaszczeniu, które potocznie nazywamy pingwinka, a może powinno się mówić arlekinka. Piękny czarny płaszczyk, biały kołnierzyk... a na pyszczku tajemnicza biała maseczka jakby koteńka wróciła właśnie z karnawału w Wenecji i nadal ukrywała twarzyczkę za balową maską. Kto zechce odkryć tajemnicę, która kryje się za maską wenecką i pięknymi hipnotyzującymi żółto-zielonymi oczami? Tylko proszę nie mówić, że kota nie można poprosić do tańca?.
Decydując się na zaproszenie do tańca tej pięknej koteczki otrzymasz w pakiecie 2 tajemnice, pierwszą, którą każdy kot posiada od urodzenia, bo kot jest tajemnicą... a druga... będziesz mógł sprawdzić jakie piękno kociego futerka i... kociej duszy kryje się za uwodzicielskim spojrzeniem Wenecji i jej białą jak śnieg maseczką. Ale to może się zdarzyć tylko we własnym domu. W schronisku, w którym przebywa nikt nie zaprosi kota do tańca, nikt nie zwraca uwagi na tajemnicze spojrzenie, którym urocza Wenecja obrzuca nas zza maseczki...
Ale przecież to tylko przejściowe. Tylko na chwilę. Ona dobrze o tym wie, czeka i jest cierpliwa. Bo musi nadejść kiedyś dzień karnawału... kiedy jej oczy spotkają się z dobrymi, wyrozumiałymi ale i ciekawymi oczami człowieka... aby zaprosić koteczkę do tańca... które nazywa się życiem we własnym domu...
Koteczka Wenecja... do tańca i... do różańca... Ufna, ciepła, cierpliwa.... nadal czeka...

Wenecja przebywa w w schronisku w Szczytnie, ale możemy pomóc w transporcie w inne części kraju.
Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej, wizyta przedadopcyjna oraz kontakt z osobą przeprowadzającą adopcje oraz jeśli to możliwe przesyłane zdjęć i wiadomości, ale to przecież nie jest trudne.

Jeśli chcesz zaadoptować Wenecję i zaoferować jej ciepły dom, który stanie się jej księstwem, proszę skontaktuj się z osobami, które mogą udzielić dodatkowych informacji na jej temat.

Pamiętaj!

* Zwierzę nie jest rzeczą.
* Zwierzę nie nadaje się na prezent jeśli osoba obdarowywana o tym nie wie i nie mogła sama zdecydować.
* Zwierzę to obowiązek często na długie lata.
* Zwierzę czuje, kocha, cierpi tak jak my.

Ratując jednego kota nie zmienimy świata, ale możemy zmienić świat tego jednego!!!
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pt wrz 09, 2011 9:36 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

Małgosiu znajdą się domki tylko czasu potrzeba,u mnie niektóre kociaki były kilka miesięcy bo czekały na najlepszy dom i znalazły.Ja mam gorzej bo większość sama mam ochotę zatrzymać bo się przywiązuję. :cry: Dwie koteczki od znajomej kobietki zostały wydane dzisiaj do nowego domu.Niestety prawdopodobnie to dom wychodzący przy ruchliwej ulicy.Kobieta ma dwa kocury ,miała też kotkę która nie wróciła.Nie jestem z tego powodu zadowolona lecz cóż mogę wymagać gdy koty nie są u mnie.[/quote]
Basiu, zawsze to jest mniejsze zło niż miałyby być na ulicy. U tej pani pewnie zawsze będą miały pełną miseczke i ciepłe miejsce do spania. Wiadomo, że chciałoby się znaleźć jak najlepszy domek, ale lepszy taki - wychodzący -niż bezdomność i głód. :kotek:

kasztanowa7

Od: Czw sty 27, 2011 17:18

Post » Pt wrz 09, 2011 18:15 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

Mam nadzieję ,że kicie jednak bezpieczne.Nadal mamy problem z Brunem psem który traci TDT i nie wiemy co dalej.Kasiu czy ogłoszenia dla niego sa aktywne już czy czekamy w kolejce u Cat Angel?

horacy 7

Post » Pt wrz 09, 2011 18:20 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

horacy 7 pisze:Mam nadzieję ,że kicie jednak bezpieczne.Nadal mamy problem z Brunem psem który traci TDT i nie wiemy co dalej.Kasiu czy ogłoszenia dla niego sa aktywne już czy czekamy w kolejce u Cat Angel?

Właśnie dziś pisałam doi CatAngel. Czekam na odpowiedź :( Ale nie dostawałam linków do aktywacji więc jeszcze czekają :( Bruno vel Misio ma robione przeze mnie wyróżnione Allegro i Gratkę. Na Allegro ma 135 odsłon, dla porównania nasz Brynio tylko 15 mimo, że ma dłużej ogłoszenia. Liczyłam, że było jakieś zainteresowanie :roll:
po_prostu_kaska

Post » Pt wrz 09, 2011 19:05 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

Kasiu dziękuje bardzo może ktoś się zakocha to taki cudowny pies.Zosiu dzięki za tekst też cudowny i piękne imię Wenecja.

horacy 7

Post » Pt wrz 09, 2011 20:08 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

Nie mówcie o zbieractwie, bo ja zacznę ...wpadać w panikę. mam poważne,czteronozne powody.
Co do Brynia-moze zmienić tytuł? To pomaga. Ludziom wpada w oko chodliwy i czasem mocno dziwny.

Małgosiu, 2 kotki to nie problem wielki. Tylko podwójny :mrgreen:
Nie martw sie,znajdą sie domki.
Dla wszystkich podopiecznych.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt wrz 09, 2011 20:32 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

Dwa kociaki to dwa problemy :(
ASK@ wrzuciłam Twoje zdjęcia, jednego nie mogę jakoś wrzucić.
Buziaki, jeszcze spróbuję, ale dopiero wróciłam, wrzuciłam i coś tu piszę.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt wrz 09, 2011 21:08 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

horacy 7 pisze:Kasiu dziękuje bardzo może ktoś się zakocha to taki cudowny pies.Zosiu dzięki za tekst też cudowny i piękne imię Wenecja.

Basia, CatAngel zaraz zacznie ogłoszenia :ok:
Zrobiła już Misiowi (bo takie imię podesłała mi Asia) wydarzenie na FB :1luvu:

http://www.facebook.com/event.php?eid=236420433070314

Bardzo proszę wszystkich korzystających z FB o udostępnianie. Wiem, że forum kocie, ale pozwalamy sobie na wtrącenie bo sprawa pilna !!!
po_prostu_kaska

Post » Pt wrz 09, 2011 21:19 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

po_prostu_kaska pisze:
horacy 7 pisze:Kasiu dziękuje bardzo może ktoś się zakocha to taki cudowny pies.Zosiu dzięki za tekst też cudowny i piękne imię Wenecja.

Basia, CatAngel zaraz zacznie ogłoszenia :ok:
Zrobiła już Misiowi (bo takie imię podesłała mi Asia) wydarzenie na FB :1luvu:

http://www.facebook.com/event.php?eid=236420433070314

Bardzo proszę wszystkich korzystających z FB o udostępnianie. Wiem, że forum kocie, ale pozwalamy sobie na wtrącenie bo sprawa pilna !!!

Udostepnilam, i wyslalam zaproszenie dalej.
A tu na szybko, na probe zdjecie z "metamorfoza" o jakiej mowilam.
Wzielam Tajfuna, bo do niego mialam materialy.

Obrazek

Magda.T

Od: Pon lip 18, 2011 19:37

Post » Pt wrz 09, 2011 21:24 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

Qrcze, Magda super to zdjęcie wyszło :D Wstawię zaraz Tajfuniastego w tej formie :mrgreen:

Wiem, wiem miałam przysłać foty do innych metamorfoz, ale cały czas nie ogarnęłam tematu :oops: To znaczy nie uporządkowałam sobie zdjęcie przed - zdjęcie po - opis kota.
po_prostu_kaska

Post » Pt wrz 09, 2011 21:29 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

A w jakim programie robisz taką galerię? Pamiętam, że pisałaś mi jakąś nazwę, ale to był chyba do zmniejszania.

Hmm, a w sumie jakby pozmniejszać zdjęcia, a później nawet w paint.net je pokleić to chyba też by tak dało radę. Tak sobie głośno myślę :roll:
po_prostu_kaska

Post » Pt wrz 09, 2011 21:41 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

ja posluguje sie picassem. obrabiasz sobie zdjecia w tym programie (jest b prosty) do formy jaka Ci pasuje (wyostrzenie, kadrowanie itd). Potem zaznaczasz zdjecia i klikasz kolaz. I juz.
No a wklejam na forum przez http://imageshack.us i po zawodach.

Magda.T

Od: Pon lip 18, 2011 19:37

[poprzednia][następna]