= PIĘTASZKA w domu....rozpoczęła nowe życie.!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 09, 2011 19:09 Re: = PIĘTASZKA w domu....rozpoczęła nowe życie.!!!!

Słuchajcie, nie chcę zapeszyć, ale...
Jest bardzo dobrze!
---------------------------------------------
Rysia i Tasia - moje wąsate słoneczka :)
Obrazek
Obrazek

Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji
(Mark Twain)

berushkaa

Od: Wto kwi 12, 2011 18:48

Post » Pt wrz 09, 2011 19:19 Re: = PIĘTASZKA w domu....rozpoczęła nowe życie.!!!!

berushkaa pisze:Słuchajcie, nie chcę zapeszyć, ale...
Jest bardzo dobrze!

Mów tu szybko.. :mrgreen: :ok:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pt wrz 09, 2011 19:37 Re: = PIĘTASZKA w domu....rozpoczęła nowe życie.!!!!

Mów, mów !!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Od: Pon sie 10, 2009 22:07

Post » Pt wrz 09, 2011 19:54 Re: = PIĘTASZKA w domu....rozpoczęła nowe życie.!!!!

Są spokojne, śpią bliziutko siebie, biegają bez syczenia. Wprawdzie pacają się (zwłaszcza Rysia), ale rzadziej. Nawet mają wspólną piłeczkę.
Nie wiem, ja jestem świeżynka w dokacaniu, ale jakoś tak... dobrze mi to wygląda :)
Obrazek
Obrazek

Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji
(Mark Twain)

berushkaa

Post » Pt wrz 09, 2011 19:56 Re: = PIĘTASZKA w domu....rozpoczęła nowe życie.!!!!

super wygląda! bardzo dobrze się to wszystko układa! dogadają się! jak one już tak blisko siebie śpią, to jest suuuuuper! :ok:
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Pt wrz 09, 2011 20:02 Re: = PIĘTASZKA w domu....rozpoczęła nowe życie.!!!!

atla pisze:super wygląda! bardzo dobrze się to wszystko układa! dogadają się! jak one już tak blisko siebie śpią, to jest suuuuuper! :ok:

Taśka ma dalej taki wilczy apetyt??? :roll: /nie było czegoś do jedzenia czego by nie zjadła./.z buzi potrafiła wyjąć kąsek.. :roll:

Rysia jesteś wielka., ciesze się ,że jesteś ,,miła,, dla Piętaszk. :ok:
Obrazek

cypisek

Post » Pt wrz 09, 2011 21:59 Re: = PIĘTASZKA w domu....rozpoczęła nowe życie.!!!!

berushkaa pisze:Właśnie nie wiem... Noskają się, śpią blisko siebie (nie przytulone ale np. na jednym łóżku) ale bywają też wobec siebie mało przyjacielskie.
Np. gonią się, przy czym Piętka jest mniej konfliktowa (tzn. pacnie Ryśkę gdy ta już naprawdę ją zirytuje). Czają się na siebie, a za chwilę trą się noskami i pomiaukują po swojemu jedna do drugiej.
Co o tym myśleć?

Myśleć o tym że jest zajebiaszczo! Moje koty dopiero po roku doszły do takiego porozumienia.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob wrz 10, 2011 6:32 Re: = PIĘTASZKA w domu....rozpoczęła nowe życie.!!!!

Cieszę się, że tak mówicie! :ok:
Dziewczyny spędziły dziś całą noc same (ja pilnowałam dzieciaków na szkolnym biwaku :roll: ), powitały mnie ósemkami i domaganiem się śniadania (choć każda na noc dostała górę suchego w swojej miseczce i świeżą wodę). Kocyki było troszkę skotłowane (domyślam się, że w wyniku jakiejś gonitwy :mrgreen: ), ale poza tym nie odnotowałam szkód, więc musiało być ok. Tasia zjadła porcję indyczka, Rysia króliczka :roll: (dodam że JA jestem wegetarianką) i teraz zaczyna się poranna siesta (moja też :) ) Taśka podziwia wstający dzień z parapetu i wygląda ślicznie :1luvu:

Pozdrawiamy - berushkaa i :kotek: :kotek:

PS. Taśka powoli uspakaja się z jedzeniem, zjada dwie puszeczki puriny i zawsze ma suche w miseczce, czasem dziobnie szyneczkę, czasem trochę rybki. Dużo pije.
Obrazek
Obrazek

(Mark Twain)

berushkaa

Post » Sob wrz 10, 2011 6:34 Re: = PIĘTASZKA w domu....rozpoczęła nowe życie.!!!!

Cypisku, jak mój TŻ wróci jutro z wyprawy z aparatem to pocykam trochę zdjęć i prześlę na maila do wklejenia :)
Obrazek
Obrazek

(Mark Twain)

berushkaa

Post » Sob wrz 10, 2011 15:11 Re: = PIĘTASZKA w domu....rozpoczęła nowe życie.!!!!

berushkaa pisze:Cypisku, jak mój TŻ wróci jutro z wyprawy z aparatem to pocykam trochę zdjęć i prześlę na maila do wklejenia :)

Pewnie ,że tak.
Obrazek

cypisek

Post » Sob wrz 10, 2011 16:48 Re: = PIĘTASZKA w domu....rozpoczęła nowe życie.!!!!

Zbadajcie Taśce nerki i cukier. Dużo pije to znaczy ile? :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob wrz 10, 2011 17:52 Re: = PIĘTASZKA w domu....rozpoczęła nowe życie.!!!!

Gibutkowa pisze:Zbadajcie Taśce nerki i cukier. Dużo pije to znaczy ile? :roll:

Spokojnie.
Mnie się wydaje, że "dużo" bo Rysia praktycznie w ogóle nie pije. Dlatego gdy Tasia wypije pół miseczki mleczka lub świeżej wody to ja myślę, że dużo.
W ogóle za kocie mleczko dałaby się pokroić!!!
Będziemy niedługo kolejny raz u weta na powtórce szczepionki to poproszę o zbadanie nerek i cukru.
Obrazek
Obrazek

(Mark Twain)

berushkaa

Post » Sob wrz 10, 2011 18:47 Re: = PIĘTASZKA w domu....rozpoczęła nowe życie.!!!!

Piętaszka uwielbia mleko to fakt...i szyneczkę :roll: .Tym swoim apetytem nadrabia te głodówki, na które była skazana na melinie , rodząc miot za miotem... :(

No ale to było dawnooo....wymazujemy gumką myszką..
Obrazek

cypisek

Post » Sob wrz 10, 2011 19:04 Re: = PIĘTASZKA w domu....rozpoczęła nowe życie.!!!!

Aktualnie, porządnie wyspana, wygłaskana, najedzona i napojona siedzi sobie na parapecie, przednie łapcie opiera na książkach TŻ-ta (wygląda jakby stała za ladą sklepową :lol: ) i spogląda przez okienko. Myślę, że jest spokojna i ma świadomość, że to jej domek :)
Obrazek
Obrazek

(Mark Twain)

berushkaa

Post » Sob wrz 10, 2011 19:14 Re: = PIĘTASZKA w domu....rozpoczęła nowe życie.!!!!

Zapytam , domek stały??
Obrazek

cypisek

[poprzednia][następna]