ALARM!!!! Łódź, 1 Maja 34 - kotka i kociaki wyrzucone

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 25, 2011 11:43 ALARM!!!! Łódź, 1 Maja 34 - kotka i kociaki wyrzucone

Znow proszę o pomoc - wierzcie mi, że proszę dopiero wtedy, kiedy już sami nie jesteśmy w stanie nic zrobić

Podwórko przy 1 Maja 34 , na rogu Pogonowskiego, domowa kotka i 6-7 tygodniwe kociaki, wyrzucone, bo pani w więzieniu.
Nawet tam nie pojdę, nie mam ani żadnego pomysłu ani kąta...

Jesli ktoś może pomóc - podam tel osoby zainteresowanej na pw...
Ostatnio edytowano Czw sie 25, 2011 12:54 przez kalewala, łącznie edytowano 2 razy
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw sie 25, 2011 12:12 Re: ALARM!!!! Łódź, 1 Maja 34 - kotka i kociaki wyrzucone

:cry: :cry: ...
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Czw sie 25, 2011 12:32 Re: ALARM!!!! Łódź, 1 Maja 34 - kotka i kociaki wyrzucone

:!: :!: :!:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pt sie 26, 2011 8:14 Re: ALARM!!!! Łódź, 1 Maja 34 - kotka i kociaki wyrzucone

1-go Maja / Pogonowskiego

Kociaków jest 6 :!:
Mają po 2-2,5 mesiąca.
Kotka miła, łagodna, znów w ciąży - zaawansowanej......

zabrać kotki na sterylkę zostawiając kociaki - nie można, zarazy wyjdą pod samochody

zabrać części kociaków, reszta zostawić - kotka tę resztę wyniesie, nie znajdziemy ani ich, ani jej, i urodzi kolejne

Potrzebne dt dla nich - po 2 malce, po trzy....
Kotką jakoś się zajmiemy...
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Czw wrz 01, 2011 10:53 Re: ALARM!!!! Łódź, 1 Maja 34 - kotka i kociaki wyrzucone

kociaki ciągle czekają...

kalewala

Post » Pt wrz 09, 2011 14:55 Re: ALARM!!!! Łódź, 1 Maja 34 - kotka i kociaki wyrzucone

Kociaki z 1go Maja - podsumowane

24 sierpnia dostałam wiadomość o domowej kotce i sześciu kociakach na podwórku. Czarny, dwa czarno-białe, jeden bialo-czarny, jeden biały, Pojechałyśmy tam na rekonesans 26-go. Kociaków było pięć.
Chowały się pod klapą zsypu piwnicznego lub przez otwarte drzwi piwniczne uciekały do piwnicy.
Z różnych powodów, głównie z powodu braku dt dla nich przez kilka dni nie zrobiłam nic. Teoretycznie mogłam je odwieźć do schroniska, ale nie wiedziałam, na ile są dzikie - na pewno nie do złapania ręką,

Zajrzalam tam 31 sierpnia, bo pojawiła się szansa na tymczas, chciałam „przygotować teren” pod weekendowa łapankę. Kociaki były cztery, białaska rozjechał samochód. Klapa zsypu piwnicznego zamknięta i uszczelniona tak, by koty pod nią nie weszły.

W piątek 2 września, czyli wczoraj po pracy pojechałam znów - umówić się na sobotni poranek. Mieszkańcy widzieli rano już tylko trzy kocięta, oprócz klapy zabarykadowane zostały także drzwi do piwnicy. Może został tam czwarty kociak? Wzruszenie ramion, może został, a kto go tam będzie szukać..…
Nie czekałam do rana, rozsiadłam się z klatkami do razu. Sterczałam tam do 3 rano, złapały się dwa z pożądanych kociąt, trzecie uparcie tkwi (do tej pory) pod samochodem, klatka czeka obok, mój telefon ma cała kamienica - mają dzwonić, jeśli się złapie.

W każdym razie o tej trzeciej rano zabrałam się stamtąd z dwoma 2-2,5miesiecznymi „dzikuskami”, oswojoną kocią mamą w ciąży i gratisem w postaci domowej 3-miesięcznej panny złapanej ręką, rozwrzeszczanej straszliwie. Wyszła z płaczem z piwnicy, siedziała tam zamknięta.
Nie chce siedzieć w klatce z resztą stadka, bije maluszki, syczy na dorosła kotkę. O buzia się jej nie zamyka.

Kocie życie na wolności
24 sierpnia było 6 maluszków
2 września - zostaly trzy
Podwórko zamknięte, w zasadzie przyjazne kotom, koty karmione…

dalsze informacje o nich tu: viewtopic.php?f=1&t=122271&start=1215

kalewala