Ryś,Gucio,Smakusia i Gapusia CZ.7 s86 czyja umywalka

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 09, 2011 21:18 Re: Ryś,Gucio,Smakusia i Gapusia cz.7

anulka111 pisze:
MalgWroclaw pisze:Acha. Dobrze, że z tych jaj nie wyskakują kociaki do adopcji, chociaż tyle.

Co Ty nie powiesz :roll:

wracalam z pracy do domu, podchodze pod klatke i z wytrzeszczem oczu dopada mnie znajoma co mieszka w bloku naprzeciwko -czatowala na mnie w aucie :roll: w transporterku -zlowiona kotka sliczna krecia w ciazy a jakze-przypetala sie do pracy u niej,a ze wszystko tam pokastrowane.

Jeden weterynarz mysle ,ze sie do mnie nie odezwie.Jutro sterylka.

I ja i znajoma czujemy sie jak wredne szuje :? staram sie odreagowac i gram w smoki,ale nie da sie nie myslec :?

Jestem cala w nerwach,czy do jutra sie nie rozsypie :roll: Jest tyle kociakow do wziecia ,ze nie chce ,by te doslzy-malo tego jest chetna chyba na kotke-czyli po sterylce kotka ma szanse na domek-oczywiscie koteczka jest mlodziutka taka na oko marcowa :oops:

kciuki za domek :roll: :ok: :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pt wrz 09, 2011 21:19 Re: Ryś,Gucio,Smakusia i Gapusia cz.7

Tez trzymam :ok:
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Pt wrz 09, 2011 21:20 Re: Ryś,Gucio,Smakusia i Gapusia cz.7

Oj, Ania, to trzymamy kciuki!!!!!!!!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt wrz 09, 2011 21:32 Re: Ryś,Gucio,Smakusia i Gapusia cz.7

Ojej! Dobrze że znajoma taka przytomna i wiedziała, do kogo uderzyć :mrgreen:
Kociaków pod dostatkiem, oby wytrzymała do jutra :ok:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Pt wrz 09, 2011 21:47 Re: Ryś,Gucio,Smakusia i Gapusia cz.7

sisay pisze:Ojej! Dobrze że znajoma taka przytomna i wiedziała, do kogo uderzyć :mrgreen:
Kociaków pod dostatkiem, oby wytrzymała do jutra :ok:

Znajoma tez sie czuje jak sie czuje,bo kombinowala ,ze te maluchy jakos wyadoptuje :roll: -to ja jej wybilam z glowy i od reki zaproponowalam ,ze jak ma domki ,to znam od razu dwa na juz ktore mozna wydac ,twoj i u h. -ona jest kociara doswiadczona,ale sama widzi co sie dzieje w okolicy-naprawde kotow jest za duzo :?

Mam nadzieje ,ze wet sie na mnie smiertelnie nie obrazi-za spaskudzenie sb :oops:

Nawet pepsi nie musze pic ,bo mi cisnienie skoczylo-oby sie nie rozsypala :?
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt wrz 09, 2011 22:37 Re: Ryś,Gucio,Smakusia i Gapusia cz.7

Bardzo dobrze Anulko - uświadomiłaś panią przy okazji, a to bardzo wiele, teraz ona może rozszerzać kaganek oświaty :D :mrgreen:

A wet - jeśli to inny, niż myślę - to też będzie miał na koncie dobry uczynek i powinien być wdzięczny, ze dałaś mu taką szansę :ryk:

A kicia nadaje się do adopcji? chyba nie dzika, skoro dała się złapać? Ładniutka chociaż? (pytam, bo wtedy wiadomo ze łatwiej o adopcję) :roll:

sisay

Post » Pt wrz 09, 2011 23:06 Re: Ryś,Gucio,Smakusia i Gapusia cz.7

sisay pisze:Bardzo dobrze Anulko - uświadomiłaś panią przy okazji, a to bardzo wiele, teraz ona może rozszerzać kaganek oświaty :D :mrgreen:

A wet - jeśli to inny, niż myślę - to też będzie miał na koncie dobry uczynek i powinien być wdzięczny, ze dałaś mu taką szansę :ryk:

A kicia nadaje się do adopcji? chyba nie dzika, skoro dała się złapać? Ładniutka chociaż? (pytam, bo wtedy wiadomo ze łatwiej o adopcję) :roll:

Wet ,ktorego Ty znasz i ktorego ja znam,ktorego zna halbina :roll:
Obawiam sie ,ze jak mnie zobaczy to dostane po łbie za bezczelne wydzwanianie na jego komorke :oops:
Strasznie sie boje ,czy sie nie rozsypie :?
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Sob wrz 10, 2011 5:07 Re: Ryś,Gucio,Smakusia i Gapusia cz.7

anulka111 pisze:
MalgWroclaw pisze:Acha. Dobrze, że z tych jaj nie wyskakują kociaki do adopcji, chociaż tyle.

wracalam z pracy do domu, podchodze pod klatke i z wytrzeszczem oczu dopada mnie znajoma co mieszka w bloku naprzeciwko -czatowala na mnie w aucie :roll: w transporterku -zlowiona kotka sliczna krecia w ciazy a jakze-przypetala sie do pracy u niej,a ze wszystko tam pokastrowane.
I ja i znajoma czujemy sie jak wredne szuje :? staram sie odreagowac i gram w smoki,ale nie da sie nie myslec :?
Jestem cala w nerwach,czy do jutra sie nie rozsypie :roll: Jest tyle kociakow do wziecia ,ze nie chce ,by te doslzy-malo tego jest chetna chyba na kotke-czyli po sterylce kotka ma szanse na domek-oczywiscie koteczka jest mlodziutka taka na oko marcowa :oops:

Nie obrażaj się, przecież nie chciałam Cię urazić. Po prostu nie wiedziałam, co to za "smoki".
Czemu weterynarz ma się do Ciebie nie odezwać?
Mam nadzieję, że zdążysz ze sterylizacją i trzymam kciuki.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob wrz 10, 2011 7:16 Re: Ryś,Gucio,Smakusia i Gapusia cz.7

Obrazek
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob wrz 10, 2011 9:16 Re: Ryś,Gucio,Smakusia i Gapusia cz.7

Wesoło masz :?

Jak koteczka, zdążyliście?

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Sob wrz 10, 2011 9:41 Re: Ryś,Gucio,Smakusia i Gapusia cz.7

Kotka wygrala :roll:
W nocy pojawily sie 4 nowe koty w Zabrzu.
Postaram sie pomoc i dolozyc do zabezpieczenia ich,ile sie da. Kotka trafila db ,bo znajoma ma jedna kotke -wiec kociaki z matka sa w jednym jej pokoju odseparowane. Wiedziala kocia mama do kogo przyjsc. Byli juz u weta. Kaska nie ma auta tak jak ja-kociaki i mama beda szczepione i prowadzone przez znajoma wetke 8) -tez ja tu niektorzy znaja-to ta sama co prowadzi me koty.
Co mam dodac. Kaska ma takie podejscie jak ja, jak sie juz urodzilo ,to nie uspi. Temat zamkniety. 4 domki do znalezienia wiecej :(

anulka111

Post » Sob wrz 10, 2011 9:56 Re: Ryś,Gucio,Smakusia i Gapusia cz.7

MalgWroclaw pisze:
anulka111 pisze:

Nie obrażaj się, przecież nie chciałam Cię urazić. Po prostu nie wiedziałam, co to za "smoki".
Czemu weterynarz ma się do Ciebie nie odezwać?
Mam nadzieję, że zdążysz ze sterylizacją i trzymam kciuki.

Bo dzwonilam na jeog prywatny nr po h pracy :oops:

Nie obrazilam sie ,alez skad :oops: Małgosiu.

anulka111

Post » Sob wrz 10, 2011 10:05 Re: Ryś,Gucio,Smakusia i Gapusia cz.7

Ech... mam mieszane uczucia co do decyzji :roll: ale sama nie wiem czy postapiłabym inaczej, łatwo się mówi ;)
Dobrze że mają fajny DT! Kicia nie musiała rodzic pod krzakiem i może spokojnie zając się dziećmi :)

sisay

Post » Sob wrz 10, 2011 10:14 Re: Ryś,Gucio,Smakusia i Gapusia cz.7

sisay pisze:Ech... mam mieszane uczucia co do decyzji :roll: ale sama nie wiem czy postapiłabym inaczej, łatwo się mówi ;)
Dobrze że mają fajny DT! Kicia nie musiała rodzic pod krzakiem i może spokojnie zając się dziećmi :)

Ja i tak wyewoluowalam-2-3 lata temu sterylki aborcyjnej bym nie potrafila nikomu z kotka zaproponowac :?

Nie wiem,moze za pare lat ,bede umiala zaniesc miot do uspienia :? Ale znajac siebie -po prostu nie potrafie i moim zdaniem nie bede potrafiła.
Znajoma podobnie-rozumiala sens aborcyjnej,bo widzi ile kotow,ale jak sie urodzily nie uspi.
Kotka trafila bdb -mieszka w transorterku z maluszkami w duzym pokoju=ma spokoj, jest drobna i mlodziutka. Transporter uznala za budke.

Kolorki rozne- jeden potencjalny domek bardzo zainteresowany i to byc moze na 2. Okaze sie .

Zastanawiam sie ,czym kotke wzmocnic,by miala sile wykarmic te maluchy.

anulka111

Post » Sob wrz 10, 2011 10:34 Re: Ryś,Gucio,Smakusia i Gapusia cz.7

Convalescence :D tak myślę.
No i mięso z indyka ponoć ma dobre działanie na budowanie masy i wzmocnienie.

Mam podobne odczucia jak Ty, sterylka to jakby coś innego. Tylko czym może się różnić sterylka dzień przed porodem od uśpienia urodzonego miotu? :roll:
Poza oczywiscie hormonalnymi konsekwencjami porodu - laktacja itp.
Co się robi z takimi płodami, które już właściwie są gotowe? :(

sisay

[poprzednia][następna]